Repere Statistice Privind Sistemul Sanitar în România

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE .1
CAPITOLUL I. MIŞCAREA NATURALĂ A POPULAŢIEI .3
1.1. Evoluţia ratei natalităţii în perioada 2006-2010 .4
1.2. Evoluţia ratei mortalităţii în perioada 2006-2010 .6
1.3. Durata medie a vieţii pe sexe şi pe medii 9
CAPITOLUL II. INDICATORI SPECIFICI SISTEMULUI SANITAR .11
2.1. Tipuri de unitaţi sanitare pe forme de proprietate 15
2.2. Evoluţia principalilor indicatori din domeniul sanitar în 
perioada 2006-2010 22
CAPITOLUL III. PREZENTAREA ACTIVITĂŢII DIN AMBULATORIUL ANIMA .30
CONCLUZII ŞI PROPUNERI .56
BIBLIOGRAFIE .57


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Sănătatea reprezintă „acea stare perfectă de bine în care se găseşte un individ din punct de vedere organic, spiritual şi social” 
Din punctul meu de vedere, sănătatea reprezintă un factor important care ajută la funcţionarea aproape perfectă a organismului, atât din punct de vedere al organismului ca fizic, cât şi a stării emoţionale, intelectuale şi spirituale a acestuia.
Starea de sănătate a populaţiei este determinată de accesul la sănătate şi la servicii de sănătate.Accesul la sănătate depinde în cea mai mare parte de factorii externi sistemului de sănătate, şi anume: factori genetici, factori de mediu, factori de dezvoltare economică, factori socio-culturali.
Organizarea sistemului sanitar influenţează accesul la îngrijiri de sănătate.
Accesibilitatea la servicii de îngrijire medicală este determinată de orientarea comună dintre ofertă şi cererea de de servicii de îngrijire medicală sau de disponibilitatea reală a facilităţilor de îngrijiri comparativ cu cererea bazată pe nevoia reală pentru sănătate.
Diferenţele apărute la nivelul accesului la ingrijiripot fi cauzate de mai mulţi factori, cum ar fi:
- factori etnice sau rasiali;
- factori economici, unde se pot include atât costurile directe suportate de populaţie prin plata de tratamente şi spitalizare, cât şi cele indirecte prin costul de trasnport, durată mare de aşteptare;
- accesul redus datorită asazarii geografice sau zonelor greu accesibile;
- calitatea inegală a serviciilor de acelaşi tip.
Motivul pentru care am ales ca subiect sistemul sanitar românesc este datorat faptului că lucrez într-un ambulatoriu Anima, fapt care m-a determinat să îmi creez un orizont mai larg în ceea ce priveşte evoluţia sistemului sanitar ca şi factor ce influenţează creşterea natalităţii şi a mortalităţii.
Trebuie să recunosc că reuşita în finalizarea preiectului meu se datorează, în primul rând, doamnei Conf. univ. dr. Marinella Turdean căreia îi mulţumesc pe această cale pentru răbdarea de care a dat dovadă şi pentru îndrumările pe care mi le-a acordat.
Lucrarea se desfăşoară pe parcursul a trei capitole, şi anume :
Capitolul I. Mişcarea naturală a populaţiei
Capitolul II. Indicatori specifici sistemului sanitar
Capitolul III. Prezentarea activităţii din ambulatoriul ”Anima”.
În primul capitol al lucrării am realizat prezentat termenii de natalitate şi mortalitate, ca şi fenomene ale mişcării naturale ale populaţiei unui stat.
De-a lungul istoriei omenirii, naşterea şi viaţa reprezintă factorii de care depinde continuitatea.
Ca fenomen demografic natalitatea se referă la numărul născuţilor-vii în cadrul unei populaţii, rezultat din raportul număruil de nascuti-vii şi populaţia totală. Din punct de vedere biologic, natalitatea nu se raportează la numărul total al populaţiei, ci la populaţia fertilă de sex feminin
Mortalitatea este a doua componentă a mişcării naturale a populaţiei şi reprezintă numărul persoanelor decedate într-un an raportat la numărul total al populaţiei unui stat.
Capitolul al doilea cuprinde indicatorii specifici sistemului sanitar în care am analizat tipurile de unităţi sanitate pe forme de proprietate în perioada 2006-2010.
O importanţă deosebită o are subcapitolul al doilea ce prezintă evoluţia principalitor indicatori ai sistemului sanitar în perioada 2006-2010. Se evidenţiază aici ca aceşti indicatori cresc în funcţie de cerinţele şi de numărul populaţiei înregistrate în perioada aleasă.
Ultimul capitol este reprezentat de studiul de caz asupra ambulatoriului Anima. În prima parte a acestui capitol am realizat o prezentare generală a “societăţii Anima”, precum şi clinicile şi soluţiile de sănătate oferite de Anima.
Trebuie să recunosc că reuşita în finalizarea acestui proiect se datorează, în primul rând, doamnei Conf. univ. dr. Marinella Turdean căreia îi mulţumesc pe această cale pentru răbdarea de care a dat dovadă şi pentru îndrumările pe care mi le-a acordat.


Fisiere în arhivă (1):

  • Repere Statistice Privind Sistemul Sanitar in Romania.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!