Raționalizarea poziției financiare a firmei

Extras din licență Cum descarc?

Prezenta lucrare intitulata ,,Rationalizarea pozitiei concurentiale a firmei fata de disponibilitatea pietei" aduce in atentia cititorului un studiu amplu privind concurenta si pozitia concurentiala a firmei. Toate acestea se oglindesc intr-un amplu studiu de caz efectuat cu multa acuratete la societatea ADIDAS. In vederea realizarii acestei lucrari am folosit surse din cadrul societatii precum si date cu privire la vanzari, furnizori, intermediari.
Lucrarea este structurata pe trei capitole. Primul capitol, ,,Concurenta - trasatura esentiala a economiei de piata" este un capitol teoretic si defineste conceptul de concurenta, obiectivele si functiile concurentei, care sunt subiectii si obiectul concurentei, precum si o tipologia a concurenteI. Capitolul al doilea intitulat ,,Pozitia concurentiala a firmei" abordeaza conceptul de concurenti si tipologia acestora. Al treilea capitol este denumit ,,Analiza pozitiei concurentiale a societatii ADIDAS din punctul de vedere al disponibilitatii pietei", iar in cadrul acestuia am analizat brandul ADIDAS, precum si concurentii acestuia.
Am ales aceasta tema, incercand sa evidentiez care este pozitia firmei ADIDAS in cadrul pietei, precum si o imagine reala atat a produsului cat si a societatii. 
CAPITOLUL 1 CONCURENTA - TRASATURA ESENTIALA A ECONOMIEI DE PIATA
1.1.Conceptul de concurenta 
In literatura de specialitate , concurenta poate fi definitaca o confruntare intre agentii economici cu activitati similare sau asemanatoare, exercitate in domeniile pietei, pentru castigarea si conservarea clientelei, in scopul rentabilizarii propriei intreprinderi. Din alt punct de vedere, concurenta este privita ca o lupta intre agentii economici care au aceeasi activitate sau o activitate similara pentru dobandirea, mentinerea si extinderea clientelei. Lupta trebuie sa se desfasoare liber, intr-un cadru legal adecvat, limitata numai de ,,intelegerile ilicite" si ,,practicile anticoncurentiale care perturba jocul ofertei si cererii" si care trebuie sanctionate prompt.
Concurenta este privita si ca situatie de referinta in cadrul careia are loc o confruntare libera, completa si veridica intre toti agentii economici atat la nivelul ofertei, cat si al cererii de bunuri si servicii, de bunuri de productie si de capitaluri.
Concurenta desfasurata in limitele legii nu poate avea decat un efect benefic pe piata pentru ca scopul urmarit de intreprinderile concurente este obtinererea unui profit cat mai mare ce nu poate fi realizat decat prin conservarea propriei clientele si castigarea unui segment nou de clientela. Acest lucru conduce la progres, dezvoltare tehnologica si management eficient.
Manifestarea cererii si ofertei se bazeaza pe libera initiativa, iar forma activa a liberei initiative este insasi concurenta. Privita din unghiul economic al societatii actuale, concurenta reprezinta confruntarea libera, competitia dintre agentii pietei avand ca reper trei aspecte esentiale: pretul, cantitatea si calitatea bunurilor economice.
Aceasta rivalitate din viata economica exprima comportamentul interesat al tuturor subiectilor in conditiile economiei de piata: consumatorii care urmaresc maxima satisfacerea a nevoilor lor, in timp ce producatorii autonomi si specializati vizeaza profitul, urmarind atragerea clientilor.
In esenta, concurenta reprezinta atat o cooperare, cat si o confruntare intre agenti economici in cadrul unei economii de piata, avand ca tel dobandirea unor conditii mai bune de productie si vanzare, de achizitie a bunurilor de consum si de efectuare a operatiunilor financiare, valutare si banesti. Astfel, ca exemplu, pot sa afirm ca un cumparator este intr-o continua cautare pentru a gasi vanzatorii care detin produse sau servicii la cel mai mic pret, calitate superioara, conditiile cele mai avantajoase de livrare a bunurilor de consum etc. La randul lor, vanzatorii se intrec intre ei pentru banii potentialilor clienti, pentru a atrage un numar cat mai mare de cumparatori, cu forta economica ridicata, receptivi la pret si alte avantaje. Ca regula demonstrata in practica economica este ca din aceasta competitie ies invingatori cei mai buni.
Conform dictionarului explicativ al limbii romane, concurenta reprezinta o rivalitate comerciala, lupta dusa cu mijloace economice intre industriasi, comercianti, monopoluri, tari pentru acapararea pietei, desfacerea unor produse, clientela si pentru obtinerea unor castiguri cat mai mari. Concurenta este competitia dintre doua sau mai multe intreprinderi care activeaza in cadrul unei piete pentru atragerea unui numar cat mai mare de clienti in vederea atingerii unor tintelor propuse.


Fisiere în arhivă (1):

  • Rationalizarea pozitiei financiare a firmei.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Anghel, Laurentiu-Dan, Marketing, Bucuresti, Editura ASE,2000.
2. Anghel, Laurentiu-Dan, Petrescu, Eva-Cristina, Business to Business Marketing,Bucuresti, Editura Uranus, 2001. 
3. Anghel, Laurentiu-Dan, Petrescu, Eva-Cristina, Business to Business Marketing, editiaa II-a revazuta, Bucuresti, EdituraUranus, 2002.
4. Catoiu, Iacob, Teodorescu Nicolae Comportamentul consumatorului,Bucuresti, Editura Economica, 1997.
5. Florescu, Constantin Strategii in conducerea activitatii intreprinderii, Bucuresti, EdituraStiintifica si Enciclopedica, 1987.
6. Patriche, Dumitru Marketing industrial, Bucuresti, coeditie Marketer si Editura Expert, 1994.
7. Kotler, Philip, Managementul marketingului: Analiza, Planificare, Implementare, Control, Bucuresti, Editura Teora,1997. 
8. Olteanu, Valerica, Management-Marketing, Editura Ecomar, Bucuresti, 2002.
9. Russu, Corneliu, Management Strategic, Editura ALL Beck, Bucuresti, 1999.
10. Pastiu, Carmen, Bazele Marketingului, Editura Burg, Sibiu, 2007.
11. Pruteanu, Stefan; Munteanu, Corneliu, Inteligenta Marketing Plus, Editura Polirom, Iasi, 2004.
12. Blyth, Jim, Esentialul in marketing, Editura Rentrop, Bucuresti, 2005.
13. Nita, Constantin, Bazele marketingului, Editura Economica, Bucuresti, 2003.
14. Bran, Paul, Economia valorii, Editura Economica, Bucuresti, 1999.
15. Hart, Norman, Marketingul industrial, Editura Codecs, Bucuresti, 1998.
16. Mares, D., Craciunescu, V., Economia cercetarii si dezvoltarii produselor, Editura Facla, Timisoara, 1973.
17. Stanton, W.J., Fundaments of Marketing , third Edition, McGraw-Hill, New York, 1971.
18. Pruna, T., Psihologie economica , Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1976.
19. www.adidas.com


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!