Rolul Centrului de Pelerinaj Sfanta Parascheva pentru Vizitarea Monumentelor Religioase din Bucovina

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 6
CAPITOLUL I: EVOLUTIA CRESTINISMULUI PE PLAIURILE MOLDOVEI 10
1.1. Inceputurile, consolidarile, si spiritualitatile in Romania 10
1.2. Primele biserici romanesti din Moldova 13
1.3. Alte manastiri si biserici pe teritoriul Romaniei 22
CAPITOLUL II: SERVICIILE SI PRODUSELE TURISTICE OFERITE DE CNTRUL DE PELERINAJ "SF. PARASCHEVA" IN CADRUL MITROPOLIEI MOLDOVEI SI BUCOVINEI 25
2.1. Prezentarea Centrului de Pelerinaj "Sf. PARASCHEVA" 25
2.2. Conceptul si sfera de cuprindere a serviciilor turistice 32
2.3. Factorii de specificatie care determinacontinutul ofertelor de servicii si produse turistice 38
2.4. Produsul turistic in formule de vacanta "PACKAGE HOLIDAYS" si "PACKAGE TOURS" 45
CAPITOLUL III: CONCEPTE ALE PRODUSULUI TURISTIC "TURUL DE VIZITARE A MANASTIRILOR DIN BUCOVINA" CONCEPUT DE CENTRUL DE PELERINAJ "SF. PARASCHEVA" 51
3.1. Cerintele pentru elaborarea produsului turistic cu servicii organizate si derulate in circuit 51
3.2. Rolul controlului managerial in evaluarea eforturilor de marketing, audit aplicat de agentia de turism "SF. PARASCHEVA" 62
CAPITOLUL IV: PROCEDEE DE MARKETING AUDIT APLICATE DE AGENTIA DE TURISM A CENTRULUI DE PELERINAJ "SF. PARASCHEVA" 63
4.2.1 Auditul calitatii serviciilor de restaurant 64
4.2.2 Auditul opiniei agentiei de turism a centrului de pelerinaj 69
CONCLUZII 80
ANEXA 1 83
BIBLIOGRAFIE 85


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Odata cu dezvoltarea societatii de consum si cu politizarea vietii, individul s-a simtit din ce in ce mai agresat de incercarile de distrugere a identitatii propii, de creerea din partea societatii a "omului robot", mai mult executant decat ganditor.
Daca statul si-a pus de-a lungul anilor amprenta asupra modului de viata a individului, imprumutand modele de comportament, singurul refugiu al individului pentru a-si regasi identitatea, linistea, increderea si puterea de a o lua de la capat a fost, este si va ramane RELIGIA.
In epoca moderna aceasta a dus la dezvoltarea turismului cultural si ca o componenta esentiala a acestuia, turismul religios de pelerinaje.
Pe plan euoropean si international asistam la o dezvoltare si diversificare extraordinara a turismului cultural, datorita deschiderii politice si economice din tarile Europei Centrale si de Est, cat si a concurentei intre tarile cu vechi traditii in aceasta forma de turism.
La importantul forum al Organizatiei Mondiale a Turismului de la Catiz (Spania 1966) s-a apreciat ca in viitor, calatoriile de cunoastere culturala vor fi caracterizate de dinamism si de lipsa de monotonie si vor ocupa un loc primordial in operatiunile turistice.
Recomandarile Organizatiei Mondiale a Turismului pentru dezvoltarea turismului cultural a influentat autoritatile turistice centrale si locale (zonale, provinciale, etc.) sa acorde importanta cuvenita si formelor de turism religios.
Aceasta forma de turism favorizeaza in mod deosebit tara noastra, deoarece pe teritoriul romanesc sunt obiective turistice de mare interes cultural, artistic, educativ din care multe cu caractere de unicat pe plan european, cat si mondial (monumente sub protectia UNESCO- bisericile din nordul Moldovei).
Romania dispune de un numar mare de monumente culturale, din care doar o treime sunt atrase in circuitul turistic, dar care sunt recunoscute deja in multe programe turistice (Nordul Moldovei, Nordul Transilvaniei, etc.).
