INTRODUCERE 3 CAPITOLUL I 5 DELIMITARI CONCEPTUALE PRIVIND MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE 5 1.1. Procesul de recurtare 5 1.2.Procesul de selectie 10 1.3. Procesul de integrare profesionala 13 CAPITOLUL II 19 DESCRIEREA FIRMEI ,,PIZZA HUT" 19 2.1. Scurt istoric 19 2.2. Localizare si date de identificare 22 2.3. Obiectul activitatii 24 2.4. Organigrama firmei si resursele umane 30 2.5. Analiza structurii fortei de munca 33 2.6. Analiza principalilor indicatori economico financiari 35 CAPIT?LUL III 39 STUDIU D? CAZ - R?CRUTAR?A, S?L?CTIA SI INT?GRAR?A P?RS?NALULUI LA PIZZA HUT 39 3.1.Recrutarea resurselor umane 39 3.1.1. Recrutarea pentru posturile de contabil si pizzar 42 3.2. Selectia si angajarea resurselor umane 43 3.2.1. Selectia initiala a candidatilor 43 3.2.2. Procedura de angajare 45 3.2.3.Incadrarea profesionala a noilor angajati. 52 ??N?LUZII SI PR?PUN?RI 55 BIBLIOGRAFIE 57 AN?XA 58
INTRODUCERE Evolutia in domeniul tehnologiei, cresterea complexitatii activitatilor in intreprinderi, precum si contextul economico-social in care ne aflam au condus treptat la eaborarea unor noi metode si tehnici de selectie, incadrare si integrare a personalului unitatii. Am considerear ca aceasta tema este una foarte importanta, deoarece, recrutarea, selectia si integrarea personalului are rolul de a stabilii exact treapta si felul muncii care ii revine fiecarei persoanel in evolutia sa. Recrutarea si selectia resurselor umane sunt procese vitale pentru o organizatie care doreste nu numai supravietuirea pe piata, ci si intarirea pozitiilor pe aceasta piata si patrunderea cu succes pe alte piete noi. Personalul unei intreprinderi cuprinde salariati incadrati permanent sau temporar, prezenti la lucru, aflati in concediu de odihna, concediu de boala sau de studii, salariati absenti motivat sau nemotivat, cei care efectueaza ziua libera, cei trimisi sa lucreze in afara intreprinderii, cei aflati in deplasare, precum si elevii si studentii aflati in timpul practicii in intreprindere, in cazul in care sunt salariati ai acesteia. Pe baza acestor idei generale, se pot evidentia principalele motive pentru care am ales aceasta lucrare de licenta. In primul rand, din dorinta de a cunoaste cat mai bine activitatea desfasurata de societatea Pizza Hut, aici inluzand toate aspectele si toti factorii care conlucreaza la desfasurarea unui management eficient in domeniu. In al doilea rand, din dorinta de a reusi sa inteleg cat mai bine conceptele de recrutare, selectie si integrarea a personalului din punct de vedere practic, nu numai din punct de vedere teoretic cum s-a intamplat pana in prezent. Lucrarea este structurata in trei capitole, dupa cum urmeaza: Capitolul 1, intitulat Delimitari conceptuale privind managementul resurselor umane in care am definit conceptele de recrutare, selectie si integrare, si am enumerat principalele surse si metode apecifice acestor procese care sunt utilizate in cadrul societatilor comerciale. Capitolul 2, reprezinta prezentarea societatii Pizza Hut Ploiesti, in care am scris un scurt istoric al acesteia, localizarea si datele de identificare ale acesteia, obiectul de activitate si structura organizatorica, precum si analiza fortei de munca. In capitolul 3, intitulat Studiu de caz-recrutarea, selectia si integrarea personalului la Pizza Hut am analizat pas cu pas aceste procese utilizate de catre societate pentru posturile de pizzar si contabil primar. In incheierea lucrarii de licenta am prezentat concluziile referitoare la recrutarea, selectia si integrarea personalului in general si cu procesul de recrutare, selectie si integrare dn cadrul Pizza Hut in particular.
BIBLIOGRAFIE 1. Ioan Cindrea, Managementul resurelor umane, Editura Universitatii Lucian Blada, Sibiu, 2008, p.42 2. Panisoara Ion, Managementul resurselor umane, Editura Polirom, Iasi, 2005, p.156 3. https://www.wall-street.ro/selec+ie+profesional/1/data.html?=selec+ie+profesional 4. Marinas Cristian, Manolescu A., Managementul comparat al resurselor umane, Editura A.S.E., Bucuresti, 2006, p. 38 5. Bogathy, Zoltan (coord.), Manual de psihologia muncii si organizationala, Editura Polirom, Iasi, 2007, p.14 6. Marinas Cristian, Manolescu A., op.cit., p.28 7. Ioan Cindrea, Managementul resurselor umane, Editura Universitatii Lucian Blaga, Sibiu, 2008, p.59 8. Porumb Elena Marinela, Managementul resurselor umane, Editia a doua, Editura Efes, Cluj-Napoca, 2005, p.49 9. Dr. Constantinescu Dan, Managementul resurselor umane, Editura Universitara, Bucuresti, 2003, p.42 10. https://www.victorkapra.ro/wp-content/uploads/2014/10/20-de-lucruri-despre-Pizza-Hut-pe-care-trebuie-s%C4%83-le-%C8%99tii.pdf 11. https://www.wall-street.ro/articol/Economie/223399/Start-la-primul-IPO-din-fast-food-in-Romania-Cum-vad-analistii-oferta.html?utm_source=WSPRO&utm_medium=link&utm_campaign=Redirect&utm_term=AID3399 12. http://pizzahut.ro/blog/istoria-pizza-hut/ 13. http://pizzahut.ro/blog/istoria-pizza-hut/ 14. https://www.pizzahut.ro/ 15. https://www.pizzahut.ro/docs/ph_politica_prelucrare_date.pdf 16. https://www.pizzahut.ro/ 17. https://www.pizzahut.ro/meniu/pizza 18. https://www.pizzahut.com.cy/our-story
Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.
Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.