Rolul Asistentei in Ingrijirea Pacientului cu Pneumonie Pneumococica

Cuprins licenta Cum descarc?

Motto 
-Scopul lucrarii; pag.5
-Anatomia si fiziologia aparatului respirator; pag.6
- Pneumoniile-generalitati; pag.15
- Pneumonia pneumococica; pag.18 
- Etiopatogenie ; pag.19
- Morfopatologie ; pag.21
- Tablou clinic; pag.23
- Explorari paraclinice; pag.27
- Diagnostic si diagnostic diferential; pag.29
- Evolutie; Complicatii; Prognostic; pag.31
- Tratament; pag.35
- Rolul asistentei medicale in supravegherea si
ingrijirea pacientilor cu pneumonie pneumococica; pag.38 
- Rolul asistentei medicale in profilaxie; pag.39
- Rolul asistentei medicale in asigurarea 
confortului si conditiilor de mediu; pag.41
- Rolul asistentei in semiologie; pag.43
- Rolul asistentei medicale in dignosticare; pag.47 
- Rolul asistentei medicale in monitorizarea functiilor vitale; pag.52
- Rolul asistentei medicale in administrarea tratamentului; pag.55
- Concluzii; pag.58
- Bibliografie; pag.59


Extras din licenta Cum descarc?

SCOPUL LUCRARII
Scopul acestei lucrari este de a scoate in evidenta modul in care se manifesta boala si tratamentul ei complicatiile care pot aparea in cazul unei aplicari incorecte a tratamentului, evidentiid rolul deosebit de important pe care il detine asistenta medicala in ingrijirea si tratarea bolnavilor cu pneumonie 
Asistenta medicala are rol important in recunoasterea simptomelor caracteristice pneumoniei pentru a prezenta medicului evolutia starii de sanatate a pacientului.Asistenta medicala va urmari aspectul general al bolnavului, culoarea fetei, a tegumentelor si a mucoaselor indicand de mai multe ori aparitia unor complicatii.Si temperatura va fi urmarita zilnic, de cel putin doua ori pe zi (dimineata si seara), la indicatia medicului si de mai multe ori. Febra este importanta de la 39-40 C,adesea <<inplatou >> sau neregulata. Ea cedeaza de obicei rapid in aproximativ 24-36h dupa administrarea de antibiotice la care pneunococul este sensibil. Persistenta febrei indica de cele mai multe ori complicatie. Aparatul cardiovascular trebuie urmarit pentru ca pneumonia poate deveni o << grava boala cardiaca >> datorita tahiaritmiilor arteriale, a semnelor de miocardita si a hipotensiuni arteriale semnificative. De aceea asistenta trebuie sa masoare pulsul si tensiunea arteriala de mai multe ori pe zi.
Asistenta medicala trebuie sa aplice corect tratamentul ai sa hraneasca bolnavul conform dietei prescrise. Astfel in perioada febrila dieta trebuie sa fie lichida si semilichida,iar imediat dupa scaderea febrei regimul trebuie imbogatit cu fainoase, carne fiarta si branzeturi pentru a preveni deshidratarea,cand bolnavul prezinta varsaturi acestuia i se va administra multe lichide caldute, dulci(zeama de compot, ceaiuri, sucuri naturale). De asemenea, asistenta trebuie sa rezolve prompt toate problemele pacientului, iar pentru ca tratamentul curativ al pneumoniei consta in antibioterapie, ea va trebui sa faca intotdeauna inaintea inceperii tratamentului, testarea la antibiotoc, pentru a observa daca pacientul este alergic sau nu la antibioticul respectiv. 
ANATOMIA SI FIZIOLOGIA APARATULUI 
PESPIRATOR
Aparatul respirator este format din totalitatea organelor care contribuie la realizarea schimburilor de gaze dintre organism si mediul extern. In plus, prin partea superioara a caviatii nazale la nivelul mucoasei olfactive se percepe mirosul iar laringele, un alt segment al aparatului respirator datorita corzilor vocale inferioare realizeaza fonatia.
Aparatul respirator este alcatuit din :
-caile respiratorii organe care au rol in vehicularea aerului; cavitatea nazala si faringele formeaza caile respiratorii superiorare iar laringele, trahea si bronhiile caile respiratorii inferioare. 
-plamanii, organe la nivelul carora au loc schimbul de gaze (oxigen si dioxid de carbon).(fig.1.)


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Asistentei in Ingrijirea Pacientului cu Pneumonie Pneumococica.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!