Publicitatea - pilon de bază în activitatea unei firme

Cuprins licență

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1: Publicitatea, pilon de baza in activitatea unei firme ..5
1.1. Conceptualizare 5
1.2. Tipologie ... ..10
1.3. Functiile publicitatii .15
1.4. Suporturi folosite in publicitate ...17
CAPITOLUL 2: Televiziunea- suport al publicitatii .. .19
2.1. Rolul televiziunii in publicitate . .. 19
2.2 Avantajele si dezavantajele utilizarii televiziunii ca si canal publicitar ...23
2.3 Impactul publicitatii prin televiziune asupra consumatorului ...25 
CAPITOLUL 3: Analiza politicii de publicitate la Televiziunea ETALON . .31
3.1 Prezentarea postului Etalon TV ..31
3.2 Politica de publicitate .38
3.3 EtalonTV si Goldbach Media Group .42
3.4 Analiza bugetului de publicitate pentru Pehart Tec SA (Aspenter) si 
Catena .45
CONCLUZII 47
BIBLIOGRAFIE ..49


Extras din licență

INTRODUCERE
Incepand din anii '20, tehnica publicitatii s-a imbogatit cu un nou si puternic instrument: radioul. Pe aceasta cale, un rol decisiv in slujba propagandei l-a dobandit sunetul. Desigur, asociat cu exprimarea verbala adecvata. Un element aditional l-a constiutuit factorul timp, in sensul ca orice mesaj trebuie sa se incadreze in durata de emisie convenita.
Dupa 1970, televiziunea s-a alaturat celorlalte medii de informare, spre a da o noua dimensiune publicitatii solicitate de catre agentii economici. Imaginea, la inceput alb -  negru, ulterior, in culori, a devenit cheia de bolta a reclamelor, fiind difuzata dinamic, precum o secventa de film.
Publicitatea in radio si televiziune este foarte importanta deopotriva pentru intreprinderile care o realizeaza, cat si pentru consumator. Acesta din urma are posibilitatea sa cunoasca mai bine din multe puncte de vedere (in cazul unei publicitati corecte) produsele existente pe piata si astfel sa aleaga cel mai avantajos produs.
Intr-o economie de piata concurentiala nu te poti astepta ca marfurile si servicicile sa se vanda singure. Desfasurarea unei activitati de marketing nu presupune numai crearea unui produs bun, stabilirea unui pret atractiv si punerea marfii la dispozitia consumatorilor vizati, chiar daca o firma are produse de cea mai buna calitate, daca lumea nu le cunoaste este putin probabil ca ele sa se vanda si, de aceea se impune necesitatea unei comunicari permanente, atat cu clientii actuali cat si cu cei potentiali.
Publicitatea, in momentul de fata este o realitate pregnanta a vietii sociale. Cresterea ponderii si a rolului publicitatii in societatea contemporana se datoreaza mai multor factori atat de natura economica cat si de natura politica, culturala, sociala. Publicitatea este legata in mod evident de economia de piata. Intr-o economie de piata in care exista o multitudine de producatori si de produse care satisfac aceeasi nevoie, intr-o economie in care exista concurenta, incercarea de a influenta prin mesaje persuasive pe cumparatori este justificat
necesara si eficienta pentru orice ofertant de bunuri sau servicii. Din punct de vedere al cumparatorului, publicitatea ii ofera posibilitatea de a se informa asupra bunurilor existente pe piata si de alege in cunostinta de cauza pe acelea care ii satisfac nevoile si corespund posibilitatilor sale. Dincolo de aceste aspecte economice, publicitatea, in plan social este legata de ideea de democratie si de informare a publicului. Mai mult decat atat vorbim in plan
cultural despre o anumita cultura a publicitatii care se refera atat la continuturile mesajelor publicitare cat si la obisnuinta publicului de a apela la ele si de asemenea la aparitia unor elemente noi ale stilului de viata.
Publicitatea este un mijloc de comunicare impersonal care vizeaza transmiterea mesajelor catre publicul firmei pentru a-i modifica acestuia nivelul de informare si atitudinea in scopul influentarii comportamentului sau. Publicitatea poate viza trei obiective de baza: sa informeze, sa convinga si sa reaminteasca.


Fisiere în arhivă (1):

  • Publicitatea - pilon de baza in activitatea unei firme.doc

Imagini din acest licență

Bibliografie

1. BONNANGE, C. ; THOMAS, Ch. Eseu despre comunicarea publicitara. Iasi: Trei, 1999;
2. ARENS, W. ; BOVEE, C. Contemporary advertising. Boston: Richard D. Irwin, 1995;
3. WIEDEMANN, J. Dictionary of advertising. Lincolnwood: National Textbook Company;
4. Le Petit Larousse. Paris: Larousse _ Bordas, 1997;
5. SAUVET, T. Dictionnaire economique et social. Paris: Larousse, 1975
6. FINK, C. Inside the media. London: Longman, 1990;
7. BLACK, J.; WHITNEY, F. Introduction to mass comunication. New York: WCB, 1988;
8. LULL, J. Mass-media, comunicare, cultura: o abordare globala. Bucuresti: Editura Samizdat, 1999; 
9. BRUNE, F. Fericirea ca obligatie: psihologia si sociologia publicitatii. Bucuresti: Editura Trei, 1996.
10. Luc Marcenac, Alain Milion., George-Henri Saint-Michel, Strategii publicitare. De la studiul de marketing La alegerea diferitelor media, Iasi, Editura Polirom, 2006
11. http://www.royalmediagroup.ro/articole/71-avantajele-dezavantajele-televiziunii


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!