Rentabilitatea Financiara a Bancilor in Republica Moldova

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 
Capitolul I. EFICIENTA ACTIVITATII BANCARE SI FACTORII DE INFLUENTA
1.1. ESENTA EFICIENTEI BANCARE SI FACTORII DE INFLUENTA 
1.2. PROFITABILITATEA BANCII COMERCIALE IN PERSPECTIVA MANAGEMENTULUI SI INVESTITORILOR ACESTEIA 
1.3. LOCUL RENTABILITATII FINANCIARE IN SISTEMUL INDICATORILOR DE PERFORMANTA 
Capitolul II. ANALIZA RENTABILITATII FINANCIARE A BANCILOR COMERCIALE DIN REPUBLICA MOLDOVA
2.1. ANALIZA RENTABILITATII CAPITALULUI PROPRIU IN CADRUL BC ,,VICTORIABANK" S.A.SI BC ,,MOLDINDCONBANK" S.A. 
2.2. ANALIZA COMPARATIVA A EFICIENTEI BC ,,VICTORIABANK" S.A. SI BC ,,MOLDINDCONBANK" S.A. 
2.3. POZITII RENTABILITATE - RISC IN CADRUL BC ,,VICTORIABANK" S.A. 
Capitolul III. OPTIMIZAREA RENTABILITATII FINANCIARE IN BANCILE COMERCIALE DIN REPUBLICA MOLDOVA 
3.1. METODE DE MAJORARE A EFICIENTEI BC ,,VICTORIABANK" S.A. SI BC ,,MOLDINDCONBANK" S.A. 
3.2. CORELATIA DINTRE GESTIUNEA PROFITULUI BANCILOR COMERCIALE ,,MOLDINDCONBANK" S.A. SI BC ,,VICTORIABANK" S.A.SI STRATEGIA BANCARA DE DEZVOLTARE 
CONCLUZII SI RECOMANDARI 6
BIBLIOGRAFIE 6
ANEXE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei de cercetare. Datorita rolului crucial pe care bancile il detin in cadrul sectorului financiar, aceasta teza se concentreaza in mod specific asupra sectorului bancar, ca segment indispensabil al ansamblului economic, fara de care economia moderna nu-si poate exercita rolul si functiile, fiecare tara, si implicit si Republica Moldova, fiind interesata in crearea unui sistem bancar solid, care sa permita asigurarea unui cadru organizatoric corespunzator extinderii relatiilor banesti din economie. Sistemele bancare stabile sunt acelea capabile sa-si mentina eficienta in situatii neprevazute si sa genereze stimulente si informatii credibile tuturor participantilor financiari.
Economia de piata nu poate functiona fara banci profitabile, bine consolidate, astfel ca odata cu relansarea economiei si imbunatatirea mediului de afaceri din Moldova, sistemul bancar a cunoscut o dezvoltare accelerata - mult mai accentuata decit a celorlalte sectoare economice - atit din punct de vedere cantitativ, cit mai ales din punct de vedere calitativ. In contextul provocarilor induse de globalizare, internationalizarea activitatii bancare, ca o consecinta a diminuarii barierelor comerciale dintre tari si a deschiderii pietelor financiare pentru investitorii straini, nu poate fi realizata fara existenta unui sistem bancar performant, care sa faca fata concurentei acerbe dintre tarile lumii.
Deaceea, analiza eficientei gestiunii profitului bancilor comerciale din Republica Moldova echivaleaza cu studierea viabilitatii intregului sistem bancar moldovenesc si prin urmare, cunoasterea aportului pe care sistemul bancar autohton il are in dezvoltarea economiei nationale.
Subiectul si obiectul lucrarii este determinat de eficientizarea gestiunii profitului bancilor comerciale din Republica Moldova, analiza limitindu-se in special asupra performantelor BC,,Mobiasbanca"SA si BC,,Eurocreditbank"SA pe parcursul anilor 2005-2007. 
Scopul lucrarii: In baza analizei eficientei gestiunii profitului bancilor comerciale ,,Eurocreditbank" S.A. si ,,Mobiasbanca" S.A., formularea solutiilor de optimizare a gestiunii profitului bancilor in cauza si evaluarea impactului acestor recomandari asupra strategiilor de dezvoltare a bancilor.
Structura lucrarii este prezentata in corespundere cu obiectivele preconizate si ordinea realizarii cercetarilor stiintifice. Teza de licenta cuprinde: introducere, trei capitole, care constituie continutul de baza al cercetarii, concluzii si recomandari, literatura selectiva studiata (bibliografia) si anexele.
Astfel, in introducere, este argumentata actualitatea temei de cercetare fiind identificat subiectul si obiectul lucrarii, este precizat scopul, suportul metodologic si teoretico - stiintific al tezei de licenta.
