Romanii din Spania

Cuprins licenta Cum descarc?

Capitolul 1. Introducere
1.1 Scopul lucrarii.
1.2 Istoricul cercetarilor geografice.
1.3 Motode de cercetare.
1.4 Asezare, caracterele generale ale celor doua state; 
1.4.1 Romania
1.4.2 Spania
Capitolul 2. Infrastructura si Potentialul turistic ;
2.1 Caile de comunicatiile dintre Romania si Spania
2.1.1 Transportul rutier
2.1.2 Transportul aerian
2.2 Principalele atractii turistice din Spania si Romania pentru populatia de origine romana dar cere locuiesc in Spania
2.3 Migratia populatiei de origine romana in Spania
Capitolul 3. Populatia si asezarile omenesti 
3.1 Structura si dinamica populatiei romane din Spania; 
3.2 Educatie si cultura romanilor din Spania; 
3.3 Miscarea populatiei romane din Spania; 
Capitolul 4. Politici externe si impactul migrarii
4.1 Relatia externa a Romaniei cu Spania
4.2 Fenomenul migratiei in context global si european
4.3 Impactul recesiunii asupra migratiei
4.4 Impactul asupra familiilor


Extras din licenta Cum descarc?

Capitolul 1. Introducere.
1.1. Scopul Lucrarii
Tema ,, Romanii din Spania" isi propune o analiza amanuntita asupra cunoasterii turistice, geografie dar si scopul intelegerii fenomenului economic care influenteaza procesele de migrare in context global si european dar si impactul recesiunii asupra familiilor ramase in Romania. 
Prin elaborarea acestei teme s-a cautat descrierea aspectelor esentiale realizarii unui studiu privind puterea de atractie a unor elemente naturale din punct de vedere turistic, geografic precum si economic.
Din punct de vedere turistic, populatia din Romania s-a simtit atrasa si de principalele atractii turistice din Spania atat cele naturale cat si cele antropice existente pe teritoriul acestui stat care au fost promovate prin introducerea lor in circuite turistice, oferindu-le astfel posibilitatea romanilor de cunoastere a acestora 
Elementele principale sunt factorul geografic,vazut ca potential turistic si factorul uman privit ca un consumator. Ambii genereaza procesul geografic-economic, iar unul dintre ei este factorul esential in desfasurarea acesteia.
Prin realizarea acestei lucrari am dorit sa evidentiez relatia externa care se afla intre Romania si Spania, structura si dinamica populatiei romane prezente in statul spaniol, precum si evidentierea fenomenului de migrare, determinata de factorii economici, sociali, politici sau naturali. 
De asemenea am vrut sa evidentiez ca la nivelul societatii, migratia populatiei din Romania reprezinta o problema importanta. Ea reprezinta o pierdere importanta pentru tara, prin potentialul intelectual, stiintific si economic pe care il reprezinta acestia, si prin pierderea investitiei facute in educarea lor. Pe de alta parte, migratia este o solutie naturala pe care cercetatorii o gasesc pentru a putea sa isi faca meseria, in contextul problemelor grave ale cercetarii romanesti, rezultat directal proastei guvernari din domeniu. 
Atat Romania cat si Spania sunt membre ale Uniuni Europene ceea ce determina o stransa legatura intre ele, prin colaborare pentru pace si prosperitate ambele fiind si state latine cu un potential turistic si istoric bine definit.
La baza lucrarii stau informatiii din diferite surse bibliografice cu caracter geografic, turistic, economic de asemenea si informatii cu caracter cartografic a statelor studiate.
1.2 Istoricul Cercetarilor Geografice 
Spania , reprezinta taramul unde ,,cresteau merele de aur ale lui Hercule" , si de asemenea taramul care era considerat Raiul pe Pamant de arabi iar de scriitorii George Orwell si Ernest Hemingway Spania era o arena in care istoria se situa la granita intre faptele eroice si tragedia, cand toreadorii sfidau moartea.
Din toate timpurile , Spania a ramas in ochii necunoscatorilor o tara tesata cu mistere.
Spania are o lunga si unica istorie. Se spune ca Peninsula Iberica a fost nelocuita pana prin secolul XI i.Hr., fiind apoi aproximativ de prin anul 900 iHr. colonizata de civiliyatiile mediteraneene estice, incepand cu fenicienii si grecii, locuitorii Peninsulei Iberice facand schimburi comericale cu grecii si fenicienii si fiind influentati de culstura acestora. 
Atat Romania cat si Spania au fost studiate inca din cele mai vechi timpuri, din toate punctele de vedere,avand o istorie zbuciumata, ambele state fiind state latine. 
Denumirea de "Spania" provine de la termenul de "Hispania", denumire pe care romanii au atribuit-o din punct de vedere geografic intregului teritoriu al Peninsulei Iberice, un termen care la randul sau a derivat din numele "Iberia", preferat de scriitori greci atunci cand se refereau la acelasi spatiu. Originea latina a termului "Hispania" este si astazi o vie controversa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Romanii din Spania.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!