Raport practică tehnologică

Licență
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 63 în total
Cuvinte : 8301
Mărime: 6.44MB (arhivat)
Publicat de: Zoe Mirea
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Grajdean Adrian
MINISTERUL EDUCAȚIEI AL REPUBLICII MOLDOVA Colegiul Național de Comerț Catedra: ”Comerț, Merceologie, Tehnologii”

Extras din licență

Introducere

“ Nu confunda drumul pe care mergi cu destinaţia, doar pentru că ai o furtună în faţă, nu înseamnă că nu te îndrepţi spre soare. ”

Cînd ţi-ai dat acordul să intre în asociaţia bucătarilor sau iubitorilor de artă culinară, atunci nu ai putea să îţi retragi candidatura. Fie cît de greu , cît de multe obstacole vei obţine în faţă, cîtă concurenţă vei avea , oricum luptăte să fii mai bun… Chiar dacă cineva îţi spune că “ eşti un bucătar rău ”, atunci tu raspundei că poate şi sunt un bucătar rău dar în adîncul sufletului eu cred că sunt un adevărat maestro în arta culinară, dar este de dorit să nu spună nimeni că eşti un bucătar rău, munceşte că doar prin muncă vei ajunge departe. Activînd şi muncind în întreprinderea de alimentaţie public am cunoscut foarte multe lucruri de exemplu ce înseamnă “ alimentaţie public ”.

Alimentație publică este o ramură a economiei naționale care produce și realizează alimente, precum și organizează alimentația populației la ospătării, bufete, cafenele, restaurante etc.

Are o mare însemnătate respectarea cerințelor igienice privind prepararea bucatelor. La întreprinderile de alimentația publică procesul tehnologic se organizează în flux pentru a exclude atît contactul dintre produsele alimentare crude, semifabricate, reziduri și bucatele gata, cît și dintre veselele spălate și cele nespălate.

Întreprinderile de alimentație publică sunt prevăzute cu încăperi pentru deservirea

- vizitatorilor (antreu cu garderobă, toaletă și lavoar, sufragerie, bufet)

- încăperi de producție : local administrativ (birou, oficiu de aprovizionare, vestiar, cameră de duș, toaletă cu lavoar, cameră de odihnă),

- încăperi de producție propriu-zise (bucătărie, sală de distribuire a bucatelor, secție pentru prelucrarea legumelor, a cărnii și peștelui, spălătorii).

Pentru a preveni infectarea bucatelor gata, este necesară respectarea cu strictețe a regulilor de folosirea a meselor, cuțitelor și tocatorilor. Sala de distribuire a bucatelor gata trebuie să comunice cu bucătăria, sufrageria și spălătoria. Alimentele ușor alterabile se păstrează în instalații frigorifice. Sufrageria trebuie să fie destul de spațioasă (1,25 m pentru un loc), confortabilă, luminoasă, curată și bine aerisită. Tacîmurile se spală în 3 trepte:

• degresarea (cu soluție de sodă calcinată sau de muștar)

• dezinfectarea (cu clorură de var – 10 ml de soluție de 10% la un litru de apă)

• clătirea (cu uncrop ).

Personalul de deservire de la ospătării poartă permanent șorțuri și scufii albe curate. El este supus periodic unui examen medical.

În alimentaţia publică nu este deloc uşor, dacă ai început să mergi pe acest drum, mie numi rămîne nimic decît să-ţi urez

“ DRUM BUN ” , şi ţine minte….. :

“ Ceea ce eşti se va vedea în ceea ce faci ”

