Reducerea Poluarii Aerului Datorata Sistemelor de Incalzire

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.1
CAPITOLUL 1: POLUAREA AERULUI IN SPATIUL URBAN.3
1.1. Spatiul urban - realitati si perspective.3
1.2. Surse de poluare a aerului.5
1.3. Principalii poluanti ai aerului si efectele lor.8
CAPITOLUL 2: POLUAREA AERULUI DATORATA SISTEMELOR DE
INCALZIRE DIN MUNICIPIUL BUCURESTI.12
2.1 Caracteristici demografice.12
2.2 Situatia spatiului construit.15
2.3 Sisteme de incalzire folosite.17
2.4 Emisii in aer.20
CAPITOLUL 3: PROIECT PRIVIND REDUCEREA EMISIILOR DE NOx
LA CET BUCURESTI SUD.25
3.1 CET Bucuresti Sud - scurta prezentare.25
3.2 Obiectivul general al proiectului.27
3.3 Calculul economic al investitiei.28
3.4 Analiza cost-beneficiu.34
CONCLUZII.37
BIBLIOGRAFIE.40
ANEXE


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Problematica complexa a mediului a urcat sensibil in topul actual al preocuparilor stiintifice, insumand un volum impresionant de idei, intrebari, controverse interdisciplinare, argumente, care au conturat necesitatea unei abordari globale.
Dezvoltarea actuala a stiintei si tehnicii, a cunoasterii, permite ca in analiza raporturilor dintre om si natura sa se evidentieze nu numai locul real si obiectiv al omului in natura, ci si locul real si obiectiv al naturii in viata omului si societatii.
Lucrarea ,,Reducerea poluarii aerului datorita sistemelor de incalzire" reprezinta o abordare a problematicii de mare actualitate a mediului urban.
Atmosfera este unul dintre cele mai fragile subsisteme ale mediului datorita capacitatii sale limitate de a absorbi si a neutraliza substantele eliberate continuu de activitatile umane.
Cresterea productiei de energie, industria chimica, metalurgica, de ciment, circulatia rutiera si aeriana, arderea gunoaielor, sunt tot atatea cauze care fac ca in ultimul timp sa devina tot mai acuta poluarea atmosferei. Aceasta poate sa apara fie datorita cresterii concentratiei in aer a unor constituenti normali ai atmosferei (dioxid de carbon, oxizi de azot, ozon etc.), fie datorita patrunderii in atmosfera a unor compusi straini acestui mediu (elemente radioactive, substante organice de sinteza etc.).
Poluarea atmosferei afecteaza calitatea vietii la scara planetara si, in general, ea reprezinta consecinta unor activitati umane fiind un fenomen actual al vietii urbane. Majoritatea poluantilor atmosferici pornesc de la arderi generatoare de energie. Motoarele cu explozie interna utilizate in transporturi, arderi de combustibili gazosi, lichizi sau solizi (carbuni, lemne) in unitati industriale, pentru incalzirea locuintelor etc., provoaca emisii de substante si particule care se degaja in atmosfera putand atinge concentratii nocive.
Poluarea atmosferei are urmari neplacute, adesea grave, asupra omului si mediului sau inconjurator, sub diferite forme : impiedica cresterea plantelor, diminueaza valoare produselor, agricole, reduce vizibilitatea si adauga mirosuri neplacute mediului ambiant si cel mai important, afecteaza sanatatea omului. Prevenirea si combaterea poluarii atmosferei este o sarcina primordiala a tuturor tarilor si guvernelor din lumea intreaga. In acest sens in februarie 2001 Parlamentul Romaniei a ratificat Protocolul de la Kyoto la Conventia Cadru a Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice, adoptat la 11 decembrie 1997, ce face referire la respectarea angajamentelor de limitare cantitativa si reducere a emisiei de gaze cu efect de sera fata de nivelul anului 1999.
Ca urmare a acestui fapt, Romaniei ii revine sarcina sa reduca cu 92%, fata de perioada de referinta, emisiile de gaze cu efect de sera.
