Repere Statistice Privind Sistemul Sanitar in Romania

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE .1
CAPITOLUL I. MISCAREA NATURALA A POPULATIEI .3
1.1. Evolutia ratei natalitatii in perioada 2006-2010 .4
1.2. Evolutia ratei mortalitatii in perioada 2006-2010 .6
1.3. Durata medie a vietii pe sexe si pe medii 9
CAPITOLUL II. INDICATORI SPECIFICI SISTEMULUI SANITAR .11
2.1. Tipuri de unitati sanitare pe forme de proprietate 15
2.2. Evolutia principalilor indicatori din domeniul sanitar in 
perioada 2006-2010 22
CAPITOLUL III. PREZENTAREA ACTIVITATII DIN AMBULATORIUL ANIMA .30
CONCLUZII SI PROPUNERI .56
BIBLIOGRAFIE .57


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Sanatatea reprezinta ,,acea stare perfecta de bine in care se gaseste un individ din punct de vedere organic, spiritual si social" 
Din punctul meu de vedere, sanatatea reprezinta un factor important care ajuta la functionarea aproape perfecta a organismului, atat din punct de vedere al organismului ca fizic, cat si a starii emotionale, intelectuale si spirituale a acestuia.
Starea de sanatate a populatiei este determinata de accesul la sanatate si la servicii de sanatate.Accesul la sanatate depinde in cea mai mare parte de factorii externi sistemului de sanatate, si anume: factori genetici, factori de mediu, factori de dezvoltare economica, factori socio-culturali.
Organizarea sistemului sanitar influenteaza accesul la ingrijiri de sanatate.
Accesibilitatea la servicii de ingrijire medicala este determinata de orientarea comuna dintre oferta si cererea de de servicii de ingrijire medicala sau de disponibilitatea reala a facilitatilor de ingrijiri comparativ cu cererea bazata pe nevoia reala pentru sanatate.
Diferentele aparute la nivelul accesului la ingrijiripot fi cauzate de mai multi factori, cum ar fi:
- factori etnice sau rasiali;
- factori economici, unde se pot include atat costurile directe suportate de populatie prin plata de tratamente si spitalizare, cat si cele indirecte prin costul de trasnport, durata mare de asteptare;
- accesul redus datorita asazarii geografice sau zonelor greu accesibile;
- calitatea inegala a serviciilor de acelasi tip.
Motivul pentru care am ales ca subiect sistemul sanitar romanesc este datorat faptului ca lucrez intr-un ambulatoriu Anima, fapt care m-a determinat sa imi creez un orizont mai larg in ceea ce priveste evolutia sistemului sanitar ca si factor ce influenteaza cresterea natalitatii si a mortalitatii.
Trebuie sa recunosc ca reusita in finalizarea preiectului meu se datoreaza, in primul rand, doamnei Conf. univ. dr. Marinella Turdean careia ii multumesc pe aceasta cale pentru rabdarea de care a dat dovada si pentru indrumarile pe care mi le-a acordat.
Lucrarea se desfasoara pe parcursul a trei capitole, si anume :
Capitolul I. Miscarea naturala a populatiei
Capitolul II. Indicatori specifici sistemului sanitar
Capitolul III. Prezentarea activitatii din ambulatoriul "Anima".
In primul capitol al lucrarii am realizat prezentat termenii de natalitate si mortalitate, ca si fenomene ale miscarii naturale ale populatiei unui stat.
De-a lungul istoriei omenirii, nasterea si viata reprezinta factorii de care depinde continuitatea.
Ca fenomen demografic natalitatea se refera la numarul nascutilor-vii in cadrul unei populatii, rezultat din raportul numaruil de nascuti-vii si populatia totala. Din punct de vedere biologic, natalitatea nu se raporteaza la numarul total al populatiei, ci la populatia fertila de sex feminin
Mortalitatea este a doua componenta a miscarii naturale a populatiei si reprezinta numarul persoanelor decedate intr-un an raportat la numarul total al populatiei unui stat.
Capitolul al doilea cuprinde indicatorii specifici sistemului sanitar in care am analizat tipurile de unitati sanitate pe forme de proprietate in perioada 2006-2010.
O importanta deosebita o are subcapitolul al doilea ce prezinta evolutia principalitor indicatori ai sistemului sanitar in perioada 2006-2010. Se evidentiaza aici ca acesti indicatori cresc in functie de cerintele si de numarul populatiei inregistrate in perioada aleasa.
Ultimul capitol este reprezentat de studiul de caz asupra ambulatoriului Anima. In prima parte a acestui capitol am realizat o prezentare generala a "societatii Anima", precum si clinicile si solutiile de sanatate oferite de Anima.
Trebuie sa recunosc ca reusita in finalizarea acestui proiect se datoreaza, in primul rand, doamnei Conf. univ. dr. Marinella Turdean careia ii multumesc pe aceasta cale pentru rabdarea de care a dat dovada si pentru indrumarile pe care mi le-a acordat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Repere Statistice Privind Sistemul Sanitar in Romania.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!