Rolul Comunicarii in Scopul Diminuarii Incertitudinii Decizionale

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I : DECIZIA 
1. ASPECTE TEORETICE LEGATE DE DECIZIE;
2. ETAPELE SI ELEMENTELE PROCESULUI DECIZIONAL;
3. CLASIFICAREA DECIZIILOR;
4. METODELE DECIZIONALE. TEHNICI SI PROCEDEE DECIZIONALE.
CAPITOLUL II : INCERTITUDINEA SI TEORIA DECIZIEI.
1. INCERTITUDINEA - COMPONENTA SPECIFICA PROCESULUI DECIZIONAL;
2. ROLUL COMUNICARII IN PROCESUL DECIZIONAL;
3. INFORMATIA;
4. ROLUL INCREDERII IN LUAREA DECIZIILOR;
5. TEORIA DECIZIEI - CENTRUL SOCIOLOGIEI ACTIUNII.
CAPITOLUL III : DECIZIA IN GRUPUL SOCIAL.
1. CONSIDERENTE ASUPRA GRUPURILOR SOCIALE;
2. RELATIA DECIZIE - DIVERSITATE COGNITIVA;
3. NORMELE DE GRUP;
4. GANDIREA DE GRUP;
5. STILUL LIDERULUI;
6. DECIZII COLECTIVE SI TEORIA JOCULUI.
CAPITOLUL IV : STUDIU DE CAZ.
CAPITOLUL V : CONCLUZII.


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Omul este o fiinta rationala si isi traieste viata luand un sir e decizii. Chiar si atunci cand nu decide el, isi stabileste un alt drum decat cel pe care l-ar fi stabilit decizionand personal. Fiecare dintre noi isi stabileste obiectivele si, in functie de acestea, alege.
Am incercat sa expun in aceasta lucrare problemele care apar atunci cand gasirea unei solutii tine de mai multi indivizi, cu valori si culturi diferite, fiecare dintre ei cunoscand limitat realitatea si nici unul viitorul, insa solutia aleasa de catre acestia afecteaza pe "toti" intr-o masura mai mare sau mai mica.
Pentru a alege o decizie care ii va afecta pozitiv, indivizii intreactioneaza, iar cel mai elocvent mod de intreactiune al oamenilor este comunicarea. Prin comunicare, oamenii isi exprima propriile pareri si opinii si isi imbogatesc orizontul cunoasterii.
Plecand de la ipoteza ca majoritatea lucrarilor studiate sunt centrate pe domeniul economic in general si pe modul de alegere al agentului economic in special, fiind sustinuti de modele si teorii matematice, atunci am incercat sa descopar decizia sa prezint decizia si modul de alegere a deciziei la nivel individual si de grup, prin cooperare.
Daca modelele economice vorbesc de risc si de probabilitati, atunci am incercat sa descopar incertitudinea, care "reprezinta un element component al procesului decizional, influentand direct dinamica acestuia. ", precum si modalitati de reducere a acesteia prin cunoastere si comunicare.
CAPITOLUL I : DECIZIA 
1. ASPECTE TEORETICE LEGATE DE DECIZIE;
2. ETAPELE SI ELEMENTELE PROCESULUI DECIZIONAL;
3. CLASIFICAREA DECIZIILOR;
4. METODELE DECIZIONALE. TEHNICI SI PROCEDEE DECIZIONALE.
CAPITOLUL I : DECIZIA 
1. ASPECTE TEORETICE LEGATE DE DECIZIE.
Teoria deciziei, cel putin ca fundamentare teoretica, este o preocupare a epocii moderne. Pornind de la faptul ca este un proces specific uman, fiind elementul prin care se face distinctia intre om si celelalrte regnuri, definirea deciziei imbraca diferite forme.
In functie de modelul adoptat - normativ sau descriptiv, definirea deciziei imbraca diverse forme teoretice si metodologice de la un autor la altul, in functie de domeniul stiintelor sociale sau de anumite probleme sau fenomene urmarite.
Din punct de vedere etimologic, termenul "a decide" vine de la latinescul "decidere", care inseamna "a hotari". Verbul "a decide" , "a lua o hotarare", "a alege", implica automat existenta alternativelor; astfel, "a decide" inseamna, mai exact, "a alege una dintre multitudinea de posibilitati".
Decizia reprezinta "solutia adoptata de un sistem (persoana, grup, organizatie, colectivitate) in vederea rezolvarii unei probleme " 
Conform Dictionarului de Sociologie coordonat de catre G. Ferreol, decizia reprezinta "aplicarea unei strategii pentru a atinge un scop anume. Teoria deciziei sta in centrul sociologiei actiunii. Se sprijina pe paradigma calculului rational (maximizarea prin constrangeri) ".


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Comunicarii in Scopul Diminuarii Incertitudinii Decizionale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!