Sarcinile lucrarii sunt reflectate in cadrul celor trei capitole si anume:
Capitolul I - ,,Eficienta activitatii bancare in Republica Moldova" - In paragraful 1.1 sunt reflectate fundamentele teoretice privind formarea profitului la bancile comerciale din Republica Moldova. Paragraful 1.2 prezinta aspectele teoretice privind analiza profitabilitatii unei banci comerciale si enunta ecuatia ce sta la baza realizarii profitabilitatii si echilibrului bancar pe termen lung. Paragraful 1.3 reflecta criteriile de evaluare a performantelor bancare prin prisma indicatorilor de rentabilitate si totodata prezinta modelul de analiza factoriala a rentabilitatii financiare a bancilor comerciale.
Capitolul II - ,,Analiza si interpretarea performantelor bancilor comerciale din Republica Moldova" - In paragraful 2.1 este prezentata analiza formarii profitului la BC ,,Mobiasbanca" S.A. in anii 2005-2007, este studiata dinamica lui si totodata este efectuata analiza factoriala a profitului net a bancii in cauza. Paragraful 2.2 reflecta interdependenta Risc-Profit la BC ,,Mobiasbanca" S.A., in cadrul acestuia fiind analizat modul in care fiecare categorie de risc bancar in parte (de lichiditate, de credit, de rata a dobinzii) influenteaza evolutia profitului la BC ,,Mobiasbanca" S.A. Paragraful 2.3 este cel mai voluminos, intrucit el constituie baza cercetarii efectuate. In cadrul acestui paragraf sunt calculati principalii indicatori de rentabilitate si eficienta bancara a bancilor comerciale ,,Mobiasbanca" S.A. si ,,Eurocreditbank" S.A. pe anii 2006-2007, este efectuata analiza factoriala a rentabilitatii financiare a celor doua banci si totodata se face o analiza paralela a profitabilitatii celor doua banci. Iar la finalul paragrafului, se face analiza comparativa cu sistemul bancar al Republicii Moldova a profitabilitatii celor doua banci. 
Capitolul III - ,,Eficientizarea gestiunii profitului in bancile comerciale din Republica Moldova" - In paragraful 3.1 sunt inaintate solutii de optimizare a gestiunii profitului atit in bancile comerciale ,,Mobiasbanca" S.A. si ,,Eurocreditbank" S.A., cit si in celelalte banci comerciale in general. Paragraful 3.2 releva impactul solutiilor de optimizare a gestiunii profitului in bancile comerciale din Republica Moldova asupra strategiei de dezvoltare a acestor institutii financiare.
Suportul metodologic si teoretico-stiintific. Drept baza teoretica si metodologica a investigatiilor a constituit teoria clasica si contemporana vizind activitatea bancara moderna. Deasemenea, ca sursa si baza informationala au servit publicatiile periodice analitice si informative nationale, actele legislative din Republica Moldova privind activitatea bancara.
Metodologia cercetarii s-a bazat pe utilizarea urmatoarelor metode:
o Metoda analizei in dinamica - in scopul determinarii evolutiei indicatorilor de referinta pe parcursul perioadelor financiare supuse analizei;
o Metoda analizei factoriale - in scopul determinarii masurii in care factorii enumerati au influentat modificarea rentabilitatii financiare a bancilor analizate. 
Suportul informational. In procesul de calcul al tuturor indicatorilor au fost utilizate datele Bilanturilor Contabile si a Rapoartelor privind rezultatele financiare ale bancilor comerciale ,,Mobiasbanca" S.A. si ,,Eurocreditbank" S.A. pe anii 2005-2007, precum si indicatorii financiari pe sistemul bancar al Republicii Moldova, publicati de catre Banca Nationala a Moldovei.
Capitolul I. Eficienta activitatii bancare in Republica Moldova
1.1. Realizarea profitului - obiectiv final al planificarii 
si prognozarii activitatii bancii
Concretizarea unei politici economice pe termen scurt consta - nu numai la nivelul microeconomiei - in primul rind in planificare, aceasta activitate fiind o conditie, si in acelasi timp o caracteristica esentiala a managementului modern. Planificarea activitatii presupune, in primul rind, existenta unei strategii de dezvoltare a bancii si de asemenea, existenta unor concepte particulare care sa defineasca previziunile pe termen scurt ce trebuie sa conduca la indeplinirea dezideratului cuprins in strategia de dezvoltare, acela de a realiza in esenta, un anumit nivel al profitului bazat pe o structura a activitatii bine comensurata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rentabilitatea Financiara a Bancilor in Republica Moldova.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!