Recrutarea si Selectia Resurselor Umane, din Randul Absolventilor din Mediul Universitar

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere p.4
CAP.I. Recrutarea si selectia personalului
I.1. Recrutarea - aspecte generale p.6
I.2. Cultura organizationala p.11
I.3. Valori morale si valori profesionale p.14
CAP.al-II-lea. Planificarea resurselor umane
II.1. Evolutie. Scop. Importanta p.18
II.2. Modele si metode de planificare a resurselor umane p.21
CAP. al-III-lea Mediul universitar din Romania
III.1. Misiunea Universitatii ca organizatie p.22
III.2. Dezvoltarea resurselor umane, strategii in mediul universitar p.25
CAP. al-IV-lea Cercetare. Incluziunea absoventilor pe piata muncii
1.Problema cercetarii p.29
2.Operationalizarea conceptelor p.30
3.Stabilirea populatiei, esantionare p.31
4. Instrumente de cercetare p.36
Concluzii p.39
4.Anexe p.40
5.Lista tabelelor si a figurilor p.51
6.Bibliografie p.53


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Alegerea temei si realizarea lucrarii cu titlul ,, Recrutarea si selectia resurselor umane, din randul absolventilor din mediul universitar", a reprezentat o provocare. Aspecte privind recrutarea sunt intalnite in toate organizatiile indiferent de tipul activitatii pe care o desfasoara.
Tema lucrarii este o abordare a relatiei dintre ofertele mediului universitar actual din Romania si cererea de pe piata muncii, in contextul societatii secolului al-XXI-lea din perspectiva sociala. Constituirea capitolelor acestei lucrari are la baza o bibliografie complexa. Este creata o succesiune logica a capitolelor pentru asigurarea coerentei lucrarii.
Societatea secolului al-XXI-lea se caracterizeaza printr-o criza a locurillor de munca, o rata crescuta a somajului in randul tinerilor, dar si lipsa de personal calificat pentru anumite domenii de activitate.
Resursa umana reprezinta cel mai important pion din organizatie ce trebuie coordonat. Succesul stand in capacitatea lui de inovare, de adaptabilitate si cooperare.
Lucrarea de fata este structurata in patru capitole. Cuprinde o argumentare a alegerii temei, concluziile cercetarii, bibliografie si anexe.
Aspectele teoretice sunt prezentate treptat incepand cu introducerea, apoi capitolele ce contin informatii despre procesul de recrutare, planificarea personalului mediului universitar din Romania, ultima parte fiind reprezentata de o cercetare a nivelului de incluziune a absolventilor pe piata muncii.
Fiecare capitol este realizat pentru a expune aspectele propuse in cadrul temei propuse. Capitolele ce contin aspecte teoretice au la baza studii si publicatii, dar si analize si concluzii personale.
In capitolul I sunt surprinse informatii referitoare la procesul de recrutare si selectie de personal, apeland la aspecte teoretice, referitoare la aceasta, observand teorii si factorii ce stau la baza constituirii acestui proces.
In capitolul al-II-lea sunt prezente informatii teoretice despre planificarea resurselor umane vizand aspecte ce fac referire la evolutie, scop si importanta acestui aspect dar si modele si metode folosite.
In capitolul al-III-lea este adus in discutie mediul universitar din Romania vizand misiunea acestora.
In cadrul acestei lucrari se propune o analiza a nivelului de incluziune a absoventilor pe piata muncii.
Obiectul cercetarii este reprezentat de relatia dintre cele doua segmente.
CAP. I. RECRUTAREA SI SELECTIA PERSONALULUI
Globalizarea a determinat schimbari in structura si evolutia organizatiilor, ,,ele nu mai au piete sigure care sa le protejeze initiativele, trebuie sa dea dovada de flexibilitate si sa adopte structuri adecvate pentru fiecare piata." Segmentul ce vizeaza managemtul resurselor umane avand ca finalizare o reconstructie a relatiei angajat- angajator, accentul fiind pus pe stuctura organizationala, performanta, etica si cultura organizationala.
