Rezolutiunea, Rezilierea si Revocarea Contractelor Civile

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL I. Evolutia conceptelor de rezolutiune si reziliere.
1.1. Originea notiunilor de rezolutiune si reziliere.
1.2. Natura juridica a rezolutiunii si rezilierii.
1.3. Domeniul de aplicare a institutiilor de rezolutiune si reziliere.
CAPITOLUL II. Notiunea si regimul juridic al rezolutiunii.
2.1. Notiunea si tipurile rezolutiunii.
2.2. Conditiile rezolutiunii.
2.3. Efectele rezolutiunii.
CAPITOLUL III. Notiunea si regimul juridic al rezilierii.
3.1. Notiunea si tipurile rezilierii.
3.2. Efectele rezilierii.
CAPITOLUL IV. Revocarea contractelor civile.
4.1. Notiunea de revocare a contractelor civile.
4.2. Regimul juridic al revocarii.
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Ordonarea comportamentului uman printr-un sistem de reguli menit in ultima instanta sa asigure cadrul necesar realizarii si ocrotirii intereselor esentiale ale tuturor membrilor societatii si ale fiecaruia in parte este ratiunea existentei dreptului.
Este dificil de a gasi un subiect major al dezbaterilor stiintifice contemporane care ar constitui o problema atit de complexa si controversata, precum ar fi cea a desfiintarii contractelor civile.
Daca ar fi sa incercam a face o incursiune istorica, atunci am determina faptul ca subiectele propuse pentru studiu in aceasta lucrare isi au originile inca inca in dreptul privat roman.
Astfel, chiar si in cazul notiunilor de rezolutiune si reziliere, considerate a fi esenta centrala a obligatiilor civile, se pot observa niste elemente teoretice si tehnice destul de subtile, ce denota in primul rind aspectul de interconditionare a evolutiei istorice si a logicii cercetarii moderne.
In ceea ce priveste institutia revocarii care, apare in legislatia Republicii Moldova odata cu adoptarea noului Cod Civil in 2002, si care constituie o noutate datorita faptului ca reglementari clare asupra operarii acestei institutii nu existau nici la noi si nici in statele vecine, ca de exemplu: a Ukrainei sau Romaniei.
Datorita intensificarii relatiilor economice, a cresterii numarului de contracte nenumite si a tendintelor tot mai accentuate de intensificare a relatiilor economice atit pe plan intern cit si international, s-a purces la inlaturarea anumitor lacune existente in legislatie precum si la elaborarea unui sir de institutii noi. Anume si aceste elemente prezinta interes pentru cercetare, intrucit mecanismul aplicarii acestora nu este in totalitate cunoscut, iar cercetarea stiintifica este necesara pentru o desavirsita elaborare a modalitatilor de aplicare si stabilirii anumitor reguli de interpretare.
Indiscutabil, fiindu-i determinat un anumit volum, in lucrare nu si-au gasit rezolvare toate problemele rezilierii, rezolutiunii si revocarii; intrucit problemele cu care se confrunta la moment aceste institutii sint majore si destul de multiple insa prin prezenta lucrare, mi-am pus drept obiectiv de a solutiona macar in parte multiplele probleme generate de proprietate. Anume, confruntarea practica cu unele spete din aceasta materie m-a determinat sa abordez problema in cauza in cadrul tezei mele de licenta, sperind a elucida citeva aspecte esentiale a unei probleme atit de complexe, precum este cea a rezilierii, rezolutiunii si revocarii contractelor civile. Cred ca apogeul legislativ, in sensul optimei sale perfectiuni, inca nu a fost atins de nimeni, incit nici un stat nu are reglementata o relatie sociala, in modul in care ar multumi pe deplin destinatarul.
Insa, este laudabil faptul ca se incearca, totusi, de a se tinde spre perfectiune. Un prim-pas in acest sens, Republica Moldova l-a facut prin adoptarea noului Cod civil (06.06.2002), care constituie o adevarata realizare pentru statul nostru. Dupa cum bine cunoastem, nu este deajuns a declara ceva, fiindca acest obiectiv nu va fi atins niciodata, de aceea este necesar de a transpune in viata cele declarate, anume acest scop il urmareste si Noua Constitutie Economica a statului.
Scopul pe care mi l-am pus initial scriind aceasta lucrare, rezida in efectuarea unei ample analize teoretice combinata cu unele situatii practice a institutiilor propuse spre cercetare, printr-un studiu comparativ al legislatiei civile nationale cu cea ale altor state in acest domeniu, facind simultan generalizarile si concluziile de rigoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rezolutiunea, Rezilierea si Revocarea Contractelor Civile.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!