Raport de Practica la Intreprindere Agricola

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.3
Capitolul 1. Evolutia si caracteristica generala a intreprinderii.5
Capitolul 2. Structura organizatorica si de conducere a C.A. ,,Slobozia Hanesei".9
Capitolul 3. Analiza patrimoniului intreprinderii.12
Capitolul 4. Analiza surselor de finantare.17
Capitolul 5. Eficienta activitatii economico-financiara.21
Capitolul 6. Indicatorii lichiditatii si solvabilitatii.24
Concluzii.26
Bibliografie.27
Anexe


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Actualitatea temei. Intreprinderea isi desfasoara activitatea intr-un anumit cadru organizatoric ce reprezinta ansamblu de activitati dinamice, complexe ce se pot grupa pe anumite functiuni care se conditioneaza reciproc si a carei integrare permite intreprinderii sa reactioneze la solicitarile mediului, sa se dezvolte continuu, sa evolueze eficient.
Functionarea eficienta a intreprinderii in conditiile economiei concurentiale de piata, performantele acesteia obtinute in procesul desfasurarii activitatii economico-financiare depind in mod esential de oportunitatea si argumentarea deciziilor manageriale. Elaborarea deciziilor economice bine chibzuite neaparat este precedata de etapa analizei informatiilor continute in diferite surse de date.
Necesitatea analizei activitatii intreprinderii este un element primordial in relatiile economice. Necesitatea analizei generale a intreprinderii rezulta din importanta informatiei analitice preluate pentru luarea deciziilor de catre conducerea intreprinderii si de utilizatorii externi.
Scopul lucrarii. Scopul consta in examinarea problemelor cu care se confrunta intreprinderea C.A. ,,Slobozia Hanesei" in prezent si respectiv fundamentarea unor masuri si directii de perfectionare a acestora in conformitate cu cerintele internationale si nivelul actual de dezvoltare economica a intreprinderilor autohtone. Intreprinderea, ca unitate juridica si economica, indiferent de statutul juridic de organizare, in decursul activitatii sale, cunoaste necesitatea de a-si masura posibilitatile sau slabiciunile proprii din diferite motive, cum ar fi: imbunatatirea performantelor sau strategiilor, operatiuni de achizitii, de fuzionare etc.
Scopul analizei este de a scoate in evidenta disfunctionalitatile in domeniu si de a prezenta directiile de solutionare a acestora, accentuind puctele forte si cele slabe ale intreprinderii.
In lucrare sunt examinati principalii indicatori ce redau starea financiara a intreprinderii, sunt utilizate metode de analiza prin redarea esentei lor intr-o forma accesibila cu terminologia economica, formule de calcul, tabele analitice, precum si concluzii contextuale.
Structura lucrarii. Scopul si sarcinile cercetarii au determinat structura logica a lucrarii care cuprinde: introducere, sase capitole, concluzii si recomandari, lista bibliogrfica.
In Compartimentul 1 "Evolutia si caracteristica generala a C.A. ,,Slobozia Hanesei" - se abordeaza aspectele teoretice ce tin de forma organizatorico-juridica a intreprinderii si cadrul legislativ al acesteia. Intreprinderea a fost fondata cu scopul satisfacerii intereselor persoanelor fizice si juridice prin intermediul activitatii economice pe care o desfasoara.
In contextul urmatorului compartiment, ,,Structura organizatorica si de conducere a intreprinderii ,, se prezinta schema de conducere a intreprinderii si care sint atributiile de baza ale fiecarui organ. 
Astfel in capitolele 3, 4 si 5 se face o analiza detaliata a situatiei economico-financiare a intreprinderii C.A. ,,Slobozia Hanesei". Se abordeaza principalii factori ce influenteaza asupra situatiei economico-financiare a intreprinderii, utilizind datele bilantului contabil a intreprinderii si alta informatie, concomitent analizindu-se principalii indicatori ce caracterizeaza starea si eficienta utilizarii a activelor si pasivelor.
Evidentierea posibilitatilor si conditiilor de desavirsire a activitatii intreprinderii, sint necesare in vederea asigurarii unui nivel sporit de credibilitate si comparabilitate a informatiilor financiare.
Obiectul de cercetare il constituie fluxurile informationale aferente activitatii din cadrul cooperativei agricole ,,Slobozia Hanesei". De asemenea, pentru aspectele practice au fost utilizate date concrete din rapoartele financiare pentru anii 2008-2010, intocmite in institutia analizata, avind ca scop de a prezenta lucrarea respectiva cu date reale.
Capitolul 1. Evolutia si caracteristica generala a intreprinderii
Inca de la crearea sa (in anul 1895), Alianta Cooperatista Internationala a fost preocupata de definirea cooperativei si de eleborarea principiilor ce trebuie sa stea la baza organizarii si desfasurarii activitatii cooperativelor. 
In cadrul Congresului Aliantei Cooperatiste Internationale de la Manchester 1995, s-a incercat o definire clara a cooperativei, conform caruia cooperativa reprezinta "o asociatie autonoma de persoane reunite in mod voluntar, in scopul satisfacerii nevoilor si aspiratiilor comune de natura economica, sociala si culturala prin intermediul unei institutii detinuta in comun si controlata in mod democratic ". 
Conform art.1(1) din Legea REPUBLICII MOLDOVA privind cooperativele de productie Nr.1007-XV din 25.04.2002 "Cooperativa de productie este o intreprindere infiintata de catre 5 sau mai multe persoane fizice in scopul desfasurarii in comun a activitatii de productie si a altei activitati economice, bazate preponderent pe munca personala a membrilor ei si pe cooperarea cotelor de participare la capitalul acesteia." 
Prin hotarirea adunarii generale a fostei gospodarii, colhozul ,,Slobozia", la 28 februarie 2003, prin asocierea benevola pe baza bunurilor si a mijloacelor de productie ce la apartin cu drept de proprietate, 14 persoane fizice cetateni cu capacitate de exercitiu a RM, domiciliati pe teritoriul s.Slobozia r.Stefan-Voda, calauzindu-se de prevederele codului funciar, legilor RM cu privire la antreprenoriat si intreprinderii numarul 845-XII din 03.01.92, cu privire la programul de stat de privatizare pentru anii 1995-1996 numarul 390 din 05.05.95, privind cooperativele de productie numarul 1007-XV din 25.04.02 au fondat cooperativa agricola de productie ,,Slobozia Hanesei" cu capital social care constituie 64153 lei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica la Intreprindere Agricola.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!