Recolta si Calitatea Fructelor de Mar in Functie de Normarea Incarcaturii cu Rod

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 4 
1.Revista literaturii - 6 
1.1 . Formareacalitatii fructelor de mar 6 
1.2. Evaluarea potentialului productiv si calitativ al soiurilor in sistem intensiv - 9
2.OBIECTE, METODE SI CONDITIILE DE CERCETARE 17 
2.1.Obiecte de cercetare 17 
2.1.1.Portaltoiul M 26 17 
2.1.2.Soiul Golden Delicious 18 
2.1.3. Soiul Idared 19 
2.1.4. Soiul Florina - 21 
2.1.5.Coroana fus subtire ameliorat - 22 
2.2. Schema experientei 23 
2.3. Metodele de cercetare 23 
2.4.Conditiile climaterice 25
2.5.Caracteristica solului 27 
2.6.Agrotehnica 28 
3. REZULTATELE OBTINUTE 29 
3.1.Indici fitometrici ai cresteri pomilor 29
3.1.1.Indici fitometrici ale coroanelor in functie de metoda de rarire - 29 
3.2.Productia de fructe. - 31 
3.3.Indici de calitate a fructelor - 33
3.3.1. Calitatea fructelor dupa diametru in functie de metoda de rarire
a organelor reproductive - 33 
3.3.2. Indici de calitate a fructelor in experienta tratata cu substante chimice
raritoare de fructe. 35
4.Eficienta economica - 38 
5.Protectia Muncii - 40
6.Protectia Mediului - 42 
CONCLUZII SI RECOMANDARI 45 
BIBLIOGRAFIE - 47


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Republica Moldova poseda conditii de clima si de sol destul de favorabile pentru cultura speciilor pomicole, pomicultura reprezinta una din ramurile principale ale agriculturii.
Cercetarile intreprinse in domeniul pomiculturii intensive demonstreaza ca un rol important in sporirea calitatii si cantitatii productiei de mere il au o serie de componente tehnologice specifice: rarirea chimica si manuala a fructelor, fertilizarea foliara si taierile in verde a pomilor. Aceste procedee tehnologice permit obtinerea unor fructe de calibru corespunzator cerintelor pietei cit si o uniformitate a marimii acestora in coroana pomilor (N. Ghena, si altii 2004; N. Braniste, 2004; ?. ?????????, 2006). 
Marul este specia pomicola cea mai prioritara si mai raspandita in pomicultura Republicii Moldova, care ocupa circa 80% din productia globala de fructe. Conform directiei principale a conceptiei dezvoltarii pomiculturii, ponderea productiei de mere va ramane dominanta si pe viitor. (M. Rapcea, V. Mladinoi, s.a.2002)
In pomicultura moderna pentru atingerea unor performante competitive si rapide este necesar folosirea portaltoilor de vigoare redusa (M9) si medie (M26, M106) a pomilor, precum si a pomilor cu ramurii anticipate din pepiniera. In acelasi timp dupa plantare trebuie aleasa o forma de conducere a pomilor cat mai libera ca fus-tufa, tufa ameliorata, fusul subtire, etc., care permit pe langa o desime de 2000-3000 pomi/ha coroane bine luminate, cresteri moderate si recoltare eficienta (V. Balan, si altii 2004; N. Ghena, 2004 ) 
In conformitate cu strategia dezvoltarii sectorului agro-industrial pe anii 2006-2015 se preconizeaza inlocuirea treptata a livezilor existente, cu potential productiv epuizat cu plantatii de tip nou bazate pe tehnologii avansate de producere a fructelor . Deoarece, principala veriga agrotehnica a oricarei tehnologii de producere a fructelor este structura plantatiei pomicole, problema optimizarii ei a fost si ramane una din cele mai importante in cercetarile stiintifice din pomicultura (Gh. Cimpoies, 1993; V. Balan, 1997; V. Babuc, 2000).
Problema optimizarii structurii plantatiilor pomicole, in decursul ultimilor decenii, a fost una din cele mai principale in cercetarile stiintifice efectuate in pomicutura.(V. Babuc 1975, Gh. Cimpoies 1992, V. Balan 1997)
Printr-o hranire corespunzatoare efectuata prin fertirigare sau foliara si interventii in verde asupra lastarilor in crestere se creeaza un echilibru intre diferentierea si fructificarea care duce la productii constante si de calitate. Aceste masuri tehnice trebuie completate cu normarea incarcaturii de rod dupa legarea fructelor. 
Secventele tehnologi?e care au o contributie substantiala la crestere calitati fructelor, o reprezinta utilizarea ingrasamintelor foliare , rarirea chimica si manuala a fructelor, care din pacate se aplica sporadic sau chiar deloc, in livezile de mar. 
REVISTA LITERATURII
1.1.Formarea calitatii fructelor de mar
Productia globala a merelor este extrem de inalta - intr-adevar, estimarile Organizatiei Internationale a Alimentatiei si Agriculturii sugereaza ca in anul 2005 s-au produs peste 62 mln tone de mere. Este evident ca pentru a comercializa produsele la preturi superioare, este esential ca producatorii sa produca fructe de cea mai buna calitate - la standardele pietei internationale - si dupa aceasta sa se asigure ca mentin calitatea fructelor dupa recoltare, pe parcursul pastrarii si livrarii.
Producatorul trebuie sa analizeze afacerea in perspectiva, sa determine ce soiuri/ caracteristici ale merelor sunt solicitate cel mai mult pe pietele tinta, si care dintre soiuri poate fi cultivat si manuit la standarde inalte si care va aduce cea mai mare recuperare financiara a investitiilor.
Aspectele calitatii fructelor ce trebuie sa fie luate in consideratie includ:
o Aspectul exterior - culoarea, forma si dimensiunea fructului
o Calitatile organoleptice - gustul, textura si aroma
o Lipsa defectelor frecvente - malformatii sau alte probleme fiziologice
o Rezistenta la daunatori si boli
o Termenul de pastrare - daca fructul ramane in conditii bune dupa o perioada indelungata sau mai scurta
o Rezistenta buna la deteriorarea in timpul culesului, dupa recoltare si pe parcursul transportarii
o Usurinta producerii
o Recolte bune si sigure.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recolta si Calitatea Fructelor de Mar in Functie de Normarea Incarcaturii cu Rod.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!