Rolul Transportului in Activitatea Logistica

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Capitolul I. ESENTA SI CONTINUTUL TRANSPORTULUI IN SISTEMUL LOGISTIC 
1.1. Rolul transportului in sistemul logistic
1.2. Tipuri de transport in sistemul logistic
Capitolul II. ANALIZA ORGANIZARII TRANSPORTULUI LA INTREPRINDEREA SRL "Trans-Prim"
2.1. Analiza organizarii transportului la intreprinderea SRL "Trans-Prim"
2.2. Evaluarea indicatorilor economico-financiari ai intreprinderii SRL "Trans-Prim"
CONCLUZII SI RECOMANDARI
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Transporturile reprezinta un domeniu important al activitatii economico-sociale pentru ca prin intermediul lor se efectueaza deplasarea in spatiu a bunurilor si materialelor in scopul satisfacerii necesitatilor materiale ale societatii omenesti.
Avand in vedere necesitatea realizarii legaturilor dintre productie si consum, transporturile sunt acelea care deplaseaza bunurile obtinute in celelalte ramuri ale productiei materiale din locul in care au fost produse la cel in care urmeaza a fi consumate in cadrul pietei interne si internationale.
Actualitatea temei se prezinta prin rolul transportului in activitatea economica. Cu ajutorul transportului este asigurat procesul de productie cu mijloace de productie si forte de munca. De asemenea, prin intermediul transportului produsele finite sunt transportate de la producator la consumator. Practic, nici o activitate economica nu ar exista fara existenta transportului. 
In literatura de specialitate tema data est abordata destul de vast, deoarece logistica este privita drept un element esential, care ajuta la rationalizarea procesului de productie, in masura in care aceasta se preocupa de eficientizarea transportului si a activitatilor legate de transportare. 
Scopurile acestei lucrari sunt:
1. Analiza rolului de transport in activitatea logistica.
2. Studierea tipurilor de transport in sistemul logistic.
3. Analiza organizarii transportului la intreprinderea SRL ,,Trans-Prim"
4. Evaluarea indicatorilor economico-financiari a intreprinderii SRL ,,Trans-Prim".
Sarcinile evidentiaza efectuarea dezvaluirii modului de perfectare a activitatii logistice si celei de transport; propunerea propriilor idei de inlaturare a neajunsurilor si abaterilor depistate.
Metodele de cercetare utilizate pentru realizarea lucrarii date sunt analiza, sinteza si metodele matematico-statistice. Analiza si sinteza fiind utilizate pentru analizarea tuturor materialelor si elaborarea concluziilor, iar metodele matematico-statistice in evaluarea parametrilor cantitativi a unitatii economice. 
Cuvinte-cheie: distributia, logistica, transport, transport rutier, transport aerian, transport maritim, transport feroviar, paletizare, containerizare. 
Teza de licenta consta in doua capitole. Capitolul I "Esenta si continutul transportului in sistemul logistic" prezinta informatii aferente logisticii, evolutiei acesteia; este prezentat lantul care leaga logistica cu transportul; argumentele care dovedesc faptul ca transportul are o importanta deosebita intr-o infrastructura logistica; sunt analizate costurile de transport, modul de alegere a mijlocului de transport s.a. In cel de-al doilea compartiment sunt abordate tipurile de transport, avantajele si dezavantajele pe care le prezinta.
Capitolul II "Analiza organizarii transportului la intreprinderea SRL ,,Trans-Prim" prezinta analiza transportului in cadrul intreprinderii S.C. ,,Trans-Prim" SRL aferenta domeniului de activitate, partenerilor, furnizorilor, clientilor; este prezentata structura firmei. Datele privind activitatea intreprinderii sunt prezentate sub forma de grafice si tabele. In partea a doua a capitolului este prezentata analiza economico-financiara a intreprinderii, este analizat bilantul contabil pe perioada 2007-2009.
