Raport Privind Practica de Licenta in Cadrul Ministerul Economiei

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In perioada 4 martie - 27 aprilie, mi-am desfasurat practica de productie si de licenta la Ministerul Economiei, in cadrul Directiei regimuri comerciale si OMC.
Pe parcursul perioadei date, am avut posibilitatea sa analizez caracteristica generala a structurii si organizarii activitatii Ministerului Economiei (ME), a sistemului managerial al Ministerului, structura organizatorica, institutiile subordonate, de asemenea, am facut o analiza a activitatii economico - financiare, precum si a activitatii Directiei regimuri comerciale si OMC in cadrul careia mi-am desfasurat practica.
ME este organul central de specialitate, abilitat sa promoveze politica unica a statului in domeniul economiei, fiind responsabil de dezvoltarea acestei ramuri si de infrastructura economica si sociala a acesteia. Politicile promovate de Ministerul Economiei in anul 2012 au accentuat, de rind cu necesitatea asigurarii cresterii economice, conferirea acesteia unui nou caracter calitativ.
Transparenta in activitatea Ministerului Economiei constituie unul din principiile de baza, care contribuie la cresterea eficientei activitatii si increderea cetatenilor in politicile si actiunile promovate. Implicarea societatii in elaborarea politicilor publice sau a unor reglementari asigura nu doar sporirea calitatii deciziilor elaborate, dar si sustinerea de catre societate a deciziilor adoptate.
Activitatea Ministerului Economiei are la baza Regulamentul privind organizarea 
si functionarea Ministerului Economiei, structurii si efectivului-limita ale aparatului central al acestuia, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 690 din 13.11.2009. 
Efortul depus de Ministerul Economiei in promovarea politicilor sale este si va ramine in continuare unul insistent si constructiv, bazat pe sustinerea intereselor cetatenilor si a mediului de afaceri, manifestat prin promovarea reformelor in toate domeniile de activitate ale statului.
Studiind Regulamentul dat am facut cunostinta cu misiunea si functiile de baza, atributiile si drepturile Ministerului Economie, precum si organizarea activitatii acestuia, pe care le voi mentiona in continuare in continutul raportului. 
Capitolul I. Caracteristica generala a structurii si organizarii activitatii Ministerului Economiei
Fondat in luna iulie a anului 1990, Ministerul Economiei, pe parcursul anilor, a evoluat la un grad de complexitate mai inalt avind schimbari atit in sistemul managerial cit si in structura acestuia. Organizarea si functionarea Ministerului Economiei sunt reglementate prin Hotararea Guvernului nr. 690 din 13.11.2009 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei, structurii si efectivului-limita ale aparatului central al acestuia, cu modificarile si completarile ulterioare. Conform domeniului de aplicare Regulamentul privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei reglementeaza misiunea, functiile, atributiile si drepturile Ministerului Economiei, precum si organizarea activitatii acestuia.
Ministerul Economiei este organul central de specialitate al administratiei publice, in subordinea Guvernului. Ministerul este persoana juridica, dispune de stampila cu Stema de Stat si denumirea sa in limba moldoveneasca, precum si de conturi trezoreriale, de mijloace financiare si materiale.
Ministerul isi desfasoara activitatea in conformitate cu Constitutia si legile Republicii Moldova, cu decretele Presedintelui Republicii Moldova, hotararile Parlamentului, ordonantele, hotararile si dispozitiile Guvernului, cu alte acte normative si cu prevederile Regulamentului privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei. 
Din punct de vedere al sarcinilor si functiilor Ministerului, acesta a evoluat de la o structura cu un grad inalt de complexitate, cu un portofoliu impunator de functii, la una succinta, axata pe dezvoltarea ramurilor de care este responsabil, precum si de infrastructura lor. Ministerul administreaza institutiile si organizatiile din subordine, coordoneaza activitatea intreprinderilor agricole de stat si institutiilor de invatamint de profil, realizind sarcini de importanta nationala, direct sau prin intermediul organelor create, coordoneaza activitatea si exercita, in limitele competentei stabilite prin lege, controlul agentilor economici, indiferent de tipul de proprietate si forma juridica de organizare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Privind Practica de Licenta in Cadrul Ministerul Economiei.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Legea nr. 158 din 04.07.2008 cu privire la functia publica si statutul functionarului public
2. Hotararea Guvernului nr.690 din 13.11.2009 "Pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei, structurii si efectivului limita ale aparatului acestuia"
3. Hotarirea Guvernului nr. 248 din 08.04.2010 cu privire la aprobarea componentei nominale a Colegiului Ministerului Economiei
4. Hotaririi Guvernului nr. 179 din 23 martie 2011 ,,Cu privire la aprobarea Planului de actiuni al Guvernului pentru anul 2011-2014" 
5. Regulamentul Directiei cooperare economica internationala a Ministerului Economiei
6. Regulamentul Directiei regimuri comerciale si OMC
7. Planul de actiuni pentru anii 2012-2014
8. Programul de stat de dezvoltare strategica pentru anii 2012-2014, Anexa la Hotarirea Colegiului Ministerului Economiei nr. 1 din 30 ianuarie 2012
9. Strategia de sustinere a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii pentru anii 2012-2020
10. Ordinului nr. 41 din 15.03.2010 cu privire la asigurarea transparentei in procesul decizional in cadrul Ministerului Economiei
11. Corespondenta Directiei regimuri comerciale si OMC
12. http://mec.gov.md/organigrama 
13. http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=330050
14. www.mec.gov.md


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!