Recrutarea, selectia si angajarea resurselor umane

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE . 3
CAP. I. IMPACTUL CALITATII ACTIVITATILOR DE RECRUTARE ASUPRA INTREPRINDERII SI RESURSELOR UMANE ... . .. 4
1.1. Recrutarea - principii, metode si importanta pentru
organizatie si oameni .. . ... 4
1.2. Metode si surse de recrutare ale resurselor umane ... . 11
1.3. Erori in recrutare si impactul acestora asupra intreprinderii si resurselor umane . 15
CAP. II. SELECTIA - PRINCIPII, METODE SI IMPORTANTA PENTRU ORGANIZATIE SI OAMENI . 17
2.1. Selectia - principii, etape si importanta pentru organizatie si oameni . 17
2.2. Metode de selectie a resurselor umane .. ... 22
2.3.Erori in selectie si impactul acestora asupra intreprinderii si resurselor umane .. 27
CAP. III. STUDIU DE CAZ PRIVIND RECRUTAREA, SELECTIA SI ANGAJAREA RESURSELOR UMANE LA FIRMA "EVERET ROMANIA DISTRIBUTION SRL" - INTERVIUL 31
3.1. Metodologie si organizarea cercetarii ... 31
3.2. Prezentarea si interpretarea rezultatelor ... 33
CONCLUZII 41
BIBLIOGRAFIE . 43
ANEXE 44


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Am ales aceasta tema pentru a evidentia problema actuala cu privire la recrutatea si selectia angajatilor in cadrul firmelor din Romania. Consider ca este o abordare interesanta, deoarece am ajuns in etapa cand majoritatea studentilor este preocupata de gasirea unui loc de munca si este important sa analizam procesul de recrutare si selectie, atat din perspectiva teoretica cat si din cea practica.
Un alt aspect al lucrarii, il reprezinta intelegerea importantei angajarii de personal, aceasta reprezentand una dintre cele mai importante laturi ale activitatii de gestiune a personalului din cadrul unei organizatii, fiind o activitate permanenta.
Recrutarea si selectia de personal reprezinta o operatiune esentiala si foarte dificila, avand o influenta importanta asupra activitatii organizatiei. Consider ca este primordial, gasirea unui echilibru intre asteptarile si cerintele companiei cu privire la pregatirea si calitatea resursei umane, si asteptarile si cerintele persoanelor referitoare la companie.
Abordand atat notiuni teoretice, cat si practice, in lucrarea de fata am realizat inclusiv in cadrul partii teoretice doua mini studii de caz cu privire la recrutarea si selectia in cadrul a doua companii de la noi din tara, din doua domenii diferite, realizand acest lucru pentru a putea avea o privire de ansamblu asupra modalitatilor exacte de recrutare si selectie la nivelul acestora.
Am considerat important sa realizez o parte de cercetare cu privire la recrutarea, selectia si ocuparea posturilor in cadrul Companiei Everet Romania Distribution SRL, aplicand un interviu managerului de resurse umane din cadrul companiei. In acest mod, putand analiza exact ce se intampla la nivelul gestiunii resurselor umane in cadrul unor companii romanesti. 
Prin intermediul cercetarii efectuate in cadrul lucrarii de fata, am reusit sa identific anumite coordonate privind recrutarea si selectia resurselor umane la nivelul firmelor existente pe piata din Romania. De asemenea, am cautat o relevanta a acestor notiuni teoretice in baza practica implementata de companii, dorind sa nuantez faptul ca fara o baza teoretica nu se poate realiza partea practica. 
CAP. I. IMPACTUL CALITATII ACTIVITATILOR DE RECRUTARE ASUPRA INTREPRINDERII SI RESURSELOR UMANE
Angajarea reprezinta una dintre laturile importante ale activitatii de gestionare a personalului, pentru reprezinta o conditie esentiala a conceperii unei organizatii, ci si datorita faptului ca reprezinta o activitate permanenta. 
Angajarea la nivelul unei organizatii depinde de procesul de recrutare si de selectie, de aceea in urmatoarele doua capitole am ales sa explicam pe rand ceea ce inseamna acest proces.
1.1. Recrutarea - principii, metode si importanta pentru organizatie si oameni
Una dintre cele mai importante activitati ale functiunii de resurse umane este recrutarea, ansamblu de decizii care exercita o influenta decisiva si durabila asupra unei intreprinderi. Demers lung si costisitor, recrutarea solicita nu numai instrumente si cunostinte adecvate, ci si o mare experienta a colectivului care o sustine. Aparitia internetului si patrunderea sa in domeniul recrutarii sunt pe cale sa afecteze multe dintre mijloacele si instrumentele sale clasice, cum ar fi campania de anunt, retelele de contact sau "vanatorii de capete". Internetul deschide accesul candidatilor la un mare numar de locuri de munca vacante, cu un cost mai redus si intr-un termen mai scurt pentru angajator. El reprezinta un vehicul in care se regasesc mai multe milioane de CV-uri si de anunturi de locuri de munca, unde se intalneste o populatie de candidati si de organizatii diversificate. 
1.1.1. Necesitatea activitatii de recrutare
Dupa cum mentioneaza numerosi specialisti in domeniul resurselor umane, ca, de exemplu, Jack J. Halloran si David J. Cherrington , pentru a-si asigura succesul sau chiar pentru a supravietui, organizatiile in general si firmele in special trebuie sa solutioneze in mod corespunzator si urmatoarele probleme:
- Identificarea calificarilor sau a aptitudinilor si alegerea sau selectia candidatilor care corespund cel mai bine cerintelor si posturilor noi sau vacante;
- Identificarea si atragerea candidatilor competitivi ,,folosind cele mai adecvate metode, surse sau medii de recrutare";
- Respectarea legislatiei in domeniul referitor la oportunitatile egale de angajare si corectarea practicilor discriminatorii anterioare sau a unor dezechilibre existente; deoarece exista numeroase aspecte discriminatorii, iar in lipsa unor reglementari legale potrivite pune indivizii nedreptatiti in imposibilitatea de a se apara.