SC "Trans-Prim" S.R.L a fost infiintata in anul 2004, profilul initial de activitate fiind prelucrarea produselor agrare. Crescand intreprinderea si-a largit campul de activitati,cu posibilitatea de a presta servicii speciale. "Trans-Prim" S.R.L ofera servicii de transportare a produselor agrare, depozitare a acestora, si alte servicii legate de gestiunea fizica a materiei prime si produselor finite din segmentul agrar. Capitalul statutar al firmei in anul 2007 a constituit 1.530.152 lei. Numarul de lucratori se schimba din 2004 la 2010 din 2 la 56 de oameni. Indicatorii dezvoltarii si eficientei economice ai firmei s-au modificat si ei in decursul activitatii promovate. Profitul brut creste din anul 2007 de la aproximativ 9 mil. lei la 44 de mil. lei, efectuand un salt de 4 ori mai mare. Situatia se schimba in anul 2009, profitul brut scazand pana la valoarea de 19 mil. lei. 
Capitolul I. ESENTA SI CONTINUTUL TRANSPORTULUI IN ACTIVITATEA LOGISTICA
1.1. Rolul transportului in sistemul logistic
Logistica - ,,procesul de gestionare strategica a achizitionarii, deplasarii si depozitarii materialelor, semifabricatelor si produselor finite (alaturi de fluxurile informationale corespunzatoare acestor procese) in interiorul firmei si al canalelor de marketing, cu scopul satisfacerii comenzilor cu cele mai mici costuri pentru firma". [2, 25]
Logistica reprezinta un domeniu de activitate care a cunoscut o puternica evolutie dupa cel de-al doilea Razboi mondial si mai ales in ultimele trei decenii in privinta rolului si formelor de desfasurare in economie. 
Termenul "logistic" a fost utilizat prima data in domeniul militar. Conceptul a evoluat din nevoia fortelor militare de a se aproviziona in timpul razboaielor. Astfel, acest termen relativ nou defineste o practica foarte veche. In Grecia Antica, Roma sau Imperiul Bizantin, existau militari ce purtau numele de "Logistikas". Acestia erau responsabili cu problemele financiare si de aprovizionare. [16, 10]
In timpul celui de-al doilea razboi mondial, armatele participante au elaborat si utilizat diferite modele de sisteme logistice, pentru ca materialele sa ajunga la locul potrivit, atunci cand era necesar. In prezent, termenul "logistica" este larg utilizat pentru a defini activitatea de asigurare materiala, tehnica si medicala a trupelor, inclusiv transportul si cararea acestora. Inainte ca termenul de logistica sa fie folosit, decenii de-a randul a fost utilizata sintagma "distributie fizica".
Desi din cele prezentate anterior se poate constata multitudinea de sensuri si de definitii ale notiunii de logistica, precum si a sferei sale de aplicare, majoritatea parerilor autorilor de carti si a specialistilor in domeniu converg spre ideea ca logistica are ca origine organizarea militara. Succesul sau insuccesul unor campanii militare este adesea justificat prin organizarea logisticii care sprijina ducerea luptelor. 
Exista indicii vechi care arata forme incipiente de organizare logistica inca dinainte de Hristos, manifestate sub forma asigurarii cu hrana a trupelor in teritorii straine, insa o formalizare a acesteia apare mai tarziu, in secolul al XV-lea, cand se naste serviciul de intendenta si mai ales in secolul al XVII-lea, cand isi manifesta prezenta serviciul de geniu in armata franceza. Apar in cadrul armatei functii de genul supraintendent, ,,ingineri militari", lucratori din administratie atasati garzii imperiale - macelari, brutari, artizani, etc.
Incepand cu secolul al XVIII-lea s-au manifestat 3 etape principale in modul de tratare a logisticii in armatele moderne:
1. primul mod de organizare este asociat armatelor statice, in care aprovizionarea se realizeaza din magaziile proprii;
2. al doilea mod corespunde conceptiei napoleoniene, care , in esenta, cauta alimentele necesare aprovizionarii armatelor in tarile ocupate sau de tranzit;


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Transportului in Activitatea Logistica.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!