Saracia in Romania intre 2000 si 2009

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL 1 ABORDARI CONCEPTUALE 3 
1.1.Definirea saraciei 3
1.2.Unele teorii despre saracie 8
CAPITOLUL 2 METODOLOGIA CERCETARII SARACIEI 12
2.1.Caracterul multidimensional al saraciei 12
2.2.Principalii indicatori ai saraciei 18
CAPITOLUL 3 EVOLUTIA SARACIEI IN PERIOADA POSTDECEMBRISTA 25
3.1.Forme si dimensiuni ale saraciei 25
3.2.Factori si cauze ale starii de saracie in Romania 36
3.2.1.Caderea economiei 36
3.2.2.Accentuarea polarizarii economice (saracia distributionala) 38
3.2.3.Deficitul de protectie sociala 40
CAPITOLUL 4 LUPTA CONTRA SARACIEI 42
4.1.Atitudinea politica fata de saracie
4.3.Paradoxul evolutiei saraciei 42
4.2.Protectia sociala si lupta contra saraciei 49
CPITOLUL 5 CONCLUZII SI PROPUNERI 50
BIBLIOGRAFIE 52


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Schimbarile prin care trece societatea romaneasca actuala, sunt resimtite in toate sectoarele economiei.Dupa caderea comunismului, sistemul european a reprezentat un model pentu ceea ce se intampla in Romania. Segmentarea sociala si ascensiunea pauperitatii sunt tot mai evidente.
Problema saraciei in Romania, este tema abordata de catre aceasta lucrare.Din punct de vedere al perioadei la care ne raportam, analizam intervalul 2000-2009. 
Cercetatorii romani ce provin din diversele ramuri ale stiintelor, au abordat din diferite perspective tema fenomenului saraciei in tara noastra. 
Actuala lucrare este abordata sub doua modalitati: una teoretica, in care sunt analizate si relevate modalitatile sub care este dezbatuta tema saraciei si una practica in care am dezvoltat indicatorii cunoscuti pentru aflarea si interpretarea nivelului si tipologiei saraciei in Romania, precum si analiza principalelor tipuri de saracie din tara noastra, in intervalul 2000-2009.
Din punct de vedere al surselor folosite, in cadrul prezentei lucrari, este necesar a aminti sursele edite avand caracter general, articole in reviste de specialitate publicate in diverse aparitii si nu in ultimul rand surse electronice amintite in bibliografia din finalul lucrarii.
Saracia in Romania intre anii 2000-2009 are ca punct de plecare perioada anterioara, respectiv situatia economica si sociala cauzata de caderea regimului comunist in 1989.Perioada de trecere de la economia socialista, planificata, la cea capitalista specifica regimului democratic, a adus in Romania, la nivel macroeconomic o serie de decalaje care au agravat si au amplificat fenomenul saraciei.Inflatia, somajul galopant, lipsa locurilor de munca, scaderea Produsului Intern Brut, micsorarea puterii de cumparare, au fost elemente constitutive ale situatiei ce determina un grad ridat de saracie. 
Dupa anul 2000, regimul politic aflat la guvernare prin diverse masuri care tin de sfera politicilor sociale, au reusit reducerea fenomenului saraciei si cresterea gradului de protectie sociala a categoriilor defavorizate din Romania. 
Sansa romanilor de a reduce nivelul indicatorilor saraciei si a excluziunii sociale s-a datorat in special guvernarii social-democrate din 2000-2004, care prin intermediul apetentei catre masurile sociale, au contribuit in mare masura la reducerea saraciei si la aplicarea unui sistem protectionist din punct de vedere social.
Lucrarea abordeaza factorii care au creat anumite conjuncturi ale fenomenului saraciei. Au fost analizate masurile luate de catre principalele partide politice aflate atat la guvernare cat si in opozitie cu privire la subiectul nostru.
CAPITOLUL 1 ABORDARI CONCEPTUALE
1.1.Definirea saraciei
Conceptul de ,,saracie" a fost asociat de-a lungul timpului cu semnificatii diverse in functie de autorul, tara si perioada in care a fost data definitia.
Cei aflati in saracie sunt indivizii si familiile ale caror venituri sau alte resurse, in special cele sub forma de pregatire scolara si profesionala, conditii de existenta si patrimoniu material, sunt sub un nivel mediu al societatii in care traiesc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Saracia in Romania intre 2000 si 2009.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!