Rolul Braziliei in Turismul Mondial de Litoral

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE . 3
CAPITOLUL I: PARTICULARITATILE TURISMULUI DE LITORAL . 5
1.1Esenta dezvoltarii turismului de litoral. 5
1.2Potentialul dezvoltarii turismului de litoral . 10
1.3.Tendintele de dezvoltare a acestei forme de turism . 18
CAPITOLUL II: BRAZILIA - FORME DE DEZVOLTARE A TURISMULUI DE LITORAL. 21
2.1. Date generale despre Brazilia . 21
2.2Situatia pe piata de dezvoltare a turismului Brazilian . 29
2.3. Analiza SWOT a Braziliei . 35
CAPITOLUL III: PERSECTIVELE DE DEZVOLTARE A TURISMULUI DE LITORAL IN BRAZILIA . 40
3.1. Turismul de litoral in Brazilia . 40
3.2.Posibilitati de crestere a fluxului de turisti . 47
3.3.Caile de atragere a turistilor pe litoralul Brazilian . 58
CONCLUZII . 60
BIBLIOGRAFIE . 62
ANEXE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala (industrie, agricultura, comert). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenind deopotriva ecomomisti, geografi, psihologi si sociologi. Turismul in Brazilia este un sector in crestere si un element cheie in economia a mai multor regiuni ale tarii. Brazilia a avut 4,8 milioane de vizitatori in 2011, clasind-o pe locul 4 in topul destinatiilor turistice din America, principala destinatie turistica din America de Sud si a 2-a dupa Mexic in america Latina. Turismul a contribuit cu 3,2% din venitul national rezultat din exporturile de bunuri si servicii, responsabil pentru crearea 7% din locuri de munca directe si indirecte in economia braziliana. 
Brazilia ofera atit pentru turismul domestic cit si pentru cel international o paleta extinsa de optiuni, zonele naturale fiind cele mai cautate, o combinatie de ecoturism cu cel de placere, aventura, cultural sau istoric. Printre cele mai populare destinatii turistice se numara padurea Amazonia, plajele din regiunea de Nord - Est , zona Pantanal, plajele din Rio de Jeneiro si Santa Catarina, turismul cultural si istoric din Minas Gerais si calatoriile de afaceri in Sao Paolo.
Produsul turistic brazilian este caracterizat de oferta turistica braziliana in strainatate, o gama diversa de optiuni, cu accent pe atractii naturale, aventura si istorie culturala. In ultimii ani, guvernul s-a concentrat asupra politicilor publice de dezvoltare a turismului in Brazilia, incercand sa reduca deplasarile interne, sa dezvolte infrastructura de turism si sa imputerniceasca forta de munca pentru sector, sa creasca substantial difuzarea tarii in strainatate . Acestea sunt cereri notabile in Regiunea Amazon si Regiunea de Nord, coasta de nord-est, Platoul Central si Nord-Vest. 
Desi ofera o diversitate extraordinara din punct de vedere al resurselor turistice, un loc aparte il ocupa turismul litoral, Brazilia bucurindu-se de aproape 7.500 de km de coasta cu iesiri la Oceanul Atlantic si o clima tropicala si sub - tropicala, conditii care in mod evident au adus la o explozie a acestui tip de turism. Pe cuasta Braziliei, plajele cu renume mondial se amesteca cu petice de nisip care n-au avut de suferit pe urma industrializarii.
Litoralul Brazilian este vizitat de turisti, dornici sa savureze baile solare si frumusetile ce le ofera natura. Destinatiile de litoral ale Braziliei sunt cunoscute si pentru viata dinamica de noapte, precum si pentru varietatea mare de modalitati de petrecere a timpului liber. 
In ultimii patru ani, utilizarea de transport aerian in Brazilia a devenit foarte populara si a prezentat o exceptionala crestere. Din 2008 pana in 2012, 156.7 milioane sosiri interne au fost raportate in tara, o crestere de 23% fata de precedenta perioada de patru ani . 
In 2012 s-au inregistrat 46.3 milioane de pasageri sosiri pe zboruri interne, cu 7.54% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent, in cazul in care numarul de sosiri a pasagerilor a fost de 43.1 milioane. 
Brazilia este o destinatie minunata de vacanta ,perfecta din toate punctele de vedere si va fi capabila sa satisfaca pina si gusturile celor mai pretentiosi turisti. Astfel ei vor putea beneficia de clima mereu calda a tarii ceea ce inseamna ca vor putea practica turism de litoral pe tot parcursul anului. Hotelurile sunt intradevar numeroase iar locurile de cazare nu vor constitui o problema. Deoarece coasta Braziliei este atit de intinsa incit turistii vor avea mereu o gama variata de plaje de unde sa aleaga. Numeroasele restaurante cu specific pot oferi noi experiente in ceea ce priveste segmentul gastronomic, iar barurile si cluburile vor garanta atit in timpul zilei cit si a noptilor distractie amatorilor. Cei care vor alege aceasta destinatie spre vizitare vor ramane placut impresionati .
Scopul acestei lucrari consta in acumularea unor noi cunostinte competente si familiarizarea asupra obiectului de studiu.
Teza este alcatuita din 3 capitole, care la rindul lor cuprind subcapitole, astfel: Cap. I - 3 subcapitole; Cap. II - 3 subcapitole; Cap. III - 3 subcapitole. Continutul de baza al tezei are ca scop desfasurarea temei alese. Descrierea dezvoltarii turismului in Brazilia, cercetarea tuturor laturilor pozitive si negative a acestui fenomen.