Bibliografie

Documente, anexe legislative ș organizatorice

1. Hotărîrea Guvernului nr.1209 din 02.11.2007 cu privire la prestarea serviciilor de alimentație publică

2. Nomenclatorul-tip al UAP, conform anexei ne.2

3. Regulamentul de clasificare a UAP pe categorii.

4. Acte normative (licență, autorizații, certificate de calitate etc.)

Cărți, și alte documente pentru extragerea informației

1. ,,Arta Culinară” , N.A.Anfimova, T.I.Zaharova, Editura Lumina, Chișinău 1990

Informații virtuale

1. www.google.md

2. www.videoculinary.ru

3. www.lex.justice.md

4. www.arhiva.gov.md

5. www.medenciclopedie.com

6. www.contabilsef.md

7. www.biblioteca.regielive.ro

8. www.arta.md

Preview document

Raport practică tehnologică - Pagina 1
Raport practică tehnologică - Pagina 2
Raport practică tehnologică - Pagina 3
Raport practică tehnologică - Pagina 4
Raport practică tehnologică - Pagina 5
Raport practică tehnologică - Pagina 6
Raport practică tehnologică - Pagina 7
Raport practică tehnologică - Pagina 8
Raport practică tehnologică - Pagina 9
Raport practică tehnologică - Pagina 10
Raport practică tehnologică - Pagina 11
Raport practică tehnologică - Pagina 12
Raport practică tehnologică - Pagina 13
Raport practică tehnologică - Pagina 14
Raport practică tehnologică - Pagina 15
Raport practică tehnologică - Pagina 16
Raport practică tehnologică - Pagina 17
Raport practică tehnologică - Pagina 18
Raport practică tehnologică - Pagina 19
Raport practică tehnologică - Pagina 20
Raport practică tehnologică - Pagina 21
Raport practică tehnologică - Pagina 22
Raport practică tehnologică - Pagina 23
Raport practică tehnologică - Pagina 24
Raport practică tehnologică - Pagina 25
Raport practică tehnologică - Pagina 26
Raport practică tehnologică - Pagina 27
Raport practică tehnologică - Pagina 28
Raport practică tehnologică - Pagina 29
Raport practică tehnologică - Pagina 30
Raport practică tehnologică - Pagina 31
Raport practică tehnologică - Pagina 32
Raport practică tehnologică - Pagina 33
Raport practică tehnologică - Pagina 34
Raport practică tehnologică - Pagina 35
Raport practică tehnologică - Pagina 36
Raport practică tehnologică - Pagina 37
Raport practică tehnologică - Pagina 38
Raport practică tehnologică - Pagina 39
Raport practică tehnologică - Pagina 40
Raport practică tehnologică - Pagina 41
Raport practică tehnologică - Pagina 42
Raport practică tehnologică - Pagina 43
Raport practică tehnologică - Pagina 44
Raport practică tehnologică - Pagina 45
Raport practică tehnologică - Pagina 46
Raport practică tehnologică - Pagina 47
Raport practică tehnologică - Pagina 48
Raport practică tehnologică - Pagina 49
Raport practică tehnologică - Pagina 50
Raport practică tehnologică - Pagina 51
Raport practică tehnologică - Pagina 52
Raport practică tehnologică - Pagina 53
Raport practică tehnologică - Pagina 54
Raport practică tehnologică - Pagina 55
Raport practică tehnologică - Pagina 56
Raport practică tehnologică - Pagina 57
Raport practică tehnologică - Pagina 58
Raport practică tehnologică - Pagina 59
Raport practică tehnologică - Pagina 60
Raport practică tehnologică - Pagina 61
Raport practică tehnologică - Pagina 62
Raport practică tehnologică - Pagina 63

Conținut arhivă zip

  • Raport Practica Tehnologica.docx

Alții au mai descărcat și

Caracteristica Tehnologică a Supelor Pireu

INTRODUCERE În prezenta lucrare, într-o formă apreciativă, este prezentată tehnologia supelor pireu şi inportanţa lor pentru organism. Supa este...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Te-ar putea interesa și

Viticultură și vinificație - Întreprinderea Chatau Vartely

Introducere Viticultura şi vinificaţia au tradiţii seculare încă de pe atunci strămoşii noştri moldoveni(triburile geto-dacii) din neoliticul...

Raport de practică - Fabrica de vinuri Sadova

1. Partea introductivă. Fiecare băutură constituie o istorie aparte, un adevărat poem, care înalţă în cînturi îmbinarea nobilei viţei de vie cu...

Raport practică tehnologică

1.Partea introductiva Barza albă este reprezentată cu un ciorchine în cioc. Acesta este simbolul viticulturii şi vinificaţiei moldoveneşti. Pînă...

Raport la practică Tehnologica SA - Moldtelecom oraș Anenii Noi

INTRODUCERE Încă din cele mai vechi timpuri omenirea a căutat soluţii de transmitere a informaţii la distanţă. Ruguri aprinse în locuri înalte,...

Raport privind practica tehnologică la BC Victoria Bank SA

1.-Iniţiere în bancă Banca Comercială ‘‘Victoriabank’’ S.A., fondată la 22 decembrie 1989 este liderul sistemului bancar în Republica Moldova....

Raport despre practica tehnologică - Societatea comercială Tobal-lux SRL

Unitatea de alimentatie publica reprezinta un local public, in care se servesc preparate culinare, produse de cofetarie-patiserie si bauturi,...

Raport de evaluare a activității practicii tehnologice la restaurantul Veranda

1.Caracteristica generală a întreprinderii Restaurantul "Veranda" este o întreprindere privată de alimentaţie publică,care este situată pe Strada...

Raport practică - Procesul tehnologic al laptelui

• Sectiunea A – Informaţii privind unitatea parteneră de practică: - Date de identificare ale unităţii LACTATE BRĂILA S.R.L. cu punctul de lucru...

Ai nevoie de altceva?