I.1. RECRUTAREA-ASPECTE GENERALE
Specific secolului al-XXI-lea ogranizatiile sunt segmentate in unitati descentralizate, reprezentand fiecare centrul de profit al unui manager. Fiecare segment (unitate) caracterizandu-se prin autoritatea de lansare a strategiilor si procedurilor necesare pentru a mentine profitul. Acest mod de activare are mai multe avantaje, pentru ca structurile economice mici sunt mai flexibile si receptive la cerere.
,,O societate dominata de organizatii, care au drept scop a ne servi pe noi, nu doar in ideea de a supravetui, ci de a supravetui timp mai indelungat, in conditii mai confortabile si astfel putem duce o viata mai placuta. Organizatiile sunt infrastructura societatilor civilizate moderne." 
,, Functia de resurse umane a devenit una dintre principalele functii ale intreprinderii, iar dezvoltarea, este sustinuta de patrunderea sa in cadrul sectorului punblic. Gestiunea resurselor umane fiind un ansamblu de practici si instrumente adecvate acestui domeniu." 
Recrutarea este definita ca fiind procesul prin intermediul caruia se gestioneaza aparitia posturilor noi sau vacante in organizatii si ocuparea acestora tinandu-se cont de competente, cost si timp. Sunt stabilite o serie de proceduri specifice acestui proces care vin in sprijinul organizatiei, pentru a fi un process eficient. ,, Criteriile de recrutare sunt in principal: abilitatea in mare masura, de metodele folosite, de mesajul de recrutare, calificarea solicitata si recompensare." 
Procesul de recrutare si selectie trebuie pus in relatie cu strategiile si valorile organizatiei, oferta si cererea de pe piata muncii si avantajele care le ofera angajatiilor. Orice proces de recrutare trebuie sa aiba la baza o serie de obiective precum:
-atragerea unui numar mare de candidati, astfel avem la duspozitie o plaja variata de candidati,
-alegerea candidatilor cu pregatire specifica postului vacant,
- costuri mici, timp scurt 
Precum am mentionat in randurile anterioare procesul de recrutare presupune timp, cost, la prima vedere pot fi considerate dezavantaje a acestui proces, membrii Departamentului de resurse umane ii considera factorii indispensabili procesului de recrutare. Pe langa obiectivele stabilite, trebuie sa exite si un plan de desfasurare care cuprinde: politica organizatiei, relatia angajat-angajator, sursele de recrutare, metodele si mijloacele de recrutare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recrutarea si Selectia Resurselor Umane, din Randul Absolventilor din Mediul Universitar.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Constantin Rosca. Resurse umane-managemt si gestiune, Editura Economica, Bucuresti, 2005, 
Corneliu Russu, Ileana Gheorghe, Managementul resurselor umane, Editura Tribuna Economica, Bucuresti, 2004
Donald Currie, Introducere im managementul resurselor umane, Editura Coodes, Bucuresti, 2009, 
Dorin Bodea, Valorile angajatilor romani, Editura Result 2013
H. James Harrington, Managementul total in firma secolului 21, Editura Teora, 2001, 
Ioan Pastor, Managementul firmei si dezvoltarea resurselor umane in organizatii, Editura Risoprint,Cluj-Napoca, 2005, 
Nicolae Rambu, Filosofia valorilor, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1997
Rudolf Reysohazy, Sociologia valorilor, Institutul European, Iasi, 2008
Samuel C. Certa, Managementul modern. Diversitatea, calitatea, etica si mediul global. Editura Teora, Bucuresti,2002, 
Sorin Tudor Maxim, Peripatethice, Editura PIM, Iasi, 2010, 
Stefan Stanciu, Cultura si comportament organizational, Comunicare.ro, Bucuresti, 2005,
Viorel Lefter, Managementul resurselor umane, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1995,


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!