Fisiere in arhiva (1):

 • Recrutarea, selectia si angajarea resurselor umane.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Carti:
1. Craiovan Mihai Petru, Psihologia resurselor umane, Bucuresti ,Editura Universitara, 2006
2. Deaconu Alecxandrina, Podgoreanu Simona, Rasca Lavinia, Factorul uman si performantele organizatiei, Bucuresti, Editura ASE, 2004
3. Emilian Radu, Managementul resurselor umane, Bucuresti ,Editura ASE, 2003
4. Manolescu Aurel, Managementul resurselor umane, Bucuresti, Editura Economica, 2001
5. Manolescu Aurel, Lefter Viorel, Deaconu Alecxandrina, Managementul resurselor umane, Bucuresti, Editura Economica, 2007
6. Nica Elvira, Managementul performantei, Bucuresti ,Editura Economica, 2006
7. Pell Arthur R., Managementul resurselor umane, Bucuresti ,Editura Curtea Veche, 2007
8. Rosca Constantin, Varzaru Mihai, Rosca Gh. Ion, Resurse umane-management si gestiune, Bucuresti ,Editura Economica, 2005
9. Rotaru Anton, Prodan Adriana, Managementul resurselor umane, Iasi ,Editura Sedcom Libris, 2006
10. Scholz - Moldovan Maria, Managementul resurselor umane, Bucuresti Editura Economica, 2000
Site-uri:
11. www2.ase.md/files/catedre/mgs/mru.doc
12. http://www.balkans.experiencepg.com/home/our_hiring_process.htm
13. https://www.bcr.ro/ro/despre-noi
14. https://www.bcr.ro/csrro/raport-csr
15. https://www.bcr.ro/ro/cariere/alatura-te-echipei/oportunitati-de-cariera
16. http://www.myjob.ro/management-resurse-umane/erori-in-evaluarea-si-selectia-candidatilor-i.html
17. http://www.pg.com/ro_RO/company/purpose_people/index.shtml
18. http://www.univ-st-lupascu.ro/resurse/Tematica_licenta_2010/Managementul_resurselor_umane.pdf


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!