Reflectarea in Contabilitatea Bancara a Imobilizarilor Corporale si Necorporale

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I - BAZELE TEORETICE ALE ORGANIZARII
ACTIVITAtILOR sI CONTABILITAtII
SOCIETAtILOR BANCARE 4
1.1. Prezentarea generala a Bancii Romane pentru Dezvoltare
Groupe Societe Generale 4
1.2. Dinamica principalilor indicatori privind activitatea bancara 6
1.3. Structura organizatorica si operationala a bancii 8
1.3.1. Aspecte normative privind desfasurarea activitatii
BRD - Groupe Societe Generale 8
1.3.2. Prezentarea organigramei BRD - Groupe Societe Generale,
Sucursala Tg.Neamt 9
1.4. Baza teoretica a organizarii si conducerii contabilitatii bancare
a operatiunilor cu imobilizari corporale si necorporale 11
1.4.1. Aspecte normative a organizarii contabiliatii institutiilor de credit 11
1.4.2. Definirea si structura imobilizarilor bancare 14
1.4.3. Aspecte privind evaluarea, reevaluarea si deprecierea
imobilizarilor corporale si necorporale 15
1.4.4. Purtatorii primari de informatii privind imobilizarile
corporale si necorporale 16
CAPITOLUL II - CONTABILITATEA IMOBILIZARILOR
CORPORALE 18
2.1. Contabilitatea terenurilor si a amenajarilor de terenuri 18
2.2. Reflectarea in contabilitate a categoriilor de mijloace fixe 20
2.3. Contabilitatea imobilizarilor corporale in curs de executie 23
CAPITOLUL III - CONTABILITATEA IMOBILIZARILOR
NECORPORALE 26
3.1. Contabilitatea fondului comercial 26
3.2. Cheltuielile de constituire si contabilizarea lor 28
3.3. Reflectarea in contabilitate a altor imobilizari necorporale 30
3.4. Contabilitatea imobilizarilor necorporale in curs de executie 32
CAPITOLUL IV - CONTABILITATEA ALTOR OPERAtIUNI
PRIVIND IMOBILIZARILE CORPORALE sI
NECORPORALE ALE AGENtILOR BANCARI 34
4.1. Contabiliatatea amortizarii imobilizarilor necorporale
si necorporale 34
4.2. Contabilitatea provizioanelor pentru valori imobilizate 35
CONCLUZII sI PROPUNERI 37
BIBLIOGRAFIE 39


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Am ales si tratat cu placere si cu mult interes tema de licenta: ,,Reflectarea in contabilitatea bancara a imobilizarilor corporale si necorporale pe exemplul Bancii Romane pentru Dezvoltare - Groupe Societe Generale Sucursala Tirgu Neamt'' deopotriva utila si fundamentala pentru teoria si practica contabila.
Consider ca activele imobilizate sunt foarte importante deoarece toate activitatile bancare se invart in jurul universului imobilizarilor.
Tema este incitanta prin actualitatea, extinderea si importanta ei, necesitand o laborioasa munca de cercetare si documentare, de coordonare si ansamblare a informatiilor si cunostintelor achizitionate in cei trei ani de studiu, necesare dezvoltarii ei. De asemenea, am acordat o pondere semnificativa aspectelor practice, contributiilor proprii, acestea reprezentand o parte apreciabila din volumul lucrarii. Toate operatiile economice cu imobilizarile se gasesc consemnate in documente justificative la momentul efectuarii lor.
Toate situatiile privind imobilizarile se realizeaza in cadrul ,,Compartimentului financiar- contabil''. Acest compartiment trebuie sa asigure introducerea in contabilitate a operatiunilor privind majorarile, diminuarile sau alte operatii cu imobilizari, efectuarea inventarului, determinarea de mijloace fixe si calcularea amortizarii acestora.
Imobilizarile reprezinta elemente indispensabile atat pentru realizarea activitatii bancii BRD - Groupe Societe Generale cat si pentru celelalte institutii de credit.
Aceasta lucrare a fost conceputa pe patru capitole. In prima parte am realizat o prezentare generala a bancii: scurt istoric, obiectul de activitate, structura organizatorica si functionala a bancii, si aspectele normative a organizarii contabilitatii institutiilor de credit. In al doilea capitol am detaliat aspectele teoritice si practice ale organizarii si conducerii contabilitatii imobilizarilor corporale. Contabilitatea imobilizarilor necorporale, am incercat sa o descriu in mare parte in capitolul al treilea, iar in capitolul patru am tratat cateva aspecte privind contabilitatea amortizarii imobilizarilor corporale si necorporale si conducerea contabilitatii provizioanelor pentru valori imobilizate.
Finalizand aceasta lucrare, sper ca am demonstrat nivelul de cunostinte si abilitati de care dispun si ca in activitatea viitoare voi putea sa realizez lucrari de calitate in domeniul pentru care m-am pregatit.
CAPITOLUL I - BAZELE TEORETICE ALE ORGANIZARII
ACTIVITAtILOR sI CONTABILITAtII SOCIETAtILOR BANCARE
In conditiile amplificarii schimburilor comerciale, dezvoltarii inter-relatiilor economice intre state si in special datorita avantului luat de tehnologia informationala in ultimele decenii, rolul bancilor in economie creste substantial, atat in ansamblurile economice nationale, cat si la nivel zonal si mondial. Atunci cand vorbim de banci ca societati comerciale, rolul lor este clar: acela de multiplicare a capitalului proprietarilor prin realizarea de profituri maxime in conditii de risc minim. Banca este definita ca o entitate economica de stat sau particulara ale carei principale functiuni sunt1: active si pasive.
Principala functie activa a bancilor si a celorlalte institutii financiare consta in acordarea creditelor solicitantilor care intrunesc anumite conditii de bonitate financiara. In conditiile actuale, pe langa functiile bancare traditionale, sistemul bancar exercita si o serie de functii noi, prioritar macroeconomice cum ar fi cea a Bancii Nationale a Romaniei de a eminte moneda.
1.1. Prezentarea generala a Bancii Romane pentru Dezvoltare - Groupe Societe Generale
La 1 decembrie 1990, Banca Romana pentru Dezvoltare a fost infiintata2 ca banca independenta cu statutul juridic de societate pe actiuni, ce a preluat activele si pasivele Bancii de Investitii, cu autorizatie completa de desfasurare de activitati bancare. Banca Romana pentru Dezvoltare a fost inregistrata in februarie 1991 ca societate pe actiuni cu capitalul social detinut de Statul roman.
In martie 1999, Societe Generale a achizitionat un pachet de actiuni la Banca Romana pentru Dezvoltare de la Fondul Proprietatii de Stat si, in acelasi timp, a majorat capitalul social al Bancii Romane pentru Dezvoltare ajungand sa detina 51% din actiuni. Din ianuarie 2001, actiunile Bancii au fost admise la tranzactionare si cotate in categoria I (First Tier) a Bursei de Valori Bucuresti care isi desfasoara activitatea in conformitate cu Legea Pietelor de Capital nr. 297/2004 (cu modificarile ulterioare).
In 2004, Societe Generale a achizitionat si restul participatiei Statului roman in Banca Romana pentru Dezvoltare, majorandu-si astfel actiunile detinute la 58,32%.
In data de 27 mai 2004, denumirea juridica de Banca Romana Pentru Dezvoltare a fost schimbata in BRD-Groupe Societe Generale SA.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reflectarea in Contabilitatea Bancara a Imobilizarilor Corporale si Necorporale.pdf

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!