Rolul Transportului Aerian in Dezvoltarea Turismului in Franta

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 4
Capitolul I: Locul transportului aerian in turism si consideratii teoretice privind interdependenta relatiei dintre turism si transporturile aeriene. 
1.1. Concepte si definitii uzuale in transporturile aeriene 7
1.2. Scurt istoric al transporturilor aeriene 10
1.3. Forme de prestatii folosite in traficul turistic aerian 12
1.3.1. Cursele charter 12
1.3.2. Cursele de linie 15
1.4. Aspecte privind evolutia transporturilor turistice aeriene 16
1.5. Sisteme de rezervare folosite in activitatea transporturilor aeriene 18
1.6. Rolul si importanta transportului aerian in dezvoltarea activitatii turistice 20
Capitolul II: Transportul aerian - componenta a transportului international
2.1.Originea si dezvoltarea transportului aerian international 22
2.2.Transporturile aeriene - o componenta a transportului international 23
2.3.Clasificarea serviciilor de transport aerian 24
2.4.Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene 32
2.4.1. Conventii si reglementari internationale 34
Capitolul III: Serviciile de transport aerian in Franta
3.1.Mijloacele de transport utilizate de turistii francezi si straini, in perioada 2006-2011 39
3.1.1. Fluxuri turistice emitatoare 39
3.1.2. Fluxuri turistice receptoare 42
3.2. Evolutii ale transportului aerian in Franta 45
3.2.1. Evolutia traficului de pasageri in perioada 2006-2011 45
3.2.2. Evolutia miscarilor de aeronave in perioada 2006-2011 46
3.3. Traficul de pasageri din Franta 2006-2011 48
3.4. Aeroportul International Charles De Gaulle 52
3.5. Compania aeriana AIR FRANCE 56
Concluzii 65
Bibliografie 67
Anexe 69


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Transportul detine un rol foarte important in cadrul industriei turistice. El reprezinta de fapt legatura dintre casa, destinatie, cazare, atractii, elementele componente ale unei calatorii. Eficienta, confortul si siguranta sa determina, in cea mai mare masura, calitatea experientei turistice. In multe cazuri, costurile transportului reprezinta cea mai mare parte din cheltuielile totale ale unui turist.
Transporturile turistice, abordate ca parte componenta a prestatiei turistice, prezinta caracteristicile generale ale acesteia, intre care sezonalitatea accentuata intre exploatare, rigiditate datorita capacitatii limitate, participarea unui numar mare de prestatori din domenii diferite la realizarea lor. Serviciile de transport au o serie de trasaturi distinctive in raport cu celelalte servicii, si anume: manifesta o receptivitate ridicata fata de progresul tehnic, sunt intensive in capital, necesitind investitii foarte mari, ofera oportunitati pentru economia de scala, au o vulnerabilitate la extrema la crizele internationale, economice si politice. 
Transportul aerian reprezinta o adevarata industrie care faciliteaza progresul social si economic, avand o raspandire globala, care il face esential pentru afaceri si turism. In fiecare an peste doua miliarde de calatori aleg sa calatoreasca pe calea aerului, datorita rapiditatii si confortului oferit. Din totalul turistilor straini 40% calatoresc cu avionul catre tara de destinatie. Transportul aerian genereaza peste 30 de milioane de locuri de munca in toata lumea, impactul sau asupra economiei globale fiind de peste 2,5 miliarde de euro.
Transportul aerian imbunatateste calitatea vietii prin oferirea de experiente culturale si sociale, dand posibilitatea de a calatori rapid si ieftin pe distante mari, pentru a vizita rude si prieteni sau pentru a petrece vacanta in destinatii din toata lumea.
Avionul poate reprezenta singura modalitate de a calatori in zone izolate de pe tot globul, facilitand transportul ajutoarelor umanitare sau de urgenta in cazul unor dezastre naturale.
Industria aviatiei, ca de altfel toate activitatile intreprinse de om, are un impact asupra mediului inconjurator. Acest impact a facut obiectul multor studii, astfel ca s-a ajuns la reduceri semnificative ale consumului de combustibil realizat de catre aeronave, prin introducerea de tehnologii noi. Avioanele moderne au ajuns sa consume doar 3,5 litri de combustibil pentru 100 de kilometri parcursi, acest consum fiind cu mult mai eficient decat al oricarui autoturism. Aeronavele moderne consuma cu 70% mai putin combustibil decat acum 40 de ani, iar emisiile de dioxid de carbon au fost reduse cu 50%. Ratele de ocupare ale transportului aerian sunt in medie de peste 70%, mai mult decat dublu fata de transporturile rutiere si feroviare.
