Realizarea unei Baze de Date cu Ajutorul Limbajului C

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Introducere.3
2. Tipuri de fisiere.4
3. Lucrul cu fisierele.5
4. Citirea si scrierea fisierelor.7
5. Functii pentru controlul pozitiei si functii de eroare.12
6. Stergerea , redenumirea si crearea fisierelor.14
7. Functii pentru acces direct la date.15
8. Pointeri catre structure.16
9. Listingul programului.18
10. Rezultatul final.34
11. Concluzii....36
12. Bibliografie.36


Extras din licenta Cum descarc?

1.Introducere
Limbajul C s-a impus in principal datorita existentei unui standard care contine toate facilitatile necesare unui limbaj pentru a putea fi folosit intr-o mare diversitate de aplicatii, fara a fi necesare abateri sau extinderi fata de standard (cazul limbajului Pascal). Un exemplu este recunoasterea posibilitatii ca un program sa fie format din mai multe fisiere sursa si a compilarii lor separate, inclusiv referiri dintr-un fisier in altul. In plus, exista un numar relativ mare de functii uzuale care fac parte din standardul limbajului si care contribuie la portabilitatea programelor C. 
Limbajul C permite un control total asupra operatiilor realizate de procesor si asupra functiilor sistemului de operare gazda, aproape la fel ca si limbajele de asamblare. Astfel se explica de ce majoritatea programelor de sistem si utilitare sunt scrise de mai multi ani in limbajul C, pe langa multe programe de aplicatii. 
Limbajul C permite scrierea unor programe foarte compacte, ceea ce poate fi un avantaj dar si un dezavantaj, atunci cand programele devin criptice si greu de inteles. Scurtarea programelor C s-a obtinut prin reducerea numarului de cuvinte cheie, prin existenta unui numar mare de operatori exprimati prin unul sau prin doua caractere speciale dar si prin posibilitatea de a combina mai multi operatori si expresii intr-o singura instructiune (acolo unde alte limbaje folosesc mai multe instructiuni pentru a obtine acelasi efect).
Din perspectiva timpului se poate spune ca instructiunile C sunt o reusita a limbajului (si au fost preluate fara modificari de multe alte limbaje : C++, Java s.a.) dar functiile de intrare-iesire (printf,scanf) nu au fost un succes (si au fost inlocuite in alte limbaje). Un alt neajuns s-a dovedit a fi necesitatea argumentelor de tip pointer pentru functiile care trebuie sa modifice o parte din argumentele primite si a fost corectat prin argumente de tip referinta. Utilizarea directa de pointeri (adrese de memorie) de catre programatorii C corespunde lucrului cu adrese de memorie din limbajele de asamblare si permite operatii imposibile in alte limbaje, dar in timp s-a dovedit si o sursa importanta de erori la executie, greu de depistat.
Au mai fost preluate in limbajele post-C si anumite conventii, cum ar fi
diferenta dintre litere mici si litere mari, diferenta dintre caractere individuale si siruri de caractere (si terminarea sirurilor de caractere cu un octet zero), operatorii, comentariile s.a.
2.Tipuri de fisiere.
Un fisier ("File") este o colectie de date memorate pe un suport extern si care este identificata printr-un nume. Fisierele se folosesc fie pentru date initiale si pentru rezultate mai numeroase, fie pentru pastrarea de durata a unor date de interes pentru anumite aplicatii.
Fisierele sunt entitati ale sistemului de operare si ca atare ele au nume care
respecta conventiile sistemului, fara legatura cu un limbaj de programare.
Operatiile cu fisiere sunt realizate de catre sistemul de operare, iar compilatorul unui limbaj traduce functiile (instructiunile) de acces la fisiere in apeluri ale functiilor sistem. Programatorul se refera la un fisier printr-o variabila; tipul acestei variabile
depinde de limbajul folosit si chiar de functiile utilizate (in C). Asocierea dintre numele extern (un sir de caractere) si variabila din program se face la deschiderea unui fisier, printr-o functie standard. De obicei prin "fisier" se subintelege un fisier disc (pe suport magnetic sau optic), dar notiunea de fisier este mai generala si include orice flux de date din exterior spre memorie sau dinspre memoria interna spre exterior. Dispozitivele periferice uzuale au nume de fisiere predefinite; de exemplu, in limbajul C sub MS-DOS si MS-Windows se pot folosi urmatoarele nume :
CON = consola sistem (tastaura la citire si monitor la scriere)
PRN (LPT) = imprimanta sistem
Pentru fisierele disc un nume de fisier poate include urmatoarele:
- Numele unitatii de disc sau partitiei disc ( ex: A:, C:, D:, E:)
- "Calea" spre fisier, care este o succesiune de nume de fisiere catalog
(director), separate printr-un caracter ('' in MS-DOS si MS-Windows, sau '/' in
Unix si Linux)
- Numele propriu-zis al fisierului ( max 8 litere si cifre in MS-DOS)
- Extensia numelui, care indica tipul fisierului (continutul sau) si care poate
avea intre 0 si 3 caractere in MS-DOS).
Exemple de nume de fisiere disc:
A:bc.rar , c:borlandcbinbc.exe
c:workp1.cpp , c:workp1.obj
Sistemele MS-DOS si MS-Windows nu fac deosebire intre litere mari si litere mici, in cadrul numelor de fisiere, dar sistemele de tip Unix sau Linux fac deosebire intre litere mari si litere mici.
Consola si imprimanta sunt considerate fisiere text, adica:
- intre aceste fisiere si memorie se transfera caractere ASCII
- se recunoaste caracterul sfarsit de fisier (Ctrl-Z in MS-DOS si MSWindows,
Ctrl-D in Unix)
- se poate recunoaste la citire un caracter terminator de linie ('n').
Un fisier text pe disc contine numai caractere ASCII, grupate in linii si este terminat printr-un caracter terminator de fisier (Ctrl-Z), adaugat automat la inchiderea fisierului, dupa scriere in fisier. Functiile de citire sau de scriere numere din/in fisiere text realizeaza conversia automata din format extern (sir de caractere) in format intern (binary virgula fixa sau virgula mobila) la citire si conversia din format intern in format extern, la scriere.


Fisiere in arhiva (8):

  • Realizarea unei Baze de Date cu Ajutorul Limbajului C.doc
  • MATERIAL.TXT
  • 11112.CPP
  • abiturient.TXT
  • LUCRAR~1.EXE
  • LUCRAR~1.OBJ
  • LUCRAR~1.BAK
  • lucrare de an la sda.CPP

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!