Rationalizarea Sistemului Decizional in Cadrul Milestii Mici

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.2
Capitolul I. Fundamentele teoretice ale procesului decizional
1.1. Definirea si continutul conceptului de decizie manageriala.5
1.2. Identificarea principalilor factori care determina procesul decizional.11
1.3. Metode si tehnici aplicate in cadrul procesului decizional.17
Capitolul II. Evolutia situatiei economico-financiare in IS "CVC Milestii Mici" 
2.1. Caracteristica generala a intreprinderii.23
2.2. Analiza indicatorilor de baza a activitatii economico-financiare a intreprinderii.29
2.3. Structura organizatorica a intreprinderii.42
Capitolul III. Rationalizarea procesului decizional in cadrul IS "CVC Milestii Mici" 
3.1. Adoptarea deciziilor in cadril intreprinderii.47
3.2. Metode si tehnici utilizate in adoptarea deciziilor.57 
3.3. Proiect: Monitotizarea unitatilor de transport prin sistemul GPS
in cadrul IS "CVC Milestii Mici".62 
Concluzii.70
Bibliografie.73
Anexe.75


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea si importanta temei cercetate. Studierea procesului luarii deciziei a devenit deosebit de actuala pentru managementul firmei, deoarece decizia reprezinta esenta managementului. De modul cum sunt concepute si aplicate deciziile depinde, in mare masura, eficienta activitatilor ce se desfasoara in intreprinderi.
Pentru o buna perioada de timp managementul a fost considerat o adevarata arta, talent insusit prin invatarea din incercari si erori. O varietate de stiluri individuale, deseori bazate pe creativitate, rationament uman, intuitie si experienta au fost folosite in rezolvarea problemelor de acelasi tip, si aceasta in defavoarea metodelor cantitative si a abordarilor stiintifice. Complexitatea afacerilor si a mediului de desfasurare a acestora a crescut insa simtitor in ultimele decenii. Exista cateva cauze majore care au determinat aceasta crestere a complexitatii - numarul de solutii posibile foarte mare; dificultatea prezicerii consecintelor pe termen lung datorita cresterii gradului de incertitudine, efectele erorilor in luarea deciziilor pot fi dezastruoase datorita complexitatii operatiilor si reactiei in lant pe care o eroare poate sa o cauzeze in diverse sectoare ale nivelelor micro si macroeconomic.
Decizia constituie punctul central al activitatii de management, deoarece ea se regaseste in toate functiile acestuia, si mai mult, integrarea firmei in cadrul mediului depinde de calitatea deciziei. In acelasi timp, necesitatea luarii deciziei se manifesta si in viata personala, unde se pot de asemenea intilni decizii complexe si sofisticate, datorita, mai ales, consecintelor pe care le pot produce. Totusi, deciziile manageriale implica o mult mai mare responsabilitate, deoarece orice decizie influenteaza activitatea intreprinderii, iar o hotarare gresita/incorecta poate provoca un sir de probleme, sau chiar o reactie in lant care pina la urma poate aduce intreprinderea in pragul falimentului. Si atunci, efectele unor greseli, se vor rasfringe nu doar asupra firmei, dar si asupra persoanelor care au fost implicate in ea, cum ar fi conducerea, managerii superiori, angajatii, partenerii de afaceri, creditorii si chiar poate trezi nemultumirea intreagii societati.
Actualitatea lucrarii este evidenta, decizia si procesul de luare a ei, denumit si procesul decizional, ocupand un rol important in sistemul de management. Asigurand conducerii posibilitatea de a atrage si combina resursele disponibile, si de a dirija procesul de productie, decizia manageriala reprezinta principalul instrument de realizare a obiectivelor stabilite pentru o anumita perioada data. Dat fiind faptul, ca unei situatii decizionale acelasi obiectiv poate fi infaptuit pe mai multe cai, cu resurse diferite, se solicita din partea managmentului unitatii economice o inalta competenta profesionala si responsabilitatea, atat in ceea ce priveste stabilirea variantelor posibile, evaluarea lor si alegerea celei mai avantajoase, cit si cu privire la consecintele acestora.
Scopul si sarcinile cercetarii. Scopul prezentei lucrari consta in analiza problemelor existente in sistemul decizional al firmei, precum si gasirea metodelor de perfectionare a acestui sistem.
Pentru realizarea scopului propus au fost trasate urmatoarele sarcini de baza:
- Explicarea notiunii de decizie din prisma diferitor autori;
- Stabilirea si prezentarea diferitor tipuri de decizii;
- Descrierea procesului decizional, precum si a elementelor sale componente;
- Prezentarea si descrierea unor tehnici si metode de adoptare a deciziilor;
- Descrierea sistemului managerial al intreprinderii si stabilirea rolului procesului decizional in cadrul lui;
- Identificarea metodelor si tehnicilor decizionale utilizate in practica manageriala;
- Identificarea unor lacune in sistemul decizional si propunerea unor directii de rationalizare a acestuia.
Baza stiintifico-metodologica a tezei au constituit-o doctrinele, conceptele, principiile, elaborate pana in prezent de autori cu nume notorii in studierea procesului decizional si al managementului, cum ar fi: D. Hall, M. Hitt, D. Ireland, G. Johnson, K. Scholes, O. Nicolescu, I. Verboncu, C. Mereuta, F. David, V. Dan s.a. Din multitudinea de tehnici si metode, in cadrul investigatiilor au fost examinate si selectate doar acelea care, au nemijlocit implicare in domeniul managementului decizional in cadrul intreprinderilor, tinandu-se cont de specificul acestui domeniu. Printre acestea putem enumera urmatoarele: observatia, analiza si sinteza, gruparea, ancheta, precum si alte metode si instrumente de cunoastere stiintifica, care au permis cercetarea aprofundata a obiectului lucrarii respective, datorita carui rezultatul a dus la obtinerea unor concluzii si recomandari consistente, ce prezinta interes pentru derularea procesului de luare a deciziilor si perfectionarii managementului decisional in cadrul intreprinderilor.
Elemente de inovatie stiintifica: Noutatea si inovatia stiintifica a rezultatelor cercetarilor consta in urmatoarele:
- Abordarea conceptuala a semnificatiei de decizie manageriala.
- Identificarea principalilor factori care determina procesul decisional.
- Analiza principalelor metode si tehnici aplicate in cadrul procesului decizional.
- Evidentierea procesului de adoptare a deciziilor in cadrul intreprinderii "CVC Milestii Mici".
- Analiza indicatorilor de baza a activitatii economico-financiare a intreprinderii. 
- Fundamentarea metodelor si tehnicilor utilizate in adoptarea deciziilor.
- Elaborarea proiectului


Fisiere in arhiva (1):

  • Rationalizarea Sistemului Decizional in Cadrul Milestii Mici.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!