Recrutarea, Selectia si Integrarea Resurselor Umane la SC AG Group Com Serv SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul 1 - Recrutarea resurselor umane
1.1. Conceptul de recrutare 6
1.2. Surse de recrutare a resurselor umane 7
1.3. Metode de recrutare a resurselor umane 8
1.4. Tendinte moderne in recrutarea resurselor umane 10
Capitolul 2 - Selectia resurselor umane
2.1. Generalitati despre selectia resurselor umane 14
2.2. Procesul de selectie a resurselor umane 15
2.3. Testele utilizate pentru selectia resurselor umane 22
Capitolul 3 - Integrarea profesionala a noilor angajati
3.1. Notiuni introductive 28
3.2. Scopul integrarii profesionale 29
3.3. Etapele integrarii profesionale 30
Capitolul 4 - Recrutarea, selectia si integrarea resurselor umane la SC A.G. Group Com Serv SRL
4.1. Prezentarea societatii 32
4.2. Analiza structurii fortei de munca 35
4.3. Recrutarea si selectia personalului in cadrul SC A.G Group Com Serv SRL 37
4.3.1. Recrutarea pentru posturile de Tehnician departament service si contabilitate primara 38
4.3.2. Selectia initiala a candidatilor 40
4.3.3. Interviul 40
4.4. Procedura la angajare 45
4.5. Incadrarea profesionala a noilor angajati 46
Concluzii si propuneri 49
Anexe 51
Bibliografie 56


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Evolutia in domeniul tehnologiei, cresterea complexitatii activitatilor desfasurate in intreprinderi precum si contextul economico-social in care ne aflam au condus, in mod treptat, la elaborarea unor noi metode si tehnici de selectie, incadrare si integrare a personalului unitatii.
Am considerat ca aceasta tema este una foarte importanta deoarece recrutarea, selectia si integrarea personalului are rolul de a stabili exact treapta si felul muncii care ii revine fiecarei persoane in evolutia sa.
Practica managementului resurselor umane in intreprinderile din tarile dezvoltate demonstreaza faptul ca, in mare masura, reusita integrarii in activitatea economico-sociala a firmei a unui salariat nou angajat depinde de procedurile pe care le foloseste unitatea respectiva pentru primirea acestuia.
Personalul unei intreprinderi cuprinde salariati incadrati permanent sau temporar, prezenti la lucru, aflati in concediu de odihna, concediu de boala sau de studii, salariati absenti motivat sau nemotivat, cei care efectueaza ziua libera, cei trmisi sa lucreze in afara intreprinderii, cei aflati in deplasare, precum si elevii si studenti aflati in timpul practicii in intreprindere, in cazul in care sunt salariati ai acesteia. 
Recrutarea este primul pas sau prima etapa in procesul de asigurare cu personal, precum si primul pas in procesul de selectie a acestuia. Desi in mod traditional se acorda mai multa atentie selectiei personalului, recrutarea personalului are prioritate, deoarece o selectie a personalului eficienta nu se poate realiza decat daca procesul de recrutare asigura un numar suficient de mare de candidati competitivi. Cu alte cuvinte, obiectivul activitatii de recrutare a personalului consta in identificarea unui numar suficient de mare de candidati, astfel incat cei care indeplinesc conditiile sa poata fi selectati
Selectia personalului este pasul urmator, constand din evaluarea, prin diverse metode, a candidatilor si alegerea celui mai potrivit pentru post, urmata de angajare. Selectia urmeaza, in mod logic, procesului de recrutare. 
Pe fondul acestor idei generale se pot evidentia principalele motive pentru care am ales aceasta lucrare de licenta. In primul rand, din dorinta de a cunoaste cat mai bine activitatea desfasurata de societatea SC A.G.Group Com Serv SRL, aici incluzand toate aspectele si toti factorii care conlucreaza la desfasurarea unui management eficient in domeniu.
In al doilea rand, din dorinta de a reusi sa inteleg cat mai bine conceptul de ,,Recrutare, selectie si integrare a personalului" din punct de vedere practic, nu numai din punct de vedere teoretic cum s-a intamplat pana in prezent. 
Lucrarea este structurata pe trei capitole, astfel:
Capitolul 1 intitulat "Recrutarea resurselor umane" in care am definit conceptul de recrutare, am enumerat principalele surse de recrutare a personalului precum si principalele metrode de recrutare utilizate in cadrul societatilor comerciale. In incheierea capitolului am realidat o scurta descriere a inovatiilor in domeniul recrutarii de resurse umane.
