Rolul Negocierii in Asigurarea Starii de Legalitate a Adunarilor Publice

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere
Cap.1 Notiuni generale despre negociere
Sectiunea 1. Negocierea - Forma principala de comunicare in relatiile interumane
1.1. Conceptul de negociere
1.2. Principalele caracteristici ale negocierii
1.3. Formele negocierii
1.4. Etapele procesului de negociere
Sectiunea 2. Managementul negocierii
2.1. Strategia si tactica negocierii
2.2. Pregatirea negocierii
2.3. Psihologia negociatorului
2.4. Argumentatia in negociere
Sectiunea 3. Finalizarea negocierii
3.1. Abordarea obiectiunilor partenerului
3.2. Acceptarea compromisului in negocieri
3.3. Icheierea negocierii
Cap.2 Cadrul general al adunarilor publice
Sectiunea 1. Multimile si fenomenul de multime
1.1. Legea psihologica a unitatii mentale a multimii
1.2. Clasificarea multimilor
1.3. Fenomenul de multime
1.4. Procesele psihice implicate in fenomenul de multime
Sectiunea 2. Adunarile publice in Romania
2.1. Cadrul juridic al adunarilor publice
2.2. Clasificarea adunarilor publice
2.3. Procedura declararii prealabile a adunarilor publice
Sectiunea 3. Atributiile Jandarmeriei Romane cu privire la apararea ordinii si linistii publice pe timpul desfasurarii adunarilor publice
3.1. Clasificarea fortelor de ordine si siguranta publica
3.2. Atributiile Jandarmeriei Romane cu privire la asigurarea ordinii si linistii publice pe timpul desfasurarii adunarilor publice
3.3. Principiile asigurarii starii de legalitate de catre fortele de ordine si siguranta publica
Cap.3 Modul de gestionare a situatiilor conflictuale create pe timpul desfasurarii adunarilor publice
Sectiunea 1. Abordarea unui conflict prin analiza principiilor si tipurilor fundamentale de negociere
1.1. Ce este un conflict?
1.2. Principii si tipuri fundamentale de negociere
Sectiunea 2. Tactici de negociere