Ca suport teoretic au fost utilizate carti, reviste, articole, site-uri. Din autorii acestor surse putem mentiona: sunt scriitori europeni si romani, cartile fiind publicate de edituri de peste hotare. 
De-a lungul lucrarii am incercat sa evidentiez rolul Braziliei in turismul mondial de litoral. In primul capitol, am decis sa caracterizez particularitatile turismului de litoral, esenta si potentialul dezvoltarii turismului de litoral pe plan international.
In cel de-al doilea capitol am realizat o prezentare generala a Braziliei , am analizat situatia pe piata de dezvoltare a turismului in aceasta tara.
In al treilea capitol am prezentat perspective de dezvoltare a turismului de litoral in Brazilia, o serie de indicatori si norme de gestionare, dezvoltare turistica care se refera la turismul de litoral.
CAPITOLUL I: Particularitatile turismului de litoral
1.1 Esenta dezvoltarii turismului de litoral
Cel mai important, dintre toate tipurile de turism international, este turismul litoral sau balneo-maritim, care concentreaza cca 80% din fluxurile anuale. In unele regiuni de pe Glob (Brazilia) turismul de litoral se practica tot timpul anului datorita climei favorabile.
Relieful litoral este rezultat in urma actiunii apelor marine asupra uscatului tarmurilor, prezinta atractie din doua motive principale: pe de o parte prin formele specifice rezultate (golfuri, estuare, faleze, plaje, capuri, strimtori, peninsule si insule), pe de alta parte prin suportul oferit amenajarii de statiunile balneo-maritime, prezente pe intreaga planeta la latitudini tropicale si temperate, remarcindu-se adevarate lanturi de asemenea puncte de atractie. Intr-o perioada destul de scurta varietatea statiunilor balneo-maritime, concentrate intr-un spatiu a condos la formarea a adevarator orasele ca destinatii pentru turismul de litoral.
La nivel metodologic au avut loc o serie de procese care au urmarit intelegerea si fundamentarea unor termini din turism. Au aparut o serie de criterii de clasificare, de factori de influenta, de metode de evaluare a componentelor pietei turistice.
Conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Turismului turismul de litoral face parte din grupa "loisir, recreere si vacanta (odihna)". Acest tip de activitate ca presupune un ansamblu de activitati turistice care se desfasoara spatial in imediata apropiere a unei suprafete de apa dar si pe oglinda acesteia. Se include dezvoltarea statiunilor, hotelurilor, restaurantelor, cateringului, etc.) infrastructura necesara: activitati de comert, drumuri spre plaja amenajate. Ecoturismul si sporturile acvatice (scufundari, inot, bird-watching) fac parte din turismul de litoral. Turismul de litoral se dezvolta pe litoralul marilor, oceanelor. Resursa principala pentru dezvoltarea turismului de litoral este apa marii, oceanului prin compozitia ei chimica, contrastul termic cu aerul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Braziliei in Turismul Mondial de Litoral.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. Lungu, Marius (2004) (in romana). Statele Lumii -- Antologie. Constanta: Editura Steaua Nordului (pp. 203-213);
2. Indrumar de afaceri - republica federativa a Braziliei 20092;
3. Avizul comitetului economic si social european privind relatiile Uniunea Europeana - Brazilia 3;
4. Lista statelor federale Brazilia - wikipedia.or;
5. Resurse si destinatii turistice - interne si internationale.Editia a II-a,Nicolae Neacsu, Andreea Baltaretu, Monica Neacsu, Marcela Draghila.
6. Chiotoroiu B.-Amenajarea turistica a teritoriului,Ed. ExPonto, Constanta 2005, pag. 92
7. Turismul in Romania, Glavan V -Ed. Economica, Bucuresti 2000, pag 80
8. Resurse si destinatii turistice interne si internationale, Nicolae Neacsu, Monica Neacsu.
9. Geografia si economia turismului, P. Baron, N. Neacsu, Monica Neacsu, V. Glavan.
10. Resurse si destinatii turistice - interne si internationale.Editia a II-a,Nicolae Neacsu, Andreea Baltaretu, Monica Neacsu, Marcela Draghila.
11. Lungu, Marius (2004) (in romana). Statele Lumii -- Antologie.
12. Geografia generala a turismului,Coceanu Pompei, Vlasceanu Gheorghe, Necjoiescu Bebe, Editura Meteor Press, Bucuresti,2005
13. Strategii si tranzactii in turismul international, Cristureanu Cristina, Editura C.H.Beck, Bucuresti,2006
14. Geografia turismului, Negut Silviu, Edutura Meteor Press,Bucuresti,2003
15. Turismul - Fenomen social-economic si cultural, Ionescu Ion, Ed Oscar Print, Bucuresti,2000
16. Resurse turistice pe Terra, Glavan Vasile, Editura Economica, Bucuresti, 2000
17. Economia turismului si mediul inconjurator, Bran Florina Ed. Economica, Bucuresti, 1999
18. Turismul: Fenomen complex contemporan, Cosmescu Ion, Ed. Economica, Bucuresti, 1999
19. Ghid practic de turism international si intern, Draica Const. Ed. All Beck, Bucuresti, 2000
20. Introducerea in teoria si practica turismului, Postelnicu Gheorghe, Ed. Dacia, Cluj Napoca
21. Terminologie turistica, Stancioiu, Aurelia, Editura Economica Bucuresti 1999
22. Managementul turismului durabil in tarile riverane, Stanciulescu Gabriela Marii Negre Editura Dacia, Cluj Napoca, 1997
23. Internet http://ro.wikipedia.org/wiki/Brazilia.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!