Securitatea si Santataea in Munca

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere .2
Capitolul I. Securitatea si sanatatea in munca 
1.1 Notiuni generale .3
1.2 Cadru legislativ.4
1.3 Obligatiile angajatorilor si salariatilor privind protectia muncii.6
1.4 Comitetul de securitate si sanatate in munca.7
Capitolul II Prezentarea generala a firmei SC Antibiotice SA
2.1 Prezentarea firmei .10
2.2 Analiza disgnostic a sistemului de management si a principalilor indictori economico financiari .13
2.2.1 Analiza subsistemului metodologic.13
2.2.2 Analiza subsistemului decizional.15
2.2.3. Analiza subsistemului informational.20
2.2.4 Analiza subsistemului organizatoric.23
2.2.5 Diagnosticul economico financiar.25
Capitolul III. Sanatatea si securitatea in munca in cadrul SC Antibiotice SA
3.1 Politici si proceduri.33
3.2 Instructaj.34
3.3 Perceptia angajatilor despre sanatatea in munca.38
Capitolul IV. Propuneri de imbunatatire a politicilor si practicilor cu privire la sanatatea si securitatea in munca in cadrul SC Antibiotice SA.42
Concluzii.43
Bibliografie
Anexe


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
In totate statele lumii au existat si s-au dezvoltat sisteme pentru crearea unui mediu de munca sigur si salubru. Aceste sisteme au evoluat o data cu intensificarea eforturilor de dezvoltare economica, sociala si morala si, cu certitudine, si in functie de nivelul de civilizatie atins, respectiv de respectul pe care fiecare tara l-a acordat drepturilor fundamentale ale omului, intre care si cel la protectie in munca.
Securitatea sociala nu trebuie privita numai o activitate, sau ca o preocupare a statelor, ci ea trebuie privita si ca un ansamblu de norme juridice, care reglementeaza masurile de protectie, specificul lor, beneficiarii acestora.
Am ales aceasta tema deoarece consider ca dezvoltarea si cresterea economic nu se poate produce fara activitatea unor oamnei sanatosi. Securitatea si sanatatea in muca sunt foarte importante pentru orice angajator care isi doreste sa obtina profit. Orice societate comerciala care protejeaza sanatatea angajatilor va obtine profit prin activitatea eficienta a salariatilor . 
Lucrarea este impartita in patru capitole. 
In primul capitol am prezentat notiuni teoretice despre securitatea si sanatatea in munca. In acest capitol am prezentat notiuni despre managementul sanatatii si securitatii muncii, despre cadrul legislativ care asigura securitatea si sanatatea in munca, despre obligatiile angajatorilor si angajatilor privind protectia muncii, si despre comitetul de securitate si sanatate in munca. In al doilea capitol am prezentat societatea SC Antibiotice SA, sistemul de management al acesteia si analiza economica a scocietatii. In al treilea capitol am prezentat sanatatea si securitatea in munca in cadrul SC Antibiotice SA. Am evidentiat politica si procedurile utilizate de societate pentru asigurarea sanatatii si securitatii muncii pentru protectia angajatilor, instructajul periodic pe care societatea il face pentru angajati si perceptia angajatilor despre importanta sanatatii si securitatii conditiilor in care isi desfasoara activitatea. In capitolul patru am prezentat Propuneri de imbunatatire a politicilor si practicilor cu privire la sanatatea si securitatea in munca in cadrul SC Antibiotice SA. Am incheiat lucrarea prin prezentarea concluziilor pe baza analizei teoretice si practice prezentate in lucrare.
Capitolul I. Securitatea si sanatatea in munca 
1.1 Notiuni generale
Sistemul managementului si securitatii muncii este ansamblu de elemente cu caracter decizional, organizatoric, informational, motivational din cadrul firmei, prin intermediul caruia se exercita ansamblul proceselor si al relatiilor de management al securitatii si sanatatii muncii, ?in vederea obtinerii nivelului dorit de securitate si sanatate in munca .
Obiectivul principal al securitatii si sanatatii in munca este de a elimina toate accidentele si imbolnavirile profesionale prin prevenirea producerii acestora. 
Pe langa acest obiectiv principal intalnim si alte obiective pe care le voi prezenta mai jos: 
o eliminarea pericolelor/ riscurilor sau reducerea consecintelor potentiale la sursa, 
o eliminarea sau modificarea imprejurarilor favorizante in vederea scaderii probabilitatii de producere a unui eveniment nedorit (accidente de munca, imbolnaviri profesionale, incidente periculoase) 
o prevederea de masuri si mijloace adecvate pentru a face fata situatiilor de urgenta. 
Caracteristicile sistemul managementului si securitatii muncii fac referire la precizie, organizare sistematica, realism, completitudine, adresarea precisa a fiecarui nivel de decizie, inregistrarea completa, flexibilitate si integralitate.
a) precizia - va indica foarte clar care sunt obiectivele sistemului de management al securitatii si sanatatii in munca.
b) organizarea sistematica - componentele trebuie conexate intr-o schema coerenta, usor de inteles si de aplicat
c) realism - trebuie sa fie adaptat particularitatilor organizatiei, problemelor sale specifice de securitate si sanatate in munca, resurselor materiale si umane de care se dispune, specificului sau istoric si cultural.
d) completitudine - va acoperi toate activitatile si intregul personal al organizatiei.
e) adresarea precisa fiecarui nivel de decizie - va fi conceput si realizat astfel incat fiecare nivel de managerial din organizatie sa fie implicat direct, cu propriile sale sarcini si responsabilitati. El trebuie sa prevada foarte clar cine are nevoie, de ce informatie si in ce moment.
f) inregistrarea completa - trebuie conceput si realizat astfel ca sa asigure inregistrarea in scrisa a tuturor datelor si actiunilor. Acest aspect va trebui avut in vedere pe toata durata proiectarii sistemului
g) flexibilitate - trebuie sa fie capabil sa raspunda rapid si corespunzator modificarilor tehnice si organizatorice aparute in organizatie. El trebuie sa asigure un proces dinamic de adaptare si innoire
h) Integralitate - sa fie cat mai mult integrat sistemelor de management existente deja in organizatie si sa fie conceput astfel incat sa permita integrarea ulterioara a altor/cu alte sisteme de management care vor fi implementate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Securitatea si Santataea in Munca.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!