Restaurantul - Unitate de Alimentatie

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 5
CAPITOLUL I 6
UNITATILE DE ALIMENTATIE PUBLICA - CONSIDERATII TEORETICE 6
1.1. Tipurile de unitati de alimentatie din Romania - aspecte principale 6
1.2. Structura retelei unitatilor comerciale de alimentatie publica 8
1.3 Restaurantul - unitate de alimentatie publica 10
CAPITOLUL II 19
RESTAURANTUL - UNITATE DE ALIMENTATIE 19
2.1 Amplasarea restaurantelor 19
2.2 Organizarea productiei si a servirii consumatorilor intr-un restaurant 20
2.3 Listele de preparate intr-un restaurant 23
2.3.1 Consideratii generale 23
2.3.2. Tehnici de alcatuire a meniului 25
2.4 Tehnica servirii meselor pentru micul dejun, dejun si cina 28
CAPITOLUL III 30
EFICIENTA ECONOMICA A ACTIVITATII RESTAURANTULUI ,,BRADUL" 30
3.1 Metodologia cercetarii 30
3.2 Prezentarea firmei 31
3.2.1 Scurt istoric 31
3.2.2 Obiectul de activitate 32
3.2.3 Prezentarea restaurantului 32
3.3 Analiza indicatorilor de eficienta a activitatii intr-un restaurant 33
CONCLUZII SI PROPUNERI 41
ANEXE 43
BIBLIOGRAFIA 54


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Emanciparea si evolutia populatiei a facut ca toate elementele care intregesc cursul unei zile sa fie dezvoltate si modernizate direct proportional. Astfel, de la infrastructura unui oras, caile de comunicatie si transport, pana la cladiri, unitati de agrement, unitati de cazare si unitati de alimentatie au reinviat inevitabil. Din anii aristocratici, cand numai clasa sociala care se deosebea prin venituri, statut si proprietati putea sa ia parte la evenimente organizate in cinstea lor, prilej de evidentiere a unui potential de agrement si de alimentatie remarcabil, iata ca in zilele noastre, aceste evenimente s-au extins din toate punctele de vedere. Nici arhitectura nu a intarziat sa-si puna amprenta, independenta in expresie fiind una din punctele forte ale actualitatii. 
Favorizand aparitia unei explozii a acestor unitati, ideile care la inceput pareau doar vise, au luat forma unor cofetarii, braserii, baruri, unitati cu specific, pana la restaurante care parca coexistau cu identitatea si obiceiurile proprietarului. 
Accesibilitate, personalizare si diversitate sunt doar o parte din elementele care contureaza acum unitatile de alimentatie, pentru ca pe acestea o sa ma axez in lucrarea mea de licenta. 
Un restaurant ofera posibilitatea de a imbina placutul cu nevoile fiziologice, aceste doua elemente impletindu-se intr-un tot unitar care desavarsesc cunostintele omului modern. In cele ce urmeaza, in aceasta lucrare voi aborda problematica unui restaurant, in principal valorificarea potentialului acestuia de a-si evidentia activitatea printr-un nivel de profitabilitate ridicat. Indicatorii de performanta vor fi cei care vor da verdictul acestui nivel, ramanand ca spre finalul lucrarii sa subliniez evolutia sau eficienta acesteia, respectiv rezultatele slabe ale unitatii.
CAPITOLUL I
UNITATILE DE ALIMENTATIE PUBLICA - CONSIDERATII TEORETICE
1.1. Tipurile de unitati de alimentatie din Romania - aspecte principale
Normele metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistice, aprobate prin Ordinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului nr. 1296/2010, la punctul 5, statueaza "tipurile de structuri de primire turistice cu functiuni de alimentatie", precum si categoriile de incadrare aferente. Unitati de alimentatie destinate servirii turistilor sunt considerate cele din structura unitatilor cu activitate hoteliera, precum si unitatile de alimentatie situate in municipii, pe trasee si in statiuni turistice (inclusiv cele care functioneaza "independent" si nu in cadrul unor unitati cu activitate hoteliera).
Incadrarea unitatilor pe categorii si profiluri se face potrivit reglementarilor legale in vigoare tinandu-se seama de anumite criterii referitoare la: amplasarea unitatii, gradul de dotare si confort asigurate consumatorilor, forma de servire, posibilitatile de agrement ale consumatorilor, nivelul de pregatire profesionala si tinuta personalului, etc. Tinand cont de cerintele enuntate, unitatile pentru servirea consumatorilor trebuie sa indeplineasca conditiile cerute de criteriile de clasificare, de profilul activitatii desfasurate si de regimul preturilor aplicate in desfacerea marfurilor si preparatelor culinare, de cofetarie-patiserie, bauturi etc.
In functie de organizarea activitatii de servire-productie, unitatile pentru servirea consumatorilor functioneaza atat cu baza proprie de productie, situatie in care se desfasoara un tip de activitate combinata, cat si numai cu activitate de servire, situatie in care se organizeaza desfacerea productiei culinare, de cofetarie-patiserie, cu care se aprovizioneaza de la unitatile specializate in exclusivitate de productie. (Stavrositu, 2001, pag. 50)
In functie de profilul obiectului lor de activitate si scopul urmarit, unitatile de alimentatie pot fi de mai multe tipuri si anume:
- cu caracter recreativ;
- cu caracter pronuntat culinar.
Dupa locul de desfasurare a activitatii, unitatile de alimentatie publica pot fi:
- terestre;
- in vagoane de calatori pe calea ferata;
- pe nave fluviale, maritime si oceanice;
- in navele aeriene.
Unitatile cu caracter recreativ au ca scop principal asigurarea unor conditii de recreere pentru turisti (de exemplu, restaurant, bar de zi, de noapte etc.).
Unitatile cu profil preponderent culinar se organizeaza pentru prepararea si vanzarea unui volum insemnat de produse din productia proprie pentru un numar relativ mare de turisti si alti vizitatori (de exemplu, restaurant cu autoservire, birt, patiserie etc.).
Incadrarea unitatilor de alimentatie publica intr-o categorie sau alta se face in functie de asigurarea anumitor conditii prestabilite si prezinta importanta in fixarea preturilor, in negocierea salariilor si altele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Restaurantul - Unitate de Alimentatie.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!