Capitolul 2 intitulat "Selectia resurselor umane" care contine descrierea procesului de selectie a resurselor umanecu accent pe principalele metode de selectie si anume: formularul de cerere pentru angajare, interviul, curriculum vitae, scrisoarea de intentie si alte teste utilizate in domeniul selectiei personalului.
In capitolul 3 intitulat "Integrarea profesionala a noilor angajati" incepe cu o descriere a notiunilor generale in domeniul integrarii profesionale, a scopului pe care aceasta il indeplineste in cadrul organizatiei precum si etapele principale de urmat.
In capitolul 4 al lucrarii intitulat "Recrutarea si selectia resurselor umane la SC A.G. Group Com Serv SRL" am analizat pas cu pas procesul de recrutare, selectie si integrare utilizat de catre societate pentru posturile de tehnician service si contabil primar.
In incheierea lucrarii am prezentat concluziile cu privire la recrutarea, selectia si integrarea personalului in general si cu procesul de recrutare, selectie si integrare din cadrul SC AG Group Com Serv SRL in particular.
CAPITOLUL 1. RECRUTAREA RESURSELOR UMANE
1.1. Conceptul de recrutare
Una dintre cele mai importante investitii ale unei organizatii este reprezentata de resursele umane, rezultatele acestui fapt devenind tot mai evidente in timp. Institutiile cheltuiesc sume importante cu angajarea iar datorita costurilor ridicate atat remunerarea personalului cat si angajarea si dezvoltarea acestuia reprezinta, unul dintre cele mai evidente investitii in resurse umane.
Unul dintre cele mai importante elemente al politicii de resurse umane il constituie demersul recrutarii. Prin intermediul recrutarii poate fi intinerita forta de munca dintr-o organizatie sau poate fi ameliorat sau ajustat nivelul mediu de competenta profesionala.
Luand in considerare ideea ca in buna masura realizarea deciziilor organizationale, a progresului economic si social depind de calitatea tuturor activitatilor care se desfasoara este de inteles si atentia deosebita acordata de unii specialisti intelegerii particularitatilor acestui proces de catre o serie de specialisti din domeniul resurselor umane.
In lucrarea "Managementul resurselor umane" Cindrea Ioan, analizeaza acest concept si considera recrutarea ca fiind ,, prima parte din procesul de ocupare a unui loc de munca vacant si include examinarea atenta a locului de munca si a cerintelor sale, pentru a se putea identifica sursa adecvata de candidati si modul in care acestia pot fi atrasi sa candideze".
Intr-o alta viziune , recrutarea reprezinta "recrutarea personalului reprezinta activitatea organizata de intreprindere de a atrage resursele umane neocupate, pentru satisfacerea necesarului de forta de munca din perioada respectiva - actiune prealabila incheierii contractului de munca si care nu implica obligatii din partea intreprinderii".
In ceea ce priveste tara noastra, recrutarea personalului se face in cea mai mare masura dupa tehnicile deja cunoscute utilizandu-se mai putin practicile existente nivel modial. Majoritatea companiilor se confrunta astazi cu climatul social-economic instabil, locurile de munca sunt putine iar pentru cele disponibile nu se aplica nici o tehnica adecvata de recrutare.
Recrutarea de resure umane a devenit, in contextul socio-economic actual, o problematica foarte complexa. De asemenea, in conditiile in care concurenta pe piata muncii devine tot mai acerba, dificultatea de a gasi acele persoane care sa corespunda cu conditiile tot mai stricte impuse de organizatii s-a transformat intr-o adevarata provocare pentru firme.
Responsabilitatea oricarei organizatii deriva din finalitatea activitatii sale. Pentru a-si atinge aceasta finalitate (satisfacerea utilizatorului final) sau chiar si numai pentru a supravietui aceasta trebuie sa se ingrijeasca de implinirea urmatoarele deziderate:
a) in primul rad trebuie sa asigure o identificare a aptitudinilor si a calitatilor candidatilor pentru a putea alege pe aceia care corespund cel mai bine cerintelor postului;
b) trebuie sa asigure utilizarea unor metode de recrutare cat mai adecvate pentru identificarea candidatilor cei mai competitivi;
c) in tot acest timp trebuie sa asigure respectarea legislatiei in ceea ce priveste acordarea de oportunitati egale candidatilor, fara sa recurga la pracici discriminatorii.
Reusita procesului de recrutarea depinde in mare masura de rezolvarea cu succes a problemelor de acest gen. Recrutarea angajatilor devine o activitate costisitoare, o activitate independenta si complexa atat prin volumul mare de munca pe care il atrage cat si prin importanta pe care o are pentru intreaga organizatie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recrutarea, Selectia si Integrarea Resurselor Umane la SC AG Group Com Serv SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!