Repere Teoretice Privind Resursele Bancare si Modalitatile de Atragere a Acestora

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.
Capitolul I. REPERE TEORETICE PRIVIND RESURSELE BANCARE SI MODALITATILE DE ATRAGERE A ACESTORA
1.1. Conceptul, rolul si locul resurselor atrase in cadrul resurselor bancare.
1.2. Particularitatile si metodele de atragere a resurselor in banca.
Capitolul II. DIVERSIFICAREA METODELOR DE ATRAGERE A RESURSELOR FINANCIARE - IMPERATIV AL BANCILOR COMERCIALE AUTOHTONE
2.1. Prevederi privind formarea resurselor financiare conform legislatiei bancare autohtone.
2.1. Cercetarea practicii bancare nationale privind atragerea resurselor depozitare.
2.3. Specificul atragerii resurselor nedepozitare in sistemul bancar autohton.
Capitolul III. ANALIZA METODELOR DE ATRAGERE A RESURSELOR LA B.C. "VICTORIABANK" S.A.
3.1. Analiza structurii resurselor financiare ale B.C. "Victoriabank" S.A.
3.2. Estimarea metodelor de atragere a resurselor financiare la B.C. "Victoriabank" S.A.
3.3. Particularitatile politicii de depozit a B.C. "Victoriabank" S.A.
INCHEIERE.
BIBLIOGRAFIE.
ANEXE.


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. Intreaga activitate a bancii comerciale graviteaza in jurul ,,resurselor financiare", generic denumite ,,bani". Astfel, importanta formarii si gestiunii resurselor financiare constituie imperativul activitatii bancare. Capitalul bancar joaca un rol important incepind cu constituirea bancii si continuind cu perioada de functionare pina la lichidare. El este un element indispensabil activitatii bancare, deoarece permite unei banci sa functioneze ca atare prin finantarea care i-o asigura. Pentru a-si desfasura activitatea de creditare, de efectuare de plasamente pe piata interbancara si pentru a presta diverse servicii si de a pune la dispozitia populatiei produse bancare diverse, bancile sunt conditionate de constituirea de resurse, a caror structura si maturitate influenteaza in fapt buna functionare a societatilor bancare. 
Dezvoltarea continua a societatii atrage dupa sine si necesitatea apelarii tot mai frecvente la serviciile institutiilor bancare, fapt care conditioneaza cresterea importantei acestora, respectiv, din aceste considerente tot mai des bancile trebuie sa apeleze la resurse din exterior pentru a face fata cererii, si totodata apare necesitatea diversificarii metodelor de atragere a resurselor in banca.
Scopul cercetarii consta in studierea particularitatilor si modalitatilor de atragere a resurselor bancare, deoarece capitalul bancar este componenta principala asupra careia actioneaza managementul bancar, prin intermediul functiilor indeplinite, pentru ca banca sa-ti poata desfasura activitatea. 
Pentru atingerea scopului cercetarii au fost trasate urmatoarele obiective:
- cercetarea esentei si particularitatilor resurselor atrase ale bancilor;
- analiza legislatiei bancare cu privire la formarea resurselor financiare;
- cercetarea practicii bancare nationale privind atragerea resurselor depozitare si nedepozitare;
- analiza structurii resurselor financiare a bancii comerciale Victoriabank S.A.;
- estimarea metodelor de atragere a resurselor financiare si studierea particularitatilor politicii de depozit a B.C. Victoriabank S.A.
Obiectul cercetarii il costituie sistemul bancar autohton, in special, bancile comerciale si B.C. "Victoriabank" S.A.
Subiectul cercetarii il constituie diversificarea metodelor de atragere a resurselor in banca.
Baza teoretico-metodologica o constituie cercetarile realizate in domeniul respectiv de catre Stoica M., Basno C., Dardac N., Grigorita C., Ilie M., Dedu V., Mihai T., Cocris V., Danila N., Boariu Angela, etc.
Baza informationala rezulta din sursele de date oferite de Banca Nationala a Moldovei, B.C. "Victoriabank" S.A., celelalte banci comerciale, etc. studiate si analizate in cadrul elaborarii tezei de licenta. 
Structura lucrarii se prezinta in corespundere cu obiectivele stabilite si ordinea de infaptuire a cercetarii. Astfel, teza de licenta cuprinde: introducere, trei capitole, concluzii si recomandari, bibliografie si anexe.
In Introducere este prezentata actualitatea temei de cercetare, sunt precizate scopul si sarcinile studiului, obiectul cercetarii, baza teoretico-metodologica si cea informationala utilizate in realizarea temei.
In Capitolul I "Repere teoretice privind resursele bancare si modalitatile de atragere a acestora" se analizeaza conceptul, rolul si locul resurselor atrase in sistemul bancar, esenta si particularitatile metodelor de atragere a resurselor. In cadrul capitolului se analizeaza de asemenea tipologia acestora si se caracterizeaza modalitatile de atragere a resurselor in bancile din sistemul bancar autohton. 
Capitolul II ,, Diversificarea metodelor de atragere a resurselor financiare - imperativ al bancilor comerciale autohtone" - contine o analiza a legislatiei bancare(regulamente, instructiuni) privind formarea resurselor financiare, deasemenea se cerceteaza practica bancilor autohtone privind atragerea resurselor depozitare, deasemenea si specificul atragerii resurselor nedepozitare(atrase de pe piata interbancara, de pe piata de capital, de pe piata eurovalutelor).
In capitolul III ,, Analiza metodelor de atragere a resurselor la B.C. "Victoriabank" S.A." se analizeaza structura si dinamica resurselor atrase, depozitare si nedepozitare ale bancii, metodele utilizate de banca pentru atragere. Intr-un subcapitol este analizata politica de depozit promovata de B.C. "Victoriabank" S.A.
In Incheiere se pune accentul pe sintetizarea principalelor rezultate desprinse din cercetarea realizata si se propun recomandari privind optimizarea metodelor de atragere a resurselor in banca.
In Bibliografie sint prezentate sursele de informare utilizate pentru elaborarea lucrarii, acte normative, lucrari stiintifice, surse statistice, fiind in total 44 la numar.
Anexele, patru la numar, sint prezentate la sfirsitul tezei si prezinta informatia detaliata a anumitor momente metionate in prezenta lucrare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Repere Teoretice Privind Resursele Bancare si Modalitatile de Atragere a Acestora.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!