Rolul POS DRU in Dezvoltarea Economiei Sociale

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 01
CAP. 1. TENDINTE IN ECONOMIA SOCIALA 03
1.1 Necesitatea POS DRU 03
1.2 Dezvoltarea economiei sociale 06
CAP. 2. ROLUL POS DRU 19
2.1 Axele de finantare din cadrul POSDRU 2007-2011 19
2.2 Obiective specifice POS DRU 20
2.3 Obiective specifice pe fiecare axa 24
CAP. 3. POSIBILITATI DE FINANTARE A ECONOMIEI SOCIALE 36
PRIN POS DRU 36
3.1 Axa Prioritara 6 : Promovarea incluziunii sociale 36
3.2 Domeniul Major de Interventie 6.2 39
CAP. 4. PROIECTE DE SUCCES 50
4.1. Proiecte de succes in cadrul POS DRU 50
4.2. Un proiect de succes national - Formarea continua a profesorilor
de matematica si stiintele economice in societatea cunoasterii" 52
CAP. 5. STUDIU DE CAZ: Consilierea Integrativa Educationala - Aici si Acum 60
BIBLIOGRAFIE 71
ANEXE 72-75


Extras din licenta Cum descarc?

I N T R O D U C E R E
Incepand mai ales din anii '90, Romania a intrat intr-un proces de saracire a populatiei, accentuat in perioada tranzitiei de doua socuri: 1991-1994 si 1997-2000. Evolutiile socio-economice inregistrate in ultimii ani au adus nivelul saraciei la 18,8% in 2004 , iar rata saraciei severe pana la un nivel de 5,9%. Reducerea drastica a numarului de locuri de munca, deteriorarea nivelului real al salariilor, fiscalitatea ridicata au reprezentat cauze importante ale deprecierii veniturilor. Cresterea costului vietii in perioada 1997- 2000 nu a fost insotita de o crestere proportionala a veniturilor, ducand implicit la saracie severa. Valoarea reala a castigului salarial mediu net a inregistrat o evolutie descendenta pana in anul 2000 cand s-a situat la cota minima in perioada analizata (87,8% fata de anul 1995). Dupa aceasta data tendinta a fost crescatoare in anii care au urmat, in anul 2003 atingand o valoare foarte apropiata de cea din anul 1995 (99,8%). Nivelul de trai, estimat pe baza pragului de saracie, in anul 2000 reprezenta 42,9% din castigul salarial mediu net. Prin evolutia ascendenta a acestuia din anii urmatori s-a ajuns ca in anul 2003 pragul de saracie sa reprezinte 36,4% din salariul mediu net. Iata cel mai bun motiv ca Romania sa acceseze cat mai multe fonduri din POSDRU in perioada 2007-2013
In lucrarea de fata, "ROLUL POSDRU IN DEZVOLTAREA ECONOMIEI SOCIALE" am prezentat importanta acestor fonduri in economia romaneasca prin prisma decalajelor existente intre tara noastra si tarile membre UE, dar si din prisma decalajelor existente in cadrul Romaniei intre regiuni, etnii sau alte categorii sociale.
Lucrarea este structurata in cinci capitole astfel:
- Cap 1: Tendinte in economia sociala; In acest capitol am prezentat situatia Romaniei la inceputul programului, evolutiile ulterioare precum si tendintele de dezvoltare a resurselor umane raportandu-ma mereu la POSDRU;
- Cap 2: Rolul POSDRU; In acest capitol am prezentat rolul programului pentru economia romaneasca, am prezentat principalele axe ale acestui program si obiectivele specifice fiecarei axe in parte.
- Cap 3: Posibilitati de finantare a economiei sociale; In acest capitol am insistat pe Axa 6 din cadrul POSDRU, ,,Promovarea incluziunii sociale". 
- Cap 4: Proiecte de succes; In acest capitol am prezentat cateva proiecte de succes din Romania si am prezentat un un proiect de succes national - " Formarea continua a profesorilor de matematica si stiintele economice in societatea cunoasterii" 
- Cap 5: Studiu de caz; In acest capitol am prezentat un proiect aflat in derulare denumit: "Consilierea Integrativa Educationala - Aici si Acum".
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) stabileste axele prioritare si domeniile majore de interventie ale Romaniei in domeniul resurselor umane in vederea implementarii asistentei financiare a Uniunii Europene prin intermediul Fondului Social European, in cadrul Obiectivului Convergenta, pentru perioada de programare 2007 - 2013. Elaborat in contextul Planului National de Dezvoltare 20072013 si in acord cu Prioritatile Cadrului Strategic National de Referinta, POS DRU este un instrument important in sprijinirea dezvoltarii economice si a schimbarilor structurale. Mai mult, investitiile in capitalul uman vor completa si vor conferi sustenabilitate cresterii productivitatii pe termen lung. O forta de munca inalt calificata, cu un nivel de educatie ridicat, avand capacitatea de a se adapta noilor tehnologii si nevoilor in schimbare ale pietelor, este esentiala pentru o economie competitiva si dinamica. Romania va promova politici active pe piata muncii pentru cresterea adaptabilitatii si flexicuritatii fortei de munca. Se preconizeaza obtinerea unui nivel mai inalt de participare pe piata muncii, ca fundament al unei economii competitive bazate pe cunoastere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul POS DRU in Dezvoltarea Economiei Sociale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!