Relațiile dintre Manageri și Subordonați

Cuprins licență Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE
MOTIVAȚIA, IMPORTANȚA ȘI METODOLOGIA CERCETĂRII
CAPITOLUL 1. ASPECTE GENERALE PRIVIND RELAȚIILE DINTRE MANAGERI ȘI SUBORDONAȚI
1.1. Climatul organizațional- generalități 6
1.1.1.Caracteristici ale climatului organizaţional 7
1.1.2.Tipuri de climat organizațional 8
1.1.3.Utilitatea climatului organizațional 9
1.2.Importanța motivării, performanței și recompensării angajaților 10
1.2.1.Perspective teoretice asupra motivației 10
1.2.2.Identificarea necesităților și înțelegerea comportamentului angajaților 11
1.2.3.Influența organizației asupra motivării 13
1.2.4.Formula performanței 15
1.2.5.Evaluarea atitudinii managerilor 16
1.2.6.Abilitățile unui manager eficient 16
1.2.7.Modalități de motivare și recompensare a angajaților 20
1.3.Eficiența comunicării manageriale 23
CAPITOLUL 2. STUDIU DE CAZ
2.1.Date de indentificare a agentului economic 26
2.2.Structura organizatorică a firmei 28
2.3. Analiza relațiilor dintre manageri și angajați 29
CONCLUZII
PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE
ANEXE


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Tot ceea ce influențează buna funcționare a unei organizații trebuie studiat amănunțit, deoarece problemele legate de procesul conducerii oricărei activităţi de natură economică sau socială, au ca element comun factorul uman. Prezența omului se regăsește în toate, indiferent de tipul de proces ce are loc.
În organizații trebuie implementat un concept de îmbunătățire continuă. Acest concept determină o implicare continuă a managerilor pentru optimizarea climatului organizațional și implicit a relațiilor de muncă din cadrul societății. Când vine vorba de compararea climatelor organizaționale, avantajul competitiv îl constituie calitatea relațiilor dintre manageri și subordonați din cadrul diferitelor societăți. Acesta este motivul pentru care, managerul organizaţiei este mereu preocupat de îmbunătăţirea în mod constant a relaţiilor de muncă, pentru a obţine rezultate bune atât pentru organizaţie (profit mare, cucerirea de noi pieţe de desfacere a produselor) cât şi pentru atingerea obiectvelor personale ale angajaţilor (satisfacţie în muncă, apartenenţă la o organizaţie de succes). Managerul manifestă o grijă continuă pentru identificare nevoilor partenerilor de muncă (angajaților) și sprijinirea lor, adoptând o atitudine deschisă și cooperantă. 
Actul managerial în sine, impune o preocupare continuă de creare a existenței unei relații de muncă armonioase cu subordonații. “Ea inseamnă arta şi ştiinţa de a cultiva şi menţine relaţii bune, de cooperare. Succesul organizației depinde în final de buna gestionare a relației dintre manageri și angajați.” (Foriş&Ciolacu,1999)
Informarea, este funcţia de bază a comunicării manageriale, întrucât asigură accesul la informaţii, furnizează informaţiile necesare desfăşurării activităţilor care permit realizarea obiectivelor și implementării deciziilor. Managerul primeşte şi selectează informaţiile primite din diverse surse, le interpretează şi le transformă în îndrumări sau decizii, comunicate operativ, ceea ce contribuie la crearea unui climat stimulativ pentru asumarea responsabilităţii pentru îndeplinirea obiectivelor. Este indicat ca fiecare angajat să își ghideze comportamentul și acțiunile astfel încât să stabilească relații bune atât cu managerul cât și cu colegii. Astefel, își va putea atinge obiectivele personale contibuind totodată la realizarea obiectivelor organizaţiei și totodata va avea o serie de avantaje ca: reducerea stresului, creșterea încrederii în sine, aniticiparea și evitarea stărilor tensionate la lucul de muncă.
MOTIVAȚIA, IMPORTANȚA ȘI METODOLOGIA CERCETĂRII
Pentru ca orice organizație să funcționeze, trebuie avută în vedere importanța relației dintre manager și angajat. Managerul trebuie să conștientizeze importanța comunicării eficiente cu angajații săi, deoarece aceștia vor fi cei care vor pune în aplicare cerințele sale care ulterior vor genera bunul mers al societății. Este extrem de important ca această relație să se bazeze pe respect reciproc, pe o comunicare eficientă, pe o relaționare ierarhică adecvată. Ambele părți implicate trebuie să conștientizeze implicațiile pe care le au asupra întregii societăți. Este important ca această relaționare să fie una eficientă, tratată cu seriozitate, constituind un punct de maximă importanță în generarea prosperității ulterioare a societaății. Dacă aceasta relație nu îndeplinește criteriile unei bune întelegeri între manageri și subalterni, societatea nu va reuși să performeze.
Am ales aceasta temă, tocmai pentru a evidenția importanța relației dintre manageri și angajați, precum și modul în care această relație influențează în mod pozitiv funcționarea firmei, dar și aspectele negative care pot decurge din neacordarea atenției cuvenite.
Tot ceea ce contribuie și influențează buna funcționare a unei organizații trebuie analizat și structurat deoarece problemele legate de procesul conducerii oricărei activități de natură economică sau socială, au ca element comun factorul uman. Prezenţa omului, indiferent dacă este manager sau executant se regăseşte în toate, indiferent dacă este vorba de un proces de concepție sau de execuție.
Desfășurarea cu success a activităților organizațiilor depinde într-o mare măsură de gradul în care este înțeles, motivat, recompensat și coordonat factorul uman. Un rol important în acest caz îl constituie relațiile de muncă care se stabilesc între manager și subordonat.
Acest studiu își propune să reliefeze aspectele pozitive și negative privitoare la relațiile dintre manageri și subordonați. Prin această lucrare am urmărit să atingem câteva obiective și anume: aflarea stadiului în care se află relațiile dintre manageri și subordonați în cadrul S.C. DABO & B S.R.L. și găsirea soluțiilor pentru îmbunătățirea acestor relații. Pentru a stabili cât mai corect și exact cât de bună este relația dintre aceștia am aplicat chestionare atât angajaților cât și managerilor pentru a avea o viziune din ambele perspective. 
Lucrarea este structurată în două capitole. În primul capitol se află cadrul teoretic al temei, care cuprinde aspectele teoretice despre climatul organizațional (ce este, care sunt caracteristicile lui, despre tipurile de climat organizațional și despre utilitatea lui), despre importanța motivației, performanțelor și recompenselor angajaților și cum facilitează sau îngreunează acestea buna funcționare a organizației și asigurarii relațiilor prielnice la locul de muncă. Nu în ultimul rând, tot în primul capitol am vorbit despre eficiența comunicării manageriale, despre importanța ascultării angajaților, a clienților și a managerilor.


Fisiere în arhivă (1):

  • Relatiile dintre Manageri si Subordonati.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!