In lume sunt in total peste 900 de companii aeriene, cu o flota de peste 22.000 de aeronave. Ele opereaza pe aproximativ 1.700 de aeroporturi, avand o retea de transport raspandita pe zeci de mii de kilometri, retea coordonata prin peste 160 de centre de control ale traficului aerian.
In Uniunea Europeana numarul calatoriilor cu avionul, care inseamna 49% din totalul calatoriilor in strainatate, a crescut cu 12% in 2010 fata de anul 2008, crestere datorata in principal companiilor aeriene low-cost. Marea Britanie este cea mai mare piata din Europa, atat in termeni de calatorii totale cu avionul cat si in termeni de calatorii cu companii low-cost. 
Scopul tezei cu titlul ,, Rolul transportului aerian in dezvoltarea turismului" este de a contribui la o mai buna intelegere a impactului economic al fenomenului turistic, de a evidentia care este importanta transportului aerian in cadrul turismului, caracteristicile specifice ale transportului aerian, cit si locul pe care il ocupa transportul aerian in cadrul transportului international.
Realizarea acestui scop realizeaza urmatoarele obiective ale tezei:
- Intelegerea rolului si locului pe care il ocupa transportul aerian in cadrul economiei si ca element constitutiv si factor determinant al dezvoltarii turismului;
- Elucidarea esentei si eficientei transportului aerian in dezvoltarea turismului;
- Abordarea activitatii organismelor internationale antrenate in reglementarea transportului aerian;
- Evolutia transporturilor aeriene din Franta.
Obiectivele tezei au determinat structura ei logica, care este compusa din: introducere, trei capitole divizate in paragrafe, concluzii si propuneri, bibliografie si anexe.
In primul capitol -,,Consideratii teoretice privind Interdependenta relatiei dintre Turism si Transporturi aeriene" se aduce la cunostinta unele concepte si definitii uzuale in transporturile aeriene,caracteristicile specifice transportului aerian,forme de prestatii folosite in traficul turistic aerian. Se prezinta informatii referitoare la rolul si importanta transportului aerian in economie si ca element constitutiv si factor determinant al dezvoltarii turismului. Deasemenea sunt prezentate caracteristicile specifice ale transportului aerian, drept consecinta ce ne permite evidentierea acestuia din urma fata de celelalte tipuri de transport turistic.
In capitolul II - ,,Transportul aerian - componenta a transportului international", este analizat locul transportului aerian in cadrul transportului international, originea transportului aerian international, deasemenea este descrisa clasificarea serviciilor de transport aerian.
In capitolul III-,,Evolutia transporturilor turistice aeriene din Franta" sunt analizate situatia curenta si tendintele generale ale transportului aerian in Franta, este analizata situatia actuala a Aviatiei Civile,se analizeaza mijloacele de transport utilizate de turistii francezi si straini, evolutia miscarilor de pasageri si de aeronave in diferite perioade.
Teza reflecta diverse abordari din domeniul stiintelor economice. Doresc sa mentionez ca un aport semnificativ la abordarea temei date a fost adus de specialistii cu renume din acest domeniu: Cristureanu Cristiana, Constantin Alexa, R. Pencea, Cornel Cazacu, Minciu Rodica etc.
CAPITOLUL I
CONSIDERATII TEORETICE PRIVIND INTERDEPENDENTA RELATIEI DINTRE TURISM SI TRANSPORTURI AERIENE
Transporturile aeriene au un rol foarte important prin dinamica si prin perspectivele pe care le deschid circulatiei turistice. Evolutia transporturilor aeriene de pasageri reflecta evolutia ascendenta a turismului, evolutie ce a insotit, a fost alimentata si a stimulat cresterea circulatiei turistice. 
1.1. Concepte si definitii uzuale in transportul aerian
Principalele componente ale sistemului de transport aerian sunt reprezentate de catre aeronavele de transport si de aeroporturi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Transportului Aerian in Dezvoltarea Turismului in Franta.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!