Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE . 3
CAPITOLUL I: PARTICULARITAŢILE TURISMULUI DE LITORAL . 5
1.1 Esenţa dezvoltării turismului de litoral. 5
1.2 Potenţialul dezvoltarii turismului de litoral . 8
1.3. Tendinţele de dezvoltare a acestei forme de turism . 16
CAPITOLUL II: ISRAEL - FORME DE DEZVOLTARE A TURISMULUI DE LITORAL . 19
2.1. Date generale despre Israel. 19
2.2 Situaţia pe piaţa de dezvoltare a turismului Israelian . 26
2.3. Analiza SWOT a Israelului. 46
CAPITOLUL III: PERSECTIVELE DE DEZVOLTARE A TURISMULUI DE LITORAL IN ISRAEL . 50
3.1. Factorii de dezvoltare a turismului de litoral in Israel . 50
3.2. Dezvoltarea in viitor a turismului de litoral in Israel . 54
3.3. Căile de atragere a turiştilor pe litoralul Israelian. 57
CONCLUZII . 59
BIBLIOGRAFIE . 61
ANEXE


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE 
Activitatea turistică se numără printre cele câteva fenomene ce s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa spectaculoasă constituind o trăsătură caracteristică a secolului nostru şi în special a celei de-a doua jumătăţi a acestuia. Pentru ca numărul populaţiei din majoritatea ţărilor a crescut considerabil, iar influenţa factorilor distanţă - timp a fost dominată simţitor prin modernizarea mijloacelor de transport, turismul – ca modalitate de petrecere plăcută şi utilă a timpului liber – a cunoscut o „explozie” fără precedent.
Dintre toate tipurile de turism international, cel mai important este turismul de litoral, care concentreaza cca 80% din fluxurile anuale. Relieful litoral, rezultat în urma acţiunii apelor marine asupra uscatuluiţărmurilor, prezintă atracţie pe de o parte prin formele specifice rezultate (golfuri, estuare, faleze, plaje, capuri, strâmtori, peninsule şi insule) iar pe de altă parte prin suportul oferit amenajării de staţiuni balneo-maritime, prezente pe întreaga planetă la latitudini tropicale şi temperate, remarcându-se adevarate lanţuri de asemenea puncte de atracţie. Unul dintre principalele fenomene social-economice ale secolului nostru îl constituie dezvoltarea cu o rapiditate şi continuitate remarcabilă a turismului intern şi internaţional. 
În prezenta lucrare voi analiza dezvoltarea turismului de litoral in Israel.
Motivele pentru care am ales acestă ţară spre analiză este istoria plină de mistere,cultură deosebită, nenumăratele obiceiuri şi multe alte curiozităţi.
Relieful deosebit precum şi aşezările acestei ţări fac din această regiune un loc special şi destinaţia multor persoane pentru a-şi petrece aici vacanţa. Ţara Sfântă continuă să atragă aproximativ două milioane de turişti anual. Dacă Ierusalimul e un amestec interesant al vremurilor apuse cu un prezent destul „tulburat”, şi cu un focar de credinţe care se contestă una pe cealaltă, restul ţării are câteva zone demne de bifat: Tel Aviv, Marea Moartă şi Eilat.
La Marea Moartă, veţi găsi unele dintre cele mai bune hoteluri de spa din lume. Gratie proprietatilor sale naturale, Marea Moarta este un centru turistic important al Israelului si Iordaniei. De la tratamentele dermatologice la placerile unui masaj cu minerale, zona litoralului de aici s-a dezvoltat, atragand turisti de pretutindeni.
Marea Moarta se afla intre Israel, in vest si Iordania, in est. Are unul dintre cele mai mari grade de salinitate din lume si, totodata, unul dintre cele mai scazute nivele raportate la nivelul marii (-400 metri sub nivelul marii). In Israel exista o mini-statiune cu 3-4 hoteluri care au fost construite special pentru persoanele care sufera de afectiuni dermatologice si care vin aici la tratament, insa centre de tratament si refacere gasesti si pe teritoriul Iordanian.
Eilatul este o staţiune luxoasă, situată la malul Mării Roşii, între alte două zone turistice, Aqaba iordaniană şi Taba egipteană. Hotelurile terasate cu grădini suspendate, parcuri luxuriante şi piscine răcoroase răsar direct din deşertul roşiatic.
Tel Aviv este, dupa Ierusalim, cel mai mare oras din Israel, centru economic, de afaceri si cultural al tarii. Este un oras cu un ritm de viata alert si cu multe locuri de agrement. Situat pe coasta Marii Mediterane, in campia de coasta israelita, este cel mai modern si mai occidental loc din aceasta tara sfanta.
Cei care vor alege această destinaţie spre vizitare vor rămâne placut impresionaţi deoarece sunt multe locuri de vizitat. Experianţa de a păşi pe Pământul Sfânt şi vizitarea tuturor locurilor religioase şi istorice creează emoţii puternice pentru cei ce aleg să o facă.
De-a lungul lucrării am încercat să evidenţiez rolul Israelului in turismul mondial de litoral.
Obiectivele tezei : 
- studierea formelor de turism practicate în Israel;
- evaluarea litoralului Israelian şi caracteristicile lui;
- aportul turismului de litoral al Israelului în turismul mondial; 
- problemele cu care se confruntă turismul în Israel şi căile de aplanare;
- utilizarea diferitor surse de informare, ce ar oferi un grad mai înalt al veridicităţii;
- formularea unor concluzii generale în baza informaţiei expuse;
Scopul tezei de licenţă este de a analiza, cerceta, evalua, rolul Israel în turismul mondial de litoral, precum şi importanţa acestuia in cadrul ţării. 
In primul capitol, am decis sa caracterizez particularitatile turismului de litoral , esenta si potentialul dezvoltarii turismului de litoral pe plan international.
In capitolul doi am realizat o prezentare generala a Israelului , am analizat situatia pe piata de dezvoltare a turismului in Israel.
In cel de-al treilea capitol am prezentat perspective de dezvoltare a turismului de litoral in Israel , o serie de indicatori si norme de gestionare, dezvoltare turistica care se refera la turismul de litoral.
CAPITOLUL I. PARTICULARITATILE TURISMULUI DE LITORAL
1.1. Esenta dezvoltarii turismului de litoral
Etimologic, cuvântul „turism” provine din termenul englez „tour” (călătorie), sau „to tour” „to make a tour” (a călători, a face o călătorie), termen creat în Anglia, în jurul anilor 1700, pentru a desemna acţiunea de voiaj în Europa - în general şi în Franţa - în special. La rândul său, acest termen englez derivă din cuvântul francez „tour” (călătorie, plimbare, mişcare), fiind preluat de majoritatea limbilor europene cu sensul de călătorie de agrement. Termenul francez are rădăcini şi mai adânci, el derivă din cuvântul grec „tournos” şi, respectiv, din cel latin „turnus” şi înseamnă tot călătorie în circuit. Din termenul „turism” a derivat şi cel de„turist”, adică persoana care efectuează călătoria pentru plăcerea proprie.Evoluţia, atât a turismului, cât şi a turismului internaţional se caracterizează, la nivel mondial, printr-o tendinţă de creştere datorită influenţei factorilor economici, demografici, politici, sociali. Turismul internaţional are, în această situaţie, cea mai importantă creştere datorită dorinţei oamenilor de a vizita alte ţări, de a cunoaşte alte civilizaţii, obiceiuri dar şi datorită progresului tehnic înregistrat în domeniul transporturilor, progres care permite călătorii mai rapide şi mai confortabile pe distanţe din ce în ce mai lungi. Litoralul poate fi definit ca zonă de contact între elementele terestre şi hidrologice şi reprezintă, prin natura şi poziţia sa geografică, un teritoriu propice pentru cele mai diverse activităţi.