In indeplinirea acestui angajament si in scopul promovarii unei dezvoltari durabile, vor trebui aplicate si elaborate politici si masuri astfel incat sa se reduca la minimum efectele adverse, inclusiv cele ale schimbarilor climatice si efectele asupra comertului international si impactul asupra factorilor sociali si de mediu.
Calitatea vietii pe Pamant este dependenta de calitatea aerului. Ritmul de crestere economica, inmultirea autoturismelor de toate genurile, suprapopularea marilor metropole, fumului si vaporii nocivi degajati de sutele de mii de cosuri de fabrici etc., impun masuri bine gandite si stiintific fundamentate pentru a stapanii fenomenele periculoase de poluare a aerului, pentru a dirija dezvoltarea economico-tehnica in folosul omului si al umanitatii.
Fiind vorba de una din problemele actuale de importanta vitala, de igiena si sanatatea publica, lupta impotriva poluarii se duce cu toate mijloacele, atat pe plan tehnic, cat si pe plan politic si juritic.
Impotriva poluarii atmosferei se duce si o lupta preventiva, pentru eliminarea sau reducerea surselor de poluare, pentru impiedicarea prin mijloace tehnice moderne, a emisiei materiilor poluante.
Poluarea atmosferica face ravagii nu numai asupra omului, plantelor, animalelor, ci si asupra cladirilor, materialui tehnic, fiind supus si el acestui fenomen, care ii accentueaza uzura. Este vorba mai ales, de materialul electric si electronic, din ce in ce mai miniaturizat, mai compact, cu functiuni mai complexe si deci extrem de sensibile la poluarea aerului, ceea ce impune luarea nu numai a unor masuri tehnice, ci si reglementarea legala a acestor activitati.
Pentru indrumare stiintifica si pentru sprijinul acordat la concretizarea prezentei lucrari de licenta, multumesc conducatorului stiintific, doamnei lector universitar doctor Ildiko Ioan.
CAPITOLUL I
Poluarea aerului in spatiul urban
1.1 Spatiul urban - realitati si perspective
Spatiul urban este conceput ca o entitate care, impreuna cu spatiul rural, compune spatiul geografic national. Acesta se caracterizeaza printr-o densitate mare a populatiei si a constructiilor, o pozitie aparte in procesul schimburilor de valori, cu functii de concentrare, transformare si redistribuire a bunurilor spirituale si materiale, cu un mediu ambiental puternic antropizat. Reprezinta spatiul cel mai eterogen, productiv si complex dintre toate spatiile, fiind considerat o asociere interdependenta de subspatii partial autonome, cu o evolutie nu intotdeauna organica.
Spatiul urban se defineste printr-o serie de activitati si functii urbane - in general neagricole, prin organizarea judicioasa a modului de ocupare a terenului, incluzand nu doar spatiul construit, ci si spatiile verzi amenajate, marile echipamente (aeroport, stadion), platforme de deseuri, depozite etc.
Orasul, spatiul urban in general, reprezinta ,,un spatiu intens populat, cu un inalt grad de concentrare si organizare, care se dezvolta in anumite conditii de timp si teritoriale, gratie convergentei fortelor de productie si in permanenta opozitie cu satul" 1.
,,Orasul reprezinta un spatiu urban amenajat, cu functii multiple in general, cu numeroase relatii interne, dar mai ales cu exteriorul sau, cu ,,intrari" si ,,iesiri" intense care definesc caracterul functional al orasului" 2.


Fisiere in arhiva (9):

  • anexe.doc
  • bibliografie.doc
  • capitolul 1.doc
  • capitolul 2.doc
  • capitolul 3.doc
  • concluzii si propuneri.doc
  • cuprins.doc
  • Introducere.doc
  • prima pg.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!