Recuperarea Mainii Reumatoide

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.4
1. ANATOMIA MAINII.5
1.1.Oasele mainii.5
1.2.Muschii mainii.6
1.3.Articulatiile mainii.9
2. BIOMECANICA MAINII.16
2.1.Biomecanica gatului mainii.16
2.2.Biomecanica ultimelor patru degete.17
2.3.Biomecanica policelui.19
3. ASPECTE TOPOGRAFICE.20
3.1.Regiunea palmara a mainii.20
3.2.Regiunea dorsala a mainii.22
3.3.Degetele mainii.23
4. CARACTERISTICI ARHITECTURALE ALE MAINII.25
5. TIPURI DE PREHENSIUNE ALE MAINII.28
6. BAZELE BIOMECANICE ALE RECUPERARII MISCARILOR MAINII.30
7. POLIARTRITA REUMATOIDA.32
7.1.Generalitati.32
7.2. Anatomia patologica .32
7.3. Tabloul clinic. .34
7.4. Tratamentul P.R.40 
8. MATERIAL Sl METODA.42
9.1. Programul de recuperare kinetic .49
9.2.Tehnici si programe kinetice reeducative in principalele tipuri de leziuni si deformatii ale P.R.61
9.3.Rezultate si concluzii.71
Bibliografie.76


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Poliartita reumatoida este o afectiune a carei prevalenta se situeaza cu mici variatii intre 0,3-1,5%. Este o boala imunoinflamatorie cronica si progresiva ce afecteaza cu predilectie articulatiile mici ale mainilor in mod simetric si distructiv putand cointeresa virtual oricare din structurile conjunctive ale corpului.
Evolutia ei este potential severa aproape jumatate din pacienti au un handicap functional important dupa 10 ore de evolutie si speranta de viata a poliartriticilor, in general, scade cu 5 ani. in acelasi timp este vorba de o boala cu o evolutie extrem de variabila de la un pacient la altul, imbracand fie forme severe, fie forme benigne care pot antrena leziuni minime sau care se pot vindeca.
Distructiile ariculare ireversibile genereaza un grad important de infirmitate, ceea ce duce la incapacitate de locomotie, de dexteritate, de autoingrijire.
in concordanta cu varsta, sexul, conditiile sociale si culturale personale individul nu va putea realiza relatii normale cu mediul de viata.
Nu este suficient a se ocupa doar de infirmitatea unei persoane, este necesara analiza si rezolvarea incapacitatii sale.
Pacientul traieste in colectivitate in familie, in societate, unde are un rol bine stabilit imposibilitatea de a se integra cu intreaga personalitate in echipa, colectivitate, creeaza notiunea de handicap.
Sarcina echipei de recuperare medicala este de a indeparta sau a ameliora cat mai mult posibil starea de infirmitate fizica, psihica sau sociala a unui individ in vederea restabilirii capacitatii acestuia de a traii intr-o maniera intreaga pe plan psihic, psihologic si social.
Doar incercarea de a ameliora infirmitatea la nivel de individ nu este suficient ci de cele mai multe ori este necesar sa se modifice mediul din jurul bolnavului pentru a facilita activitatile acestuia ce ar deveni imposibile sau deosebit de dificile in mediul sau de viata.
Preocuparea de acesti bolnavi nu este justificata doar de severitatea disfunctionala a manifestarilor clinice ale bolii, ci de frecventa destul de mare a poliartritei reumatoide in populatia activa (0,5 - 1,5%).
1. ANATOMIA MAINII
1.1 Oasele mainii
Mana este formata din 27 de oase dispuse in trei grupe: carpul, metacarpul si oasele degetelor (falangele).
Carpul este format din opt oase scurte dispuse pe doua randuri. Un rand superior, proximal sau antebrahial si incepand de la police in directia degetului mic se gasesc patru oase: scafoidul semilunarul, piramidalul si pisiformul. in al doilea rand, inferior, distal sau carpian, se gasesc in aceeasi ordine alte patru oase: trapezul, trapezoidul, capitatul si osul cu carlig.
In ansamblul lor formeaza un masiv osos numit masivul carpian cu forma semicilindrica, mai lat decat inalt prezentand patru fete:
- fata anterioara
- fata posterioara
- fata superioara
- fata inferioara
Metacarpul constituie scheletul palmei si dosului mainii. Este format din cinci oase lungi numite metacarpiene. Numerotarea lor se face latero-medial, de la I-V. ele se articuleaza superior cu oasele celui de al doilea rand de carpiene iar inferior cu primele falange ale degetelor.
Metacapienele sunt oase lungi si pereche. Ele prezinta un corp, o baza si un cap. Metacapienele permit inspectia si palparea capului cand degetele sunt in flexie.
Oasele degetelor se numesc falange. in total se gasesc 14 falange, fiecare deget avand trei falange cu exceptia policelui care are numai doua falange.
Dinspre metacarp spre extremitatea degetului falangele sunt:
- falanga proximala
- falanga mijlocie
- falanga distala
Oasele sesamoide
Aceste oase mici au forma grauntelor de susan, unele fiind situate in grosimea unor tendoane, altele in vecinatatea unor articulatii ale mainii. Doua din aceste oase au sediul pe fata palmara a articulatiei metacarpofalangiene a policelui. Exista insa sesamoide si la nivelul articulatiei metacarpofalangiene ale indicelui si degetului mic.
1.2. Muschii mainii
Muschii mainii se impart in trei grupe: 
-grupa laterala 
-grupa mijlocie 
-grupa mediala
Grupa laterala este formata din patru muschi situati in partea laterala a mainii. Ei se suprapun si dinspre suprafata spre profunzime sunt reprezentati de:
a) Muschiul scurt abductor al policelui
Originea: pe ligamentul transvers al carpului
Insertia: pe fata laterala a falangei proximale a policelui
Actiune: de abductie si rotatie laterala a policelui
Vascularizatia: din ramuri colaterale ale arterei radiale
Inervatia: din ramul tenarian al nervului median.


Fisiere in arhiva (3):

  • ANTET+MOTTO.doc
  • cuprins.doc
  • Recuperarea Mainii Reumatoide.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!