Insa multe din resursele culturale ale Romaniei sunt complet necunoscute potentialilor turisti straini si romani sau insuficient mediatizate.
In aceasta lucrare se propune tocmai acest lucru - Cresterea initiativelor pentru organizarea unor excursii cu programe turistice noi in care sa fie incluse monumentele religioase cunoscute, dar si al celor necunoscute, datorita slabei mediatizarii ceea ce ar putea duce la cresterea interesului turistilor romani si straini pentru tezaurul cultural romanesc.
De altfel a existat interes si in trecut pentru turismul religios, dar aceste manifestari erau camuflate de agentiile de turism, deoarece in Romania, sub regimul comunist nu s-a putut vorbi despre turism religios. Mai mult chiar, au fost distruse cantitasi mari de prospecte, la ordinul conducerii centraliste deoarece ele aveau titlul de "Manastiri din Nordul Moldovei", fiind inlocuite ulterior cu "Monumente istorice din Nordul Moldovei".
In prezent se pune accent pe dezvoltarea acestei forme de turism, iar strategia generala pentru Romania elaborata de Ministerul Turismului cu sprijinul expertilor PHARE propune ca acesta sa fie o prioritate intr-o prima faza de dezvoltare a industriei calatoriilor si turismului.
Organizatia Mondiala a Turismului, al carui membru este si tara noastra, recomanda si ea, alaturi de UNESCO, sprijin pe toate caile posibile, dezvoltarea formelor de turism religios. Aceste recomandarii ale Organizatiei Mondiale a Turismului au fost concretizate si in CODUL GLOBAL DE ETICA PENTRU TURISM, adoptat de Adunarea Generala a Organizatiei, tinuta in noiembrie 1999 la Santiago de Chile.
In cele zece articole ale CODULUI GLOBAL se regasesc numeroase referiri la accesul la cultura, la respectarea spiritualitatii religioase ale popoarelor, exemplificate dupa cum urmeaza:
Art. 1: Contributia turismului la intelegerea reciproca si respectul dintre popoare si societatii.
Paragraful 1.1.: Intelegerea si promovarea valorilor comune umanitatii, cu o atitudine toleranta si respect pentru diversificarea religioasa, pentru convingerile morale si religioase sunt in acelasi timp fundamentul si consecintele turismului responsabil;
Art. 2: Turismul ca mijloc pentru implinirea individuala si colectiva.
Paragraful 2.1.: Turismul, activitate asociata cel mai frecvent cu odihna si relaxarea, sportul si accesul la cultura si natura, atunci cand este planificat si practicat cu suficienta inteligenta este un factor de autoeducare, de toleranta mutuala de neinlocuit pentru invatarea diferentelor legitime dintre nationalitati ti culturi, in diversitatea lor;
Paragraful 2.4.: Calatoria in scopuri religioase, de sanatate, invatamant si de schimburi culturale sub forma de turism deosebit de benefic ce merita sa fie incurajate.
Art. 3: Turismul, utilizator al mostenirii naturale si omenirii si contribuabil la imbogatirea ei.
Paragraful 4.1.: Resursele turismului apartin mostenirii culturale a omenirii. Comunitatile in teritoriile carora sunt situate avand drepturi si obligatii speciale in privinta acestora.
Paragraful 3.2.: Politicele si activitatile turistice trebuie conduse cu respect fata de mostenirea culturala pe care trebuie sa le ocroteasca si sa le transmita generatiilor viitoare; o grija deosebita trebuie acordata pastrarii si imbunatatirii monumentelor, sanctuarelor si muzeelor.
Art4.: Obligatiile participantilor la actul de turism.
Paragraful 6.3.: Profesionistii in turism, in masura in care depind de ei, trebuie sa contribuie la implinirea spirituala si culturala a turistilor si sa le permita acestora, in timpul calatoriei, protejarea religiilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Centrului de Pelerinaj Sfanta Parascheva pentru Vizitarea Monumentelor Religioase din Bucovina.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!