Rolul Indiei in Economia Mondiala

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I - ASPECTE MONOGRAFICE
Sectiunea I 
1.1 Repere geografice
Sectiunea II
1.2 Cadru social si politic
1.2.1 Populatia
1.2.2 Resurse naturale
Sectiunea III
1.3 Economia 
1.3.1 Industria
1.3.2 Agricultura
1.3.3 Comert
1.3.4 Turism
Sectiunea IV
1.4 Infrastructura
1.4.1 Transport
1.4.2 Telecomunicatii
1.4.3 Surse energetice
CAPITOLUL II - ANALIZA EVOLUTIEI ECONOMICE A INDIEI IN PERIOADA 
2000-2010
Sectiunea I
2.1 Evolutia indicatorilor macroeconomici
2.1.1 Produsul intern brut
2.1.2 Produsul national
2.1.3 Venitul national
Sectiunea II
2.2 Dezvoltarea economica regionala
2.2.1 New Delhi
2.2.2 Bombay
2.2.3 Calcutta
Sectiunea III
2.3 Perspective in evolutia economica a Indiei
CAPITOLUL III - INDIA IN ECONOMIA MONDIALA
Sectiunea I. Pozitia Indiei in Asia
Sectiunea II. India - economie emergenta (membra BRIC)
Sectiunea III. Relatii intercomerciale intre India si G20
Sectiunea IV. Relatii intercomerciale intre India si OMC
Sectiunea V. Perspective
CAPITOLUL IV - SCHIMBURI ECONOMICE INTRE INDIA SI SUA


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I - ASPECTE MONOGRAFICE
Sectiunea I 
1.1 Repere geografice
Republica India, cunoscuta mai comun ca India, este o tara suverana in Asia de Sud. Este a saptea tara ca marime dupa suprafata geografica, a doua cea mai populata tara si cea mai populata liberal democratie din lume. 
Limitata de Oceanul Indian la sud, de Marea Arabica la vest si de Golful Bengal la est, India are intindere a tarmului de peste 7000 km. Se invecineaza cu Pakistan la vest, China, Nepal si Bhutan la nord-est si Bangladesh si Myanmar la est. Peste Oceanul Indian, India se invecineaza cu Sri Lanka, Maldives si Indonezia. 
India constituie majoritatea teritoriului din subcontinentul Indian care este asezat deasupra Platoului Indian si partea nord-vestica a Platoului Indo-Australian. Statele nordice ale Indiei si nord-estice sunt partial situate in sirul Himalayan. Restul din nordul, centrul si estul Indiei este continut de Platoul fertil Indo-Gangetic. 
Relieful Indiei poate fi impartit in 3 zone distincte: zona Muntilor Himalaya in nord, platoul peninsular in sud si marile campii ale bazinelor fluviale ale Indusului si Gangelui in nord-vest respectiv in nord-est. Muntii Himalaya se desfasoara pe teritoriul indian pe o lungime de aproximativ 2400 km(circa 15% din suprafata tarii),culminand la 8611 metri altitudine(Godwin Austen-Karakorum), oferind putine trecatori.
Sectorul peninsular al Indiei este dominat de Podisul Deccan, format din platouri cu altitudini de 400-500 metrii, fiind marginit la est si vest de lanturile muntilor Gati.
De-a lungul coastelor peninsulei se intind campiile litorale Malabar in vest, fiind o campie lagunara ingusta si campia Coromandel, in est , o campie joasa si nisipoasa.
Campia Indi-Gagetica este formata din aliviunile fluviilor Indus, Gange si Brahmaputra, fiind una dintre cele mai intinse campii dim lume(peste 2000 km).
In vest, marginind sud-estul Pakistanului, se intinde Desertul Thar. 
India este casa multor rauri majore, printre care Gange, Brahmaputra, Yamuna, Godavari, Kaveri, Narmada si Krishna.Raul Gange este un rau major al subcontinentului indian, care curge de-a lungul campiei cu acelasi nume din nordul Indiei, ajungand pana in Bangladesh. Raul, lung de 2.510 km, izvoraste din ghetarul Gangotri, din provincia indiana Uttaranchal, din centrul muntilor Himalaya, si se varsa in golful Bengalului, prin vasta delta din Sunderban. Este considerat sacru de catre hindusi si venerat sub forma personificata a zeitei Ganga.Gangele si afluentii sai formeaza un bazin hidrografic mare si fertil, cu o suprafata de aproximativ un milion de kilometri patrati, care intretine una din cele mai mari densitati umane din lume.
India are 3 arhipelaguri- Lakshadweep, care se intinde la sfarsitul coastei sud-vestice; lantul insulelor vulcanice Andaman si Nicobar la sud-est; si Sunderbans in Delta Gangelui in Bengalul de Vest.
Clima din India, cuprinde o gama larga de stari meteorologice ce acopera un areal geografic mare, si o topografie variata, facand dificila generalizarea. Analizat conform sistemului Koppen, India gazduieste sase subtipuri climatice majore, variind de la desert in vest la tundra alpine si ghetari in nord, la regiunile tropical umede sustinand jungle in sud-vest si in teritoriile insulare. Multe regiuni au mai multe microclimate diferite. La nivel national, sunt patru anotimpuri: iarna (ianuarie si februarie), vara (din martie pana in mai), anotimpul musonic sau polios (din iunie pana in septembrie), si un anotimp post musonic (din octombrie pana in decembrie).
Configuratia geografica si geologica unica a Indiei ii influenteaza puternic climatul; acest lucru se manifesta in mare parte in regiunea himalayana in nord si in desertul Thar in nord-vest. Muntii Himalaya actioneaza ca o bariera in fata vanturilor descendente reci ce vin din Centrul Asiei. Astfel, nordul Indiei este mentinut cald si doar moderat rece in timpul iernii; vara, acelasi fenomen face ca vremea sa fie relativ calda. Cu toate ca tropicul capricornului -granita dintre tropic si subtropic- trece prin centrul tarii, toata tara este considerata a fi tropicala.
La fel ca in majoritatea regiunilor tropicale, musonii si celelalte evenimente meteorologice din India sunt instabile: secete severe, inundatii, cicloni si alte dezastre naturale sunt sporadice dar au ucis sau stramutat milioane de oameni. Stabilitatea meteorologica pe termen lung a Indiei este mai departe amenintata si de incalzirea globala.


Fisiere in arhiva (4):

  • Proiect licenta - Bibliografie.docx
  • Proiect licenta - Continut 86.docx
  • Proiect Licenta - Coperta si prima pagina.docx
  • Proiect licenta - Cuprins.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!