Rolul Asistentei în Îngrijirea Pacientului cu Pneumonie Pneumococica

Cuprins licență Cum descarc?

Motto 
-Scopul lucrării; pag.5
-Anatomia şi fiziologia aparatului respirator; pag.6
- Pneumoniile-generalităţi; pag.15
- Pneumonia pneumococică; pag.18 
- Etiopatogenie ; pag.19
- Morfopatologie ; pag.21
- Tablou clinic; pag.23
- Explorări paraclinice; pag.27
- Diagnostic și diagnostic diferențial; pag.29
- Evoluţie; Complicaţii; Prognostic; pag.31
- Tratament; pag.35
- Rolul asistentei medicale în supravegherea şi
îngrijirea pacienţilor cu pneumonie pneumococica; pag.38 
- Rolul asistentei medicale în profilaxie; pag.39
- Rolul asistentei medicale în asigurarea 
confortului şi condiţiilor de mediu; pag.41
- Rolul asistentei în semiologie; pag.43
- Rolul asistentei medicale în dignosticare; pag.47 
- Rolul asistentei medicale în monitorizarea funcţiilor vitale; pag.52
- Rolul asistentei medicale în administrarea tratamentului; pag.55
- Concluzii; pag.58
- Bibliografie; pag.59


Extras din licență Cum descarc?

SCOPUL LUCRARII
Scopul acestei lucrări este de a scoate în evidenţă modul în care se manifestă boala şi tratamentul ei complicaţiile care pot aparea în cazul unei aplicări incorecte a tratamentului, evidenţiid rolul deosebit de important pe care îl deţine asistenta medicală în îngrijirea şi tratarea bolnavilor cu pneumonie 
Asistenta medicală are rol important în recunoaşterea simptomelor caracteristice pneumoniei pentru a prezenta medicului evoluţia stării de sănătate a pacientului.Asistenta medicală va urmări aspectul general al bolnavului, culoarea feţei, a tegumentelor şi a mucoaselor indicând de mai multe ori apariţia unor complicaţii.Si temperatura va fi urmarită zilnic, de cel putin doua ori pe zi (dimineaţa şi seara), la indicaţia medicului şi de mai multe ori. Febra este importantă de la 39-40 C,adesea «inplatou » sau neregulată. Ea cedează de obicei rapid în aproximativ 24-36h după administrarea de antibiotice la care pneunococul este sensibil. Persistenţa febrei indică de cele mai multe ori complicaţie. Aparatul cardiovascular trebuie urmărit pentru că pneumonia poate deveni o « gravă boală cardiacă » datorită tahiaritmiilor arteriale, a semnelor de miocardită şi a hipotensiuni arteriale semnificative. De aceea asistenta trebuie să măsoare pulsul şi tensiunea arterială de mai multe ori pe zi.
Asistenta medicală trebuie să aplice corect tratamentul ăi să hrănească bolnavul conform dietei prescrise. Astfel în perioada febrilă dieta trebuie să fie lichidă şi semilichidă,iar imediat după scăderea febrei regimul trebuie îmbogăţit cu făinoase, carne fiartă şi brânzeturi pentru a preveni deshidratarea,când bolnavul prezintă vărsături acestuia i se va administra multe lichide calduţe, dulci(zeamă de compot, ceaiuri, sucuri naturale). De asemenea, asistenta trebuie să rezolve prompt toate problemele pacientului, iar pentru că tratamentul curativ al pneumoniei constă în antibioterapie, ea va trebui să facă întotdeauna înaintea începerii tratamentului, testarea la antibiotoc, pentru a observa dacă pacientul este alergic sau nu la antibioticul respectiv. 
ANATOMIA ŞI FIZIOLOGIA APARATULUI 
PESPIRATOR
Aparatul respirator este format din totalitatea organelor care contribuie la realizarea schimburilor de gaze dintre organism si mediul extern. În plus, prin partea superioară a caviaţii nazale la nivelul mucoasei olfactive se percepe mirosul iar laringele, un alt segment al aparatului respirator datorită corzilor vocale inferioare realizează fonaţia.
Aparatul respirator este alcătuit din :
-căile respiratorii organe care au rol în vehicularea aerului; cavitatea nazală şi faringele formează căile respiratorii superiorare iar laringele, trahea şi bronhiile căile respiratorii inferioare. 
-plămânii, organe la nivelul cărora au loc schimbul de gaze (oxigen şi dioxid de carbon).(fig.1.)


Fisiere în arhivă (1):

  • Rolul Asistentei in Ingrijirea Pacientului cu Pneumonie Pneumococica.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!