Rolul Televiziunii in Publicitate

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 2
CAPITOLUL I - Publicitatea in general 4
1.1 Concept si realizare 4
1.2. Aparitia si dezvoltarea publicitatii 9
1.3 Formele si obiectivele publicitatii 15
CAPITOLUL II - Televiziunea ca suport al publicitatii 22
2.1 Analiza audientei si marketingul de televiziune 24
2.1.1 Scurt istoric 25
2.1.2 Analiza audientei TV 26
CAPITOLUL III - Importanta televiziunii in publicitate 38
Bibliografie 51


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Publicitatea se ocupa cu promovarea bunurilor, serviciilor, companiilor si ideilor, de cele mai multe ori prin mesaje platite. Scopul direct ale acestor mesaje este stimularea dorintelor clientilor potentiali, si formarea asociatiilor pozitive in legatura cu produsul sau compania promovata, scop care este atins prin folosinta metodelor de manipulare psihologica mai mult sau mai putin subtile.
Vanzatorii vad reclama ca o parte constituenta a strategiei generice de promovare a acestora. Alte componente ale promovarii sunt reclamele, relatiile publice, vanzarile personale si promovarea de vanzari.
Firmele nu trebuie sa se limiteze la oferirea bunurilor sau servicilor de calitate. Ele trebuie sa-i informeze pe consumatori in legatura cu avantajele acestora. Pentru aceasta, este necesar ca firmele sa utilizeze in mod corespunzator instrumentele de promovare in masa ale publicitatii, promovarii vanzarilor si relatiilor publice.
Publicitatea o putem defini ca fiind orice forma platita de prezentare si promovare impersonala a ideilor, bunurilor sau serviciilor prin mijloace de informare in masa (ziare, reviste, programe de radio, de televiziune si Internet) de catre un sponsor bine precizat. Multe organizatii folosesc publicitatea pentru a transmite unui anumit public mesaje referitoare la ele insele, la produsele si serviciile lor sau la modul lor de comportament, cu scopul de a determina un raspuns din partea acestuia. Raspunsul poate fi de natura perceptuala: de exemplu, consumatorul isi formeaza anumite pareri in legatura cu un produs sau o marca, ori acestea pot fi schimbate de catre reclama. El poate fi de natura comportamentala: de exemplu, consumatorul cumpara produsul sau sporeste cantitatea cumparata. La publicitate nu apeleaza numai firme, ci si organizatii cu scop nelucrativ si institutii sociale, cum ar fi institutiile filantropice, muzeele si organizatiile religioase care isi promoveaza cauza in randul unui public divers. Publicitatea este o buna metoda de a informa si a convinge, cu scopul de a crea preferinte pentru un anumit produs sau de a-i motiva pe consumatori sa consume un anumit produs.
Tarile Uniunii Europene cheltuiesc anual cu publicitatea aproximativ 45.4 miliarde ECU. Pe masura ce recesiunea se apropie de sfarsit si economiile nationale ale tarilor membre se invioreaza, se prognozeza o crestere a cheltuielilor cu publicitatea in majoritatea tarilor Uniunii Europene.
Sponsorii, cei care sustin financiar actiunile de publicitate, raman precauti in privinta utilizarii optime a bugetului de publicitate, astfel incat sa fie atinse obiectivele de comunicare propuse. Organizatiile se ocupa de publicitate in diverse moduri. In cadrul firmelor mici si mijlocii de acestea se poate ocupa cineva din compartimentul comercial sau de marketing. In marile companii pot exista compartimente specializate, care sa aiba drept atributii stabilirea bugetului publicitar, colaborarea cu agentii de profil si derularea de actiuni de publicitate prin posta, expozitii cu vanzare si alte forme de care nu se ocupa agentiile respective.
Capitolul 1 ,,Publicitatea in general" face o prezentare a publicitatii in general, vorbind despre concepte, realizari, aparitia si formele publicitatii.
In capitolul 2 intitulat "Televiziunea ca suport al publicitatii" face o prezentare a televiziunii si principalele moduri de masurare a audientei.
Capitolul 3" Importanta televiziunii in publicitate" face o analiza a importantei televiziunii in publicitate. 
CAPITOLUL I - Publicitatea in general
1.1 Concept si realizare
Publicitatea este unul din elementele utilizate, de regula pentru prezentarea convingatoare a produsului sau serviciului catre cumparator sau utilizator. Pentru multi dintre cei implicati ca : beneficiari de reclama, agenti de publicitate sau consumatori, publicitatea reprezinta elementul de comunicare principal in mixul de marketing. De fapt, publicitatea este cel mai evident element si poate fi lesne de identificat.
Intregul mix de marketing contine cai de comunicare potentiale sau reale folosite in intregime, cand sunt descoperite, pentru a stimula cumpararea si consumul. De pilda, se recurge la colorarea particulelor unui detergent pentru a i se evidentia diferiti ingredienti si avantajele lor; se asigura unui mic produs electric elemente de design care sa dezvaluie ca se adreseaza tineretului sau ca e la moda; de cele mai multe ori, se concep ambalaje care fac mai mult decat sa protejeze produsele - ele le confera " o marca " si uneori chiar mai mult. Chiar si procesul de distributie poate comunica unele elemente despre o marca; la fel si pretul. Faptul ca pretul produsului nostru este mai scazut sau mai ridicat decat al concurentilor reprezinta un mesaj posibil care comunica pietei si alte lucruri. Ca pret relativ, poate produce o marja mai mica si un volum mai mare de vanzari sau o marja mai mare si un volum mai mic al vanzarilor, dar fiecare din aceste posibilitati poate duce, mai mult sau mai putin, la obtinerea unui profit. Ca modalitate de comunicare, poate lamuri unele aspecte referitoare la calitate, segment de piata, utilizare finala si altele. In aceasta privinta, pretul trebuie sa fie compatibil cu strategia aplicata celorlalte elemente ale mixului de marketing, inclusiv promovarea din care face parte publicitatea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Televiziunii in Publicitate.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

1. MCQUAIL DENIS, WINDAHL SVEN, "Modele ale comunicarii", pag. 113, Editura comunicare.ro, Bucuresti, 2001
2. FISKE JOHN, "Introducere in stiintele comunicarii", Editura Polirom, Iasi, 2003
3. MCQUAIL DENIS, WINDAHL STEVEN, "Modele ale comunicarii", Editura comunicare.ro, Bucuresti, 2001
4. THOMSON JOHN B., "Media si modernitatea", Editura Antet, Bucuresti
5. KING LARRY, "Secretele comunicarii", Editura Amaltea, Bucuresti, 1999.
6. STAVRE ION, ,,Reconstructia societatii romanesti prin audiovizual", Editura Nemira, Bucuresti, 2004.
7. GERBNER GEORGE, ,,Cultural indicators: the case of violence in television drama", Annals of the American Association of Political and Social Science, nr. 338, pag. 69-81, 1970.
8. *** Manual pentru ziaristii din Europa Centrala si de Est, Editura Metropol, Bucuresti, 1992.
9. NICOLAE STANCIU, PETRE VARLAN, ,,Managementul televiziunii,, Editura Libra Vox, Bucuresti, 2001
10. NICOLESCU OVIDIU, ,,Strategii manageriale de firma", Editura Economica, Bucuresti, 1996.
11. Anuarul Statistic al Romaniei, 1998, Comisia Nationala de Statistica
12. POPESCU, CRISTIAN F., "Practica jurnalismului de informare", pag. 49, Ed. Universitatii "Lucian Blaga", Sibiu, 1998.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!