Rolul Venezuelei in Turismul International

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei. Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-cheie din economia mondiala (industrie, agricultura, comert). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenand deopotriva economisti, geografi, psihologi si sociologi. In ansamblul unei economii nationale, turismul actioneaza ca un element dinamizator al sistemului economic global, el presupunand o cerere specifica de bunuri si servicii, cerere care antreneaza o crestere in sfera productiei acestora. De asemenea, cererea turistica determina o adaptare a ofertei, care se materializeaza in dezvoltarea structurilor turistice si indirect in stimularea productiei ramurilor participante la -construirea si realizarea de noi mijloace de transport, instalatiide agrement pentru sporturi de iarna , nautice etc. Dezvoltarea turismului conduce astfel, la un semnificativ spor de productie.
Una dintre trasaturile majore ale evolutiei economiei mondiale o reprezinta cresterea si diversificarea schimburilor internationale. Astfel, turismul apare ca o componenta importanta a relatiilor economice internationale. 
Pe langa consecintele economice, turismul are si o profunda semnificatie socio-umana. El actioneaza , prin natura sa, atat asupra turistilor in mod direct, cat si asupra populatiei din zonele vizitate. 
De asemenea, efectele turismului se rasfrang si asupra calitatii mediului, a utilizarii timpului liber si nu in ultimul rand asupra legaturilor dintre natiuni.
Turismul este, dincolo de toate, un element care favorizeaza comunicarea, schimbul de idei, de informatii, stimuland largirea orizontului cultural cu efect asupra formarii intelectuale.
Potentialul turistic constituie o componenta esentiala a ofertei turistice si o conditie indispensabila a dezvoltarii turismului. Prin dimensiunile si diversitatea elementelor sale, prin valoarea si originalitatea acestora, el reprezinta motivatia principala a circulatiei turistice. Evaluarea corecta a componentelor sale, analiza posibilitatilor de valorificare eficienta a acestora presupune elaborarea unui sistem national si categorial adecvat care sa permita conturarea unei strategii coerente a dezvoltarii activitatii turistice. 
Atractia turistica este motivul fundamental si imboldul initial al deplasarii catre o anumita destinatie turistica. O zona sau un teritoriu prezinta interes in masura in care dispune de elemente de atractie a caror amenajare poate determina o activitate de turism. Din aceasta perspectiva, potentialul turistic al unui teritoriu poate fi definit la modul general, prin ansamblul elementelor ce se constituie ca atractii turistice si care se preteaza unei amenajari pentru vizitarea si primirea calatorilor.
Cercetarea potentialului si rolului unui stat in circuitul turistic international este necesara in turism pentru a dezvolta si a pune in circulatie noi oferte turistice. 
Gradul de studiere al temei. In Republica Moldova nu exista nici un studiu privind rolul Venezuelei in turismul international, un studiu in care sa fie analizat potentialul turistic al Venezuelei. Daxca e sa facem o scurta analiza a ofertelor firmelor turistice din Republica Moldova, aproape ca lipsesc ofertele turistice cu destinatia Venezuela. Putinele oferte in aceasta directie sunt efectuate in special de catre firmele romanesti, unde de asemenea nu exista un studiu complex despre rolul Venezuelei in turism. 
Scopul si sarcinele prezentei lucrari consta in evidentierea formelor de turism din Venezela, a pietei turistice din Venezuela, de factorul politic din Venezuela ca tara receptoare de turisti, analiza SWOT a politicii in domeniiul turismului din Venezueala. Aceeasta analiza poate fi folosit in eficientizarea activitatilor intreprinderilor de turism si fundamentarea directiilor strategice de baza a managementului serviciilor de turism. Pentru realizarea scopului propus au fost trasate urmatoarele obiective:
fundamentarea teoretica a rolului unui stat in turism;
determinarea specificului formelor de turism intr-o tara aparte;
identificarea factorilor geografici asupra dezvoltarii turismului intr-o tara aparte; 
evaluarea criteriilor determinative privind rolul unui stat aparte in circuitul turistic international.
Suportul metodologic si teoretico-stiintific. Drept baza teoretica si metodologica a investigatiilor au servit monografiile clasicilor in domeniuleconomiei turismului, managementului in intreprinderile de turism, investigatiile cercetatorilor de peste hotare si autohtoni. 
Metodologia cercetarii s-a bazat pe abordarea sistemica si utilizarea diverselor metode, cele mai frecvente fiind: normativa, statistica, grafica si dinamica. De asemenea, au fost utilizate si alte metode de cercetare, cum ar fi: de sinteza; analiza economica; compararea; inductia si deductia, aplicate in dialectica cunoasterii materiei si societatii, precum si alte procedee si instrumente de cunoastere stiintifica a proceselor socio-economice. 
Noutatea stiintifica consta in faptul ca a fost scoasa in in evidenta si supusa analizei dependenta formelor de turism de mediul geografic si imposibilitatea practicarii unor anumite forme de turism intr-un mediu necorespunzator. Totodata in premiera pentru Republica Moldova a fost efectuat un studiu privind potentialul turistic al unui stat latino-american.
Valoarea aplicativa a tezei consta in faptul ca lucrarea ar putea servi ca un indrumar pentru managerii firmelor turistice. In baza analizei efectuate in teza respectiva ar putea fi elaborat un produs turistic nou pentru firemele de turism moldovenesti.
Structura tezei. Teza consta din din introducere, trei capitole, structurate in sub capitole si concluzie.
CAPITOLUL I
ANALIZA MACROMEDIULUI IN VENEZUELA
Asezarea geografica si conditiile climaterice ale Venezuelei 
Venezuela este situata in nordul Americii de Sud, cuprinzand terminatiile nordice ale Muntilor Anzi (care depasesc 5000m), campia fluviului Orinoco si Podisul Guyanelor (care ajunge la 3000 m), dispuse in ordine de la nord-vest spre sud-est. Pe un afluent al raului Caroni se afla cascada Angel, cea mai inalta din lume (978 m). Are o suprafata de 916.450 kmp, o populatie de cca. 24,6 milioane locuitori si se invecineaza, cu marea Caraibelor la nord, Brazilia la sud, Columbia la vest si Guyana la est . Capitala este orasul Caracas, cu cca. 4,2 milioane locuitori, situat la cca. 42 km de aeroportul international Simon Bolivar (transportul costand intre 15 si 20 USD). Alte cateva orase mai importante: Valencia, Maracaibo, Puerto Cabello, Puerto Ordaz, Ciudad Bolivar, Maracay, Barquisimeto si San Cristobal. Venezuela este a 33-a cea mai intinsa tara a lumii.Este comparabila ca suprafataa cu Namibia si are aproape jumatate din suprafata statului Alaska.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Venezuelei in Turismul International.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!