Recuperarea Articulatiei Gleznei Posttraumatice la Copii prin Mijloace Kinetice

Cuprins licenta Cum descarc?

Cap. 1 Introducere 
1.1. Importanta si actualitatea temei
1.2. Motivarea alegerii temei
1.3. Reflectarea temei in literatura de specialitate
Cap. 2 Fundamentarea teoretica a cercetarii 
2.1. Particularitati antomice si biomecanice ale piciorului si gambei
2.2. Vascularizatia treimii medii si inferioare a gambei
2.3. Fracturile la copil
2.3.1. Generalitati
2.3.2. Particularitatile morfo-functionale ale aparatului locomotor la copil
2.3.3. Particularitatile fracturilor de gamba la copil
2.4. Tipurile de fracturi de gamba
2.4.1. Fracturile extremitatilor inferioare ale oaselor gambei
2.4.2. Fracturile maleolare
2.4.3. Fracturile calcaneului
2.5. Tratamentul fracturilor
2.5.1. Primul ajutor si transportul bolnavilor cu fracturi
2.5.2. Tratamentul general 
2.5.3. Tratamentul specific 
2.6. Date generale despre exercitiul fizic terapeutic
2.6.1. Generalitati
2.6.2. Planul programului general de recuperare
Cap. 3 Elementele constitutive ale cercetarii
3. 1. Ipotezele lucrarii
3.2. Organizarea cercetarii
3.2.1. Locul, durata si conditiile de baza materiala
3.2.2. Esantioanele de pacienti cuprinsi in cercetare
3.3. Metodologia cercetarii
3.3.1. Metoda observatiei
3.3.2. Metoda anchetei
3.3.3 Metoda explorarii si evaluarii
3.4. Conceperea si aplicarea programelor de kinetoterapie
Cap. 4 Rezultatele cercetarii
4. 1. Prelucrarea rezultatelor obtinute si interpretarea lor
4. 2. Prelucrarea grafica a rezultatelor obtinute 
Concluzii si propuneri
Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1
1. INTRODUCERE
1.1. Importanta si actualitatea temei
In ultimii ani kinetoterapia s-a dezvoltat devenind o disciplina structurata cu dimensiuni vaste. Prin efortul unor specialisti in medicina, biomecanica, fiziologie, nutritie, farmacologie, s-au trasat liniile programelor pentru tratarea si prevenirea accidentelor, durerilor si afectiunilor. Analiza si modificarea continua a acestor programe sunt menite sa obtina standarde de sanatate mai bune.
Glezna si piciorul alcatuiesc un complex anatomofunctional menit sa suporte intreaga greutate a corpului si in acelasi timp sa asigure mersul pe orice teren. 
Traumatismele gleznei sunt cele mai frecvente dintre toate localizarile traumatismelor aparatului locomotor, entorsele detinand primul loc, iar fracturile locul II in categoriile respective. Marea lor frecventa se explica prin faptul ca la acest nivel au loc miscari multiple comandate de nevoile de mobilitate ale piciorului, expus la diferiti factori traumatici ce actioneaza in conditii diferite. 
Redoarea posttraumatica a articulatiilor gleznei si piciorului determina un handicap functional de gravitate moderata, care se manifesta mai ales in mersul pe teren accidentat. Recastigarea tuturor miscarilor se poate realiza numai in masura in care structura anatomica si raporturile articulare sunt respectate.
1.2. Motivatia lucrarii
Medicina moderna nu se mai multumeste numai cu rezultate bune de laborator si vindecarea clinica, ci ea trebuie sa redea pacientului capacitatea de munca si independenta in viata sociala
Scopul recuperarii consta in evitarea sau reducerea oricarei infirmitati, in reducerea invaliditatii si incapacitatii de munca si, mai ales, in crearea unei noi stari de echilibru, bazata pe capacitatile fizice si functionale restante prin intermediul carora pacientul trebuie sa fie invatat si antrenat sa se adapteze la viata activa.
Ca urmare a faptului ca se constata la copil tot mai multe cazuri de fracturi la nivelul gleznei, determinate de traumatisme prin caderi sau loviri, cazuri rezolvate ortopedic sau chirurgical, rezultand dupa imobilizare redori articulare ale articulatiei tibio-tarsiene, m-am gandit sa abordez aceasta tema la copil. 
Dorinta mea a fost de a scoate in evidenta rolul kinetoterapiei in recuperarea articulatiei tibio-tarsiene atat pe perioada imobilizarii cat si dupa inlaturarea acesteia.
1.3. Reflectarea temei in literatura de specialitate
Copilul nu este un adult in miniatura, el isi are patologia sa proprie diferita de cea a adultului.
Afectiunile piciorului, pe langa frecventa crescuta cu care se intalnesc in practica, se caracterizeaza si de o etiologie variata ce le face extrem de greu de cuprins intr-un cadru terapeutic. Indiferent de etiologie toate redorile articulare, contracturile si retracturile musculo-ligamentare, tulburarile statice si dinamice au rasunet asupra intregului corp si singura posibilitate reala de a le diminua sau combate este medicina fizica si tratamentul ortopedico-chirurgical.
Imobilizarea unei articulatii este insotita de perturbari in circulatie, de atrofierea muschilor imobilizati, de retractii ale capsulei articulare si de aderente.
Pozitia in care este imobilizat membrul fracturat influenteaza tonusul muscular. Daca membrul este tinut imobilizat in limitele normale ale muschilor care participa la miscarile articulatiei, atat agonistii cat si antagonistii sunt in repaos. Daca este tinut imobilizat in pozitie fortata, grupul muscular intins peste lungimea lui normala isi pastreaza tonicitatea deoarece se afla in stare de contractura iar cel antagonist fiind relaxat se atrofiaza. 
Fractura influenteaza diferit articulatiile supra si subiacente. In articulatia supraiacenta imobilizarea indelungata nu determina redori mari deoarece nu sunt tulburari circulatorii iportante. In regiunea articulatiei subiacente fracturii tulburarile circulatorii sunt mari, redorile se instaleaza repede si se recupereaza greu.
Prevenirea, corectarea si recuperarea unor deficiente functionale ale piciorului ce se pot dezvolta in toate stadiile de evolutie a bolii revin in mare masura kinetoterapiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recuperarea Articulatiei Gleznei Posttraumatice la Copii prin Mijloace Kinetice.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!