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Negocierea este un talent, un har innascut, dar si o abilitate dobandita prin experuenta, formare si invatare.Meseria de negocitor este de elita in afaceri, in diplomatie, in politica si nu numai.
In viata in general, daca stapanesti arta negocierii ai o sansa in plus sa castigi mai mult si sa pastrezi o reputatie de nestirbit in fata partenerului.Trebuie precizat faptul ca negocierea inseamna ,,un joc" in care participantii negociaza de pe pozitii egale, deci ei sunt parteneri. Cand negociezi bine poti sa orientezi, sa influentezi si sa manipulezi paetenerul pentru a-l face sa coopreze. Jocul este ,,Hai sa castigam impreuna!".
Elementele de tactica si strategie, capcanele si trucurile retorice, ca si cunostintele de psihologie a perceptiei pot juca un rol decisiv in obtinerea de avantaje mari in schimbul unor concesii mici.
In sens larg, negocierea apare ca o forma concreta si interactiva de comunicare interumana in care doua sau mai multe parti, aflate in conflict (dezacord), urmaresc sa ajunga la o intelegere care rezolva o problema comuna sau atinge un scop comun.
Important de mentionat este faptul ca negocierile nu urmaresc intotdeauna rezolvarea unor neintelegeri. Adesea ele sunt purtate pentru efectele lor colaterale, cum ar fi: castigarea de timp, impiedicarea degenerarii situatiei in conflict etc.
Rolul negocierii in asigurarea starii delegalitate a adunarilor publice este fundamentat pe principiul rezolvarii in mod pasnic al conflictelor de orice natura din domeniul ordinii publice.
Conform Legii de Organizare si Functionare a Jandarmeriei Romane nr. 550/2004, rolul de a infaptui principiul sus-amintit revine comandantului de dispozitiv, in lipsa unei prevederi in statul de organizare a postului de negociator. Prin urmare orice comandant trebuie sa posede cunostinte de baza in domeniul negocierii.
Prezenta lucrare cuprinde studiul notiunilor generale despre negociere, cadrul psihologic si legal al adunarilor si manifestatiilor publice, pe care Jandarmeria Romana este indrituita sa le gestioneze conform normelor legale, iar in ultimul capitol sunt prezentate tehnici si tactici de negociere care pot fi folosite cu succes de catre orice comandant.
CAP. I NOTIUNI GENERALE DESPRE NEGOCIERE
1. NEGOCIEREA - FORMA PRINCIPALA DE COMUNICARE IN RELATIILE INTERUMANE
1.1. CONCEPTUL DE NEGOCIERE
Teoria negocierii apartine domeniului sociologiei si psihologiei sociale, mai exact segmentului care studiaza comportametul uman in diferite situatii si modul in care oamenii vor sa apara in fata semenilor lor.
Negocierea trebuie privita drept cel mai eficient mijloc de comunicare, avand avantajul ca realizeaza, cel putin teoretic, efectul dorit. Ea apare ca o necesitate intr-o situatie in care partile participante interactioneaza in dorinta de a ajunge la o solutie acceptabila, in una sau mai multe probleme sau pentru stingerea unui conflict.
Deoarece oamenii sunt aceia care realizeaza negocierile si pentru ca tot ei le apreciaza prin subiectivismul gandirii lor, consideram ca prin negociere trebuie sa intelegem un proces prin care toti cei implicati pot fi castigatori. Orice dorinta care implica satisfactie, ca si orice necesitate ce trebuie satisfacuta - atata timp cat ele nu depind exclusiv de individ - se transforma intr-un ,,proces de negociere", iar succesul negocierii este definit in functie de comportamentul uman, de reactiile si conduitele individuale.
O defrinitie a negocierii sau niste retete fixe nu pot exista atata timp cat ele sunt instrumente la indemana oamenilor, iar oamenii au trasaturi, comportamente si abilitati diferite. Negocierea presupune in cadrul interrelatiei un set de concesii reciproce repetate pana la atingerea echilibrului, pe care fiecare il apreciaza in functie de informatiile de care dispune si de nevoile sale. Desigr, in cele mai multe cazuri este privita drept forma de comunicare al carei scop consta in rezolvarea de probleme cu caracter civil, in general, si comercial, in special. Este sensul restrans al notiunii de negociere, cel mai des utilizat.
In sens larg, prin negociere se intelege actiunea de a purta discutii, in vederea ajungerii la o intelegere. De altfel, si in DEX negocierea este definita drept ,,o actiune, prin care se trateaza cu cineva incheierea unei conventii economice, politice, culturale etc" sau ,,o actiune de intermediere, de mijlocire a unei afaceri".
Circumscriind negocierea in domeniile specifice de activitate, definirea acesteia este tot mai variata. Potrivit Dictionarului de economie plitica negocierea este przentata in sensul de ,,tratative multilaterale cu privire la probleme de interes comun"; Dictionarul diplomatic prezinta negocierea ca pe o ,,functie centrala a diplomatiei si mijlocul cel mai important si mai eficient de rezolvare pe cale pasnica a diferendelor si conflictelor internationale, independent de natura si amploarea acestora".
In concluzie, avand cele prezentate, domnul Conferentiar Universitar doctor GHEORGHE PISTOL defineste negocierea ca fiind forma principala de comunicare, un complex de procese, de activitati, constand in contacte, intalniri, consultari, tratative desfasurate intre doi sau mai multi parteneri, in vederea realizarii unei intelegeri.
1.2. PRINCIPALELE CARACTERISTICI ALE NEGOCIERII
a) Procesul de negociere este un fenomen social ce presupune existenta unei comunicari intre oameni;
b) Negocierea este un proces organizat, in care se doreste, pe cat posibil, evitarea confuntarilor si care presuune o permanenta competitie. Aceasta caracteristica rezulta din faptul ca toti participantii la o negociere fac anumite propuneri. O parte din succes va fi asigurat de corectitudinea propriilor propuneri si de capacitatea de a anticipa propunerile celorlalti;
c) Negocierea este un proces cu finalitate precisa, ce presupune armonizarea intereselor. Ea are drept obiective realizarea unui acord de vointa, a unui consens, si nu neaparat a unei victorii; ambii parteneri (si nu adversari) trebuie sa incheie procesul de negociere cu sentimentul ca au realizat maximul posibil din ceea ce si-au propus;
d) Negocierea este, prin excelenta, un proces competitiv, partenerii urmarind atat satisfacerea unor interese comune, cat si a unora contradictorii, ce reclama o serie de eforturi prin care se urmareste evitarea confruntarii si ajungerea la solutii reciproc avantajoase.


Fisiere in arhiva (2):

  • LUCRAREA.doc
  • planul lucrarii.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!