Publicitatea on line și campania publicitară prin e-mail pentru Nobel România SRL

Cuprins licență Cum descarc?

Introducere 4
Capitolul I Publicitatea on-line
I.1.Scurt istoric al publicităţii on-line 7
I.2..De ce publicitate on-line? 9
I.3.Evoluţia publicităţii on-line în România 10
I.4. Avantajele,dezavantajele şi obstacolele publicităţii on-line 13
Capitolul II Prezentarea firmei Nobel România
II.1. Istoricul firmei Nobel România 14
II.2.Misiunea companiei 15
II.3.Obiectivele de marketing ale companiei 15
II.4.Indicatori economici ai companiei Nobel România 16
Capitolul III.Studiul de caz.Campania publicitară prin e-mail pentru Nobel România 
III.1.Analiza macromediului companiei 24
III.1.1.Mediul demografic 24
III.1.2.Mediul economic 26
III.1.3.Mediul tehnologic 27
III.1.4.Mediul socio-cultural 27
III.1.5.Mediul politic 28
III.2.Analiza micromediului companiei 29
III.2.1.Concurenţii companiei 29
III.2.2.Clienţii companiei 29
III.2.3.Distribuitorii companiei 30
III.3.Analiza SWOT 31
III.4..Obiectivele publicităţii 32
III.4.1.Ţinta publicităţii 34
III.4.2.Aspecte sociale legate de publicitate 35
III.4.3.Motive pentru utilizarea internetului ca mediu publicitar 36
III.4.4.Campaniile de direct de direct e-mail 36
III 4.5.Obiectivele campaniei de direct e-mail 39
III.4.6.Ţinta campaniei de direct e-mail 39
III.4.7.Determinarea răspunsului de la consumator 40
III.4.8.Crearea mesajului promoţional 40
III.4.9.Poziţionarea produsului 42
III.4.10.Modul de gestionare al răspunsului 43
III.4.11.Planificarea în timp a campaniei 44
III.4.12.Bugetul campaniei 45
III.4 13.Evaluarea rezultatelor 46
Concluzii 47
Bibliografie 50
Lista tabelelor
Tabelul 1 12
Tabelul 2 16
Tabelul 3 17
Tabelul 4 18
Tabelul 5 19
Tabelul 6 20
Tabelul 7 25
Tabelul 8 25
Tabelul 9 30
Tabelul 10 38
Tabelul 11 38
Tabelul 12 44
Tabelul 13 45
Lista graficelor
Figura 1 21
Figural 2 21
Figura 3 22
Figural 4 22
Figura..5 23
Figura 6 23
Figura 7 24
Anexa 1 51


Extras din licență Cum descarc?

Introducere
Despre internet auzim tot felul de sintagme, una mai diferită ca cealaltă, de la ‚revoluţie informaţională’ la ,noua comunicare’. Dar de ce atât de generoase în aprecieri? Răspunsul este simplu: internetul a devenit cea mai importantă descoperire a ultimului secol. Dar de ce atât de importantă? De ce nu sunt mai importante descoperirile medicale, teoriile lui Einstein sau ideile marilor profesori din diverse domenii de activitate? Răspunsul este, din nou, unul simplu: internetul este baza următoarelor descoperiri care vor uimi lumea. Nici un mediu de comunicare nu a înregistrat cresteri atât de spectaculoase în ceea ce priveşte numărul de utilizatori. Ce face ca internetul să fie aşa de important? Un alt răspuns simplu:informaţia. Continuăm să auzim din ce în ce mai mult următoarea propoziţie, de altfel adevărată: Informaţia este putere!. Tocmai informaţia este ceea ce pune la dispoziţie internetul. Dacă am pune întrebarea: Ce informaţii putem găsi pe internet? Raspunsul este uimitor:aproape orice informaţie. Nici un mediu de informare nu pune la dispoziţia utilizatorului său atât de multă informaţie cum o face internetul. De la ştirile economice sau politice şi până la informaţii despre filmul ce rulează la cinematografele din oraş într-o anumită zi,aproape totul se poate găsi pe internet. Pe lângă cantitatea de informaţii pe care o cuprinde, internetul oferă o mulţime de alte avantaje, unele dintre ele abia acum descoperite, menite să îmbogaţească întreaga activitate umană, forţându-ne să adoptăm un nou mod de gândire.’Minţile sunt ca paraşutele, funcţionează numai atunci când sunt deschise’, spunea Sir James Dewar .
Acest fenomen nu a ocolit nici un domeniu şi având în vedere interactivitatea pe care o oferă, a atras şi oamenii din marketing. Astfel internetul a devenit un nou mediu de vânzare sau promovare, unul din ce în ce mai folosit, câstigând teren în faţa vechilor canale folosite până în prezent. Publicitatea pe internet se dezvoltă rapid, odată cu apariţia noilor tehnologii destinate internetului. Dacă în urmă cu câţiva ani internetul oferea numai text,datorită vitezelor mici şi echipamentelor vechi, astăzi există posturi TV pe internet care emit în timp real imagine şi sunet către utilizatorii obişnuiţi. Astfel promovarea a trecut de la stadiul de anunţ text la animaţii şi imagini de calitate foarte bună. Viitorul aparţine realităţii virtuale, împingând promovarea, inclusiv publicitatea online către noi orizonturi în care cosumatorul va putea vizualiza o reclamă într-un mod cu totul diferit. Dacă astăzi o reclamă are un rol mai mult orientativ şi de stimulare, în viitor consumatorul va putea viziona o reclamă, după care va putea cere informaţii suplimentare direct, putând chiar atinge produsul respectiv, într-o lume nouă, virtuală, în care produsul nu are defecte, arată întotdeauna la fel de bine şi în care cunoaşterea va căpăta noi înţelesuri. Aceste idei pot părea de domeniul science-fiction, dar având în vedere ritmul în care se dezvoltă tehnologiile, nimic nu mai pare imposibil.
Din ce în ce mai multe întreprinderi, din toate sectoarele economice, încep să realizeze potenţialul enorm al noului mediu de comunicaţie electronică, internetul. Pentru a avea acces la un auditoriu de câteva milioane de ,spectatori’ si potenţiali clienţi, marile reţele de televiziune oferă preţuri de zeci sau sute de mii de euro pentru spoturi publicitare de 30 secunde. Pentru a atinge o asemenea audienţă doar giganţi ca Ford sau Coca Cola îşi puteau permite campanii publicitare de milioane de euro.Însă,prin internet orice companie îşi poate asigura o prezenţă neântreruptă, 24 de ore pe zi, 365 zile pe an,pentru preţuri incomparabil inferioare.În plus,prin această prezenţă permanentă,compania îşi asigură un serviciu de suport şi informare continuu, rapid şi eficace către clienţi. Cu mai mult de 30 milioane de utilizatori în toată lumea şi o rată de creştere a acestora de 10-15% pe lună, activitatea de marketing online devine mult mai uşoară decât cea prin metode clasice. Dacă luăm în considerare faptul că o campanie tipică de marketing determină o rată de răspuns de cel puţin 2%, teoretic rezultă un număr de răspunsuri pe internet de câteva mii, cel puţin.


Fisiere în arhivă (1):

  • Publicitatea on Line si Campania Publicitara prin E-Mail Pentru Nobel Romania SRL.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!