Riscul in Procesul Creditarii Bancare

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I. FINANTARE, CREDITARE, RISC
1.1.Finantarea societatilor comerciale 1
1.1.1.Concept, functii, factori de organizare 1
1.1.2.Finantarea interna si externa 4
1.2.Operatiuni de creditare bancara 9
1.2.1.Definitii 9
1.2.2.Creditarea clientilor corporate 10
1.2.3. Creditarea clientilor retail 25
1.2.4. Garantiile creditelor 26
Capitolul II. RISCUL CREDITARII BANCARE
2.1.Riscul in creditarea bancara 29
2.2.Riscul de credit 38
2.3. Masuri de prevenire a riscului de credit 50
Capitolul III. STUDIU DE CAZ
3.1 Prezentare generala a societatii 53
3.2. Respectarea prevederilor legale si de risc 55
3.3. Aprobarea si acordarea creditului 56
3.4. Urmarirae creditului si a riscului de credit 58
3.5.Anexe 63
Capitolul IV.Concluzii, sugestii si propuneri 73
Bibliografie 76


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul I
FINANTARE, CREDITARE, RISC
1.1 FINANTAREA SOCIETATILOR COMERCIALE
1.1.1 Concept, functii, factori de organizare
Procesele de formare,de repartizare si de utilizare a fondurilor au loc atat la nivelul economiei nationale ca sistem macroeconomic, cat si la nivelul agentilor economici si organismele bancare si financiare ca entitati microeconomice. 
In cadrul finantelor publice alaturi de finatele generale ale statului,un loc important il ocupa finantele regiilor autohtone, a corporatilor nationale, a societatilor comerciale cu capital de stat si a altor entitati din cadrul economiei nationale.
Finantele intreprinderilor reprezinta veriga primara,de baza,a intregului sistem financiar si de credit,aceasta afirmatie se bazeaza pe faptul ca majoritatea fondurilor banesti ce se formeaza la diferite nivele, isi au izvorul in veniturile create in unitatile de baza ale economiei nationale.
Ca urmare a extinderii procesului de privatizare, s-au creat societati cu capital integral privat, care tind sa ocupe o pondere cat mai mare in structura economiei nationale, aici intrand si societatile mixte dar si cele cu capital integral strain.
La nivelul structurilor mai sus enumerate au loc procese de formare,repartizare si utilizare a fondurilor de care dispun acestea.
Totalitatea raporturilor generate de formarea,repartizarea,si utilizarea fondurilor banesti necesare realizarii variatelor activitati economice, sociale si culturale la nivel de societate reprezinta esenta finantelor acesteia 
Factorii de organizare a finatelor intreprinderii
Finantele intreprinderii au un caracter dinamic dezvoltandu-se in raport cu schimbarile din viata economica si sociala, fiind supuse unor procese de oragnizare si perfectionare in conformitate cu cerintele legilor economice si a unor factori care actioneaza direct sau indirect asupra lor.
Organizarea finantelor intreprinderilor trebuie sa tina seama de legitatile economice, de mediul in care functioneaza si evolueaza intreprinderea, adica de universul economic si financiar, social si statal din care acesta isi formeaza fondurile si in care ele se folosesc de pietele de materii prime, produse si servicii, de piata muncii si piata financiara.
Fiecare intreprindere trebuie sa isi elaboreze programe economice si financiare, bugete generale si speciale , luand in consideratie potentialul material, uman si financiar, cerintele legilor cererii si ofertei, ale concurentei, modul in care evolueaza piata, acestea constituind criterii realiste si fundamentale de organizare a fondurilor si asigurare a lichiditatii, solvabilitatii si rentabilitatii inteprinderii.
Functia financiara a intreprinderii 
Functia financiara a firmei rezulta din convergenta unor factori de ordin teoretic si practic,structural si conjuncural.Dezvoltarea tehnicilor de management si a teoriei financiare au permis finantelor firmei sa depaseasca cadrul contabil si juridic traditional.Functia financiara dispune, in prezent, de o doctrina coerenta, iar politica financiara se sprijina pe concepte specifice.Dezvoltarea firmei a impus mobilizarea unor capitaluri foarte mari, iar diminuarea lichiditatii, ca efect al ivestitiilor, impune rezolvarea unor probleme de gestiune a trezoreriei.Rolul trezoreriei iese si mai mult in evidenta in perioada de slabire a pietei financiare, de reducere a autofinantarii si de crestere a inflatiei, de limitare a creditului si de crestere a ratei dobanzilor.
Functia financiara este parte integranta a functiei de conducere generala, contabilitatea furnizandu-i numeroase informaii.Finantele intreprinderii raman, totodata,strans legate de cadrul juridic in care se inscriu relatiile de putere.Functia financiara are un rol operational, un rol functional si un rol politic.
Rolul operational implica luarea unor decizii privind colectarea capitalurilor, fara de care intreprinderea nu se poate constitui si functiona.Acest rol vizeaza asigurarea fluxurilor financiare in stransa legatura cu mediul inconjurator.Domeniul operational cuprinde :
- incasarea creantelor de la clienti si plata datoriilor catre furnizori;


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscul in Procesul Creditarii Bancare.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!