Rolul Afacerilor Electronice in Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 1
Capitolul 1. Globalizarea afacerilor si tehnologiile secolului XXI 2
1.1 Lumea afacerilor in noua economie 2
1.2 Caracteristicile noii economii 4
1.3 Ce sunt afacerile si evolutia acestora 6
Capitolul 2. De la afaceri clasice la afaceri electronice 9
2.1 Remodelarea afacerilor in societatea informationala 11
2.2 e - prefixul care stapaneste lumea 16
2.3 Afacerile electronice - forma moderna a afacerilor 17
Capitolul 3. Aplicatii de afaceri electronice pentru IMM-uri 20
3.1 Impactul aplicatiilor e-business asupra IMM-urilor din Romania 22
3.2 Piata e-business pentru IMM-uri 30
3.3 Laundry Online - Propunere Aplicatie 33
Concluzii 39
Bibliografie 41
Carti si volume 41
Articole si referinte Web 43


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Odata cu intrarea in era Internetului si a e-business-ului, se constata in majoritatea organizatiilor, o evolutie a informaticii de la instrument catre arma strategica. Circulatia optima a informatiilor asigura supravietuirea si dezvoltarea intreprinderii, precum si adaptabilitatea ei la noile provocari ale pietei si la conditiile flexibile caracteristice mediului concurential. Intreprinderile care vor introduce noile tehnologii informatice vor realiza avantaje concurentiale decisive in societatea informationala a secolului XXI. 
Titlul lucrarii, Rolul afacerilor electronice in dezvolarea intreprinderilor mici si mijlocii incearca sa puna in lumina evolutia tehnologiilor informationale spre sfera virtuala si spre necesitatea utilizarii resurselor Web in desfasurarea activitatilor curente pentru diferite companii. Prezenta lucrare, prin subiectul abordat, doreste sa puncteze preocuparile actuale din domeniul tehnologiilor informatice utilizate in aplicatiile economice.
In primul capitol, cu ajutorul informatiilor infatisate de literatura de specialitate, s-a urmarit o deslusire a conceptului de ,,globalizare" si in acelasi timp clarificarea principalelor caracteristici ale noii economii si implicatiile asupra intreprinderilor mici si mijlocii. Accentuarea legaturii de inter-dependenta dintre fenomenul globalizarii si tehnologiile informationale produc schimbari radicale in mai toate sferele de activitate, iar multe dintre afaceri sunt obligate sa dispuna de abilitatea de a se acomoda intr-un ritm iute, avalansei informationale. Secolul XXI contribuie la planul principal cu o armonizare din punct de vedere tehnologic, politic, socio-cultural si economic. Tot primul capitol al lucrarii trateaza principalele elemente ale noului model de afaceri care sunt favorabile evolutiei sectorului mic si mijlociu. 
Punctul de plecare pentru capitolul al doilea a fost delimitarea si definirea afacerilor clasice si afacerile electronice. Am incercat sa evidentiez importanta nevoii de schimbare a organizatiilor pentru a face fata cerintelor noii economii bazate pe cunoastere, schimbare realizabila prin integrarea tehnologiilor informationale si de comunicatie. Intr-o lume a urbanizarii, in care comunicarea devine tot mai facila din orice colt al lumii, aparitia tehnologiilor digitale poate fi caracterizata ca fiind naturala.
Capitolul al treilea prezinta pe larg impactul aplicatiilor e-business asupra IMM-urilor din Romania si piata e-business pentru intreprinderile mici si mijlocii. Lucrarea se incheie cu descrierea unei aplicatii web dezvoltata pentru o spalatorie online.
Capitolul 1. Globalizarea afacerilor si tehnologiile secolului XXI
In momentul de fata, economia mondiala este evidentiate de doua importante curente : globalizarea cu toate implicatiile sale pentru unitatile care conduc economia mondiala, si noua economie care se adreseaza boom-ului determinat de tehnologie. Modul de reunire dintre cele doua se afla in evolutia tehnologiei informatiei si comunicatiilor, alcatuit 
dintr-un curent politic indreptat spre dereglementare si piete libere.
Potrivit literaturii anglo-saxone , globalizarea este o inclinare spre expansiune a intreprinderilor pe piata internationala a factorilor de productie: "Globalizarea consta in tendinta firmelor de a-si stabili unitatile de productie in lumea intreaga, adica oriunde piata este suficient de mare pentru a permite economii de scara. Aceasta conduce la cresterea numarului si a marimii intreprinderilor multinationale" . Acum barierele nu mai reduce teritorii cu principii esentiale deosebite .
In context economic, ideea de globalizare atrage dupa sine reunirea economiilor nationale in scopul functionarii unei economii mondiale. Conexiunea dintre natiuni au tolerat schimbari de baza in ceea ce priveste structura comertului si inlaturarea barierelor traditionale culturale, de timp si spatiu. 
1.1 Lumea afacerilor in noua economie
Anul 1995 are o semnificatie deosebita pentru SUA deoarece aici apare pentru prima oara termenul de noua economie (,,new economy") cat si primele incercari in definirea sa.
Noua Economie se refera la produse continuu imbunatatite, comercializate de agenti inovativi care folosesc primii nisele nou deschise sau chiar realizate de ei insisi pe pietele aflate in proces de globalizare. Totusi inca nu exista o definitie general acceptata. Chiar si numarul de termeni utilizati pentru a denumi noul tip de economie este impresionant. Astfel, intalnim denumiri precum ,,economie digitala sau computerizata", ,,economie informationala", ,,economie electronica", ,,economie globalizata", ,,economie a retelelor sau a comunicatiilor".


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Afacerilor Electronice in Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!