Resursele Turistice Naturale si Antropice a Muntilor Persani

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Motto:
"Nu cred ca exista ceva mai important decat conservarea naturii, cu exceptia supravietuirii omului, si aceste doua notiuni sunt atat de strans legate incat este greu sa le desparti."
Charles Linderberg
Analiza fizico-geografica a unui teritoriu, oricare ar fi el, arata componenta elementelor naturale, specifice acelui spatiu. Aceste elemente se intrepatrund, formand in final, un tot unitar, definit sub numele de "peisaj geografic".
Muntii Persani reprezinta o unitate morfologica bine individualizata intre Depresiunea Brasovului si cea a Transilvaniei, o axa orografica ce subintinde arcul Carpatilor de Curbura, formand in acelasi timp o punte de legatura intre Carpatii Orientali si cei Meridionali.
In analiza intreprinsa de noi, am pornit de la cunoasterea cadrului natural, precum si implicatiile actiunilor omului in transformarea continua a mediului inconjurator. De aceea s-au analizat principalele componente ale peisajului (geologia, relieful, clima, apele, vegetatia, fauna, solurile), sub aspect cantitativ si calitativ.
Lucrarea de fata prezinta la inceput trasaturile generale ale acestor munti si se incheie cu analiza potentialului turistic, precum si impactul antropic asupra Muntilor Persani. Evaluarea impactului asupra mediului este un proces organizat de culegere a informatiilor necesare pentru a identifica efectul proiectelor propuse asupra mediului inconjurator, cat si asupra mediului social si economic al populatiei afectate.
Putine judete ale Romaniei au o imbinare atat de armonioasa a potentalului natural turistic cu valorile culturale si istorice. Muntii Persani prin ineditul si frumusetea peisajelor au atras pe om inca din cele mai vechi timpuri. Valorificarea elementelor atractive ale cadrului natural s-a facut diferentiat, in functie de apropierea si posibilitatile de acces fata de principalele centre de interes turistic.
Trebuie aratat ca, in lucrarea de fata ,,Resurse turistice naturale si antropice a Muntilor Persani" prin specificul lor a solicitat o analiza sistematica a materialului documentar si de teren acumulat, 
Folosind datele si observatiile primite, am incercat sa largesc sfera de informatii a zonei, prin comparatie cu perimetre limitrofe.
Un ajutor deosebit de pretios l-am avut de la cadrele didactice ale facultatii noastre si in special de la prof. Univ. dr. Valeria Velcea coordonatorul stiintific al acestei lucrari, careia pe aceasta cale ii aduc cele mai sincere multumiri.
CAPITOLUL I
ISTORICUL CERCETARILOR
In esenta, geografia detine metode noi de cercetare, respectiv de aplicare a cercetarii in spatiul geografic. In acest sens, este necesara o colaborare interdisciplinara si utilizarea unor date din diferite domenii ale stiintelor invecinate. Pentru cercetarea analitica a complexelor geografice, trebuie sa se studieze fiecare component al peisajului, tinand seama ca acestea fac parte dintr-un sistem de interconditionare reciproca. Ca urmare, este necesar sa se efectueze cercetari privind litologia, relieful, solul, temperatura, precipitatiile, vegetatia si fauna, precum si activitatea socio-economica.
Geografia necesita insa si o cercetare sistemica. Elementele componente prezinta moduri de interactiune cu specific regional. Astfel, ca parametri acelorasi elemente variaza de la un loc la altul. De aceea, este necesar, ca sa se analizeze si sa se reprezinte la scara mare legaturile sistemice cele mai caracteristice, cum sunt cele dintre relief, clima si soluri, dintre clima, apa, vegetatie si fauna, etc., in timp ce unele influente mici si locale sa fie neglijate. Este necesar, totusi, ca pentru fiecare regiune sa se indice legaturile cele mai tipice si sa fie luati in considerare factorii cei mai activi din punct de vedere geografic.
In zona Muntilor Persani s-au distins putine cercetari geografice propriu-zise. Primele informatii geomorfologice asupra acestei zone a apartinut geografului Emm. De Martone in 1907.


Fisiere in arhiva (1):

  • Resursele Turistice Naturale si Antropice a Muntilor Persani.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!