Raport Practica Tehnologica

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
" Nu confunda drumul pe care mergi cu destinatia, doar pentru ca ai o furtuna in fata, nu inseamna ca nu te indrepti spre soare. "
Cind ti-ai dat acordul sa intre in asociatia bucatarilor sau iubitorilor de arta culinara, atunci nu ai putea sa iti retragi candidatura. Fie cit de greu , cit de multe obstacole vei obtine in fata, cita concurenta vei avea , oricum luptate sa fii mai bun... Chiar daca cineva iti spune ca " esti un bucatar rau ", atunci tu raspundei ca poate si sunt un bucatar rau dar in adincul sufletului eu cred ca sunt un adevarat maestro in arta culinara, dar este de dorit sa nu spuna nimeni ca esti un bucatar rau, munceste ca doar prin munca vei ajunge departe. Activind si muncind in intreprinderea de alimentatie public am cunoscut foarte multe lucruri de exemplu ce inseamna " alimentatie public ". 
Alimentatie publica este o ramura a economiei nationale care produce si realizeaza alimente, precum si organizeaza alimentatia populatiei la ospatarii, bufete, cafenele, restaurante etc. 
Are o mare insemnatate respectarea cerintelor igienice privind prepararea bucatelor. La intreprinderile de alimentatia publica procesul tehnologic se organizeaza in flux pentru a exclude atit contactul dintre produsele alimentare crude, semifabricate, reziduri si bucatele gata, cit si dintre veselele spalate si cele nespalate. 
Intreprinderile de alimentatie publica sunt prevazute cu incaperi pentru deservirea 
- vizitatorilor (antreu cu garderoba, toaleta si lavoar, sufragerie, bufet) 
- incaperi de productie : local administrativ (birou, oficiu de aprovizionare, vestiar, camera de dus, toaleta cu lavoar, camera de odihna), 
- incaperi de productie propriu-zise (bucatarie, sala de distribuire a bucatelor, sectie pentru prelucrarea legumelor, a carnii si pestelui, spalatorii). 
Pentru a preveni infectarea bucatelor gata, este necesara respectarea cu strictete a regulilor de folosirea a meselor, cutitelor si tocatorilor. Sala de distribuire a bucatelor gata trebuie sa comunice cu bucataria, sufrageria si spalatoria. Alimentele usor alterabile se pastreaza in instalatii frigorifice. Sufrageria trebuie sa fie destul de spatioasa (1,25 m pentru un loc), confortabila, luminoasa, curata si bine aerisita. Tacimurile se spala in 3 trepte: 
o degresarea (cu solutie de soda calcinata sau de mustar)
o dezinfectarea (cu clorura de var - 10 ml de solutie de 10% la un litru de apa) 
o clatirea (cu uncrop ). 
Personalul de deservire de la ospatarii poarta permanent sorturi si scufii albe curate. El este supus periodic unui examen medical.
In alimentatia publica nu este deloc usor, daca ai inceput sa mergi pe acest drum, mie numi ramine nimic decit sa-ti urez 
" DRUM BUN " , si tine minte..... :
" Ceea ce esti se va vedea in ceea ce faci "


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Practica Tehnologica.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Documente, anexe legislative s organizatorice
1. Hotarirea Guvernului nr.1209 din 02.11.2007 cu privire la prestarea serviciilor de alimentatie publica
2. Nomenclatorul-tip al UAP, conform anexei ne.2
3. Regulamentul de clasificare a UAP pe categorii.
4. Acte normative (licenta, autorizatii, certificate de calitate etc.)
Carti, si alte documente pentru extragerea informatiei
1. ,,Arta Culinara" , N.A.Anfimova, T.I.Zaharova, Editura Lumina, Chisinau 1990
Informatii virtuale
1. www.google.md
2. www.videoculinary.ru
3. www.lex.justice.md
4. www.arhiva.gov.md
5. www.medenciclopedie.com
6. www.contabilsef.md
7. www.biblioteca.regielive.ro
8. www.arta.md


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!