Fisiere în arhivă (1):

  • Rolul Israel in Turismul Mondial de Litoral.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Bibliografie

1. Amenajarea turistică a teritoriului, Chiotoroiu B.-Ed. ExPonto, Constanţa 2005, pag. 92
2. Turismul în România. Glăvan V. Ed. Economica, Bucureşti 2000, pag 80
3. Resurse si destinatii turistice interne si internationale, Nicolae Neacsu, Monica Neacsu.
4. Geografia si economia turismului,P. Baron, N.Neacsu, Monica Neacsu, Glavan V.
5. Resurse si destinatii turistice - interne si internationale.Editia a II-a, Nicolae Neacsu, Andreea Baltaretu, Monica Neacsu, Marcela Draghila.
6. Statele Lumii – Antologie. Lungu Marius (2004) (în română).
7. Geografia generală a turismului,Coceanu Pompei, Vlăsceanu Gheorghe, Necjoiescu Bebe, Editura Meteor Press, Bucureşti, 2005
8. Strategii şi tranzacţii în turismul internaţional, Cristureanu Cristina, Editura C.H.Beck, Bucureşti, 2006
9. Geografia turismului, Neguţ Silviu,Edutura Meteor Press, Bucureşti, 2003
10. Turismul – Fenomen social-economic şi cultural, Ionescu Ion, Editura Oscar Print, Bucureşti, 2000
11. Resurse turistice pe Terra,Glăvan Vasile, Editura Economică, Bucureşti, 2000
12. Economia turismului şi mediul înconjurător, Bran F. Ed. Economică, Bucureşti, 1999
13. Turismul: Fenomen complex contemporan, Cosmescu Ion, Editura Economică, Bucureşti, 1999
14. Ghid practic de turism internaţional şi intern, Draica Constantin, Editura All Beck, Bucureşti, 2000
15. Introducerea în teoria şi practica turismului, Postelnicu Gheorghe, Editura Dacia, Cluj Napoca
16. Terminologie turistică, Stăncioiu Aurelia, Editura Economică, Bucureşti 1999
17. Managementul turismului durabil în ţările riverane Mării Negre, Stănciulescu Gabriela Editura Dacia, Cluj Napoca, 1997
II Site – ografia 
1.www.asociatia-litoral.ro
2.www.dertur.ro
3.www.infoturism.com
4.www.peruline.ro
5.www.infoturism.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!