Servicii Bancare Electronice

Cuprins licenta Cum descarc?

LISTA TABELELOR, GRAFICELOR SI A FIGURILOR 
LISTA DE ABREVIERI 
INTRODUCERE 
CAPITOLUL I - Managementul serviciilor bancare 10
1.1. Delimitari notionale privind servicile bancare 10
1.2.Structura serviciilor bancare 11
1.2.1. Operarea Transferurilor Monetare 11
1.2.2. Cartile de plata (Cardul) 15
1.2.3. Servicii privind transferurile bancare avand ca suport moneda electronica 
1.2.4. Servicii privind transferurile internatonale de fonduri 21
1.2.5. Alte servicii oferite de banci 22
CAPITOLUL II - Serviciile bancare electronice in Romania 
2.1. Concepte privind serviciile bancare electronice 25
2.2. Internet Banking 27
2.2.1. Tipuri de operatiuni ce pot fi efectuate prin Internet Banking 29
2.2.2. Servicii de Internet Banking oferite de bancile din Romania 30
2.3. Mobile Banking 33
2.4. Home Banking 36
CAPITOLUL III - Securitatea serviciilor bancare electronice din Romania 38
3.1. Securitatea serviciilor de tip Internet Banking 38
3.2. Securitatea serviciilor de tip Mobile Banking 43
3.3. Securitatea serviciilor de tip Home Banking 44
CAPITOLUL IV - Studiu de caz: Analiza aplicatiei de tip Internet Banking 46
CONCLUZII SI PROPUNERI 55
BIBLIOGRAFIE 58
ANEXE 60


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Pe masura dezvoltarii economiei si a societatii, relatiile bancilor cu clientela au cunoscut o evolutie rapida. Nu a fost nevoie doar de receptivitatea bancilor la solicitarile clientilor cu privire la gama de produse si servicii necesare acestora, ci, intr-o masura sporita, s-a pus accentul pe studierea tendintelor dezvoltarii pietei si, in acest context, pe diversificarea ofertei bancare ce anticipeaza nevoile clientelei.
Majoritatea bancilor din dorinta de a raspunde cerintelor clientilor au implementat servicii bancare electronice (Internet Banking, Mobile Banking si Home Banking).
Internet bankingul, adica posibilitatea de a face operatiuni bancare prin intermediul internetului, fara deplasarea la ghiseul bancii, este unul din segmentele de business de pe piata serviciilor financiare care au crescut puternic, chiar si in conditii de criza. 
Lucrarea de fata isi propune sa analizeze aspectele relevante ale serviciilor bancare electronice care sunt asimilate tot mai mult in existenta cotidiana si care tind sa inlocuiasca, intr-o proportie covarsitoare, moneda efectiva.
Lucrarea se intituleaza ,,Serviciile bancare electronice" si este structurata in patru capitole, fiecare capitol avand mai multe subcapitole, finalizandu-se cu concluziile si propunerile.
In primul capitol intitulat "Managementul serviciilor bancare" sunt prezentate aspecte privind delimitarile notionale ale serviciilor bancare precum si structura acestora.
In cel de-al II-lea capitol sunt creionate atent principalele trasaturi ale serviciilor bancare electronice din Romania precum si tipologia acestora. Serviciile bancare electronice reprezinta clasa de servicii bancare care pot fi puse de o banca la dispozitia persoanelor fizice si companiilor prin mijloace electronice. Prin utilizarea acestor mijloace electronice de plata se asigura o gestionare mai buna a afacerilor si a lichiditatilor firmelor, intr-o durata scurta de timp si cu costuri mai reduse.
Capitolul al III-lea al lucrarii ,,Securitatea serviciilor bancare electronice din Romania " prezinta aspecte privind securitatea serviciilor de tip Internet Banking, Mobile Banking si Home Banking, precum si modalitati de autentificare si de securizare a tranzactiilor. Studierea securitatii serviciilor bancare electronice nu se poate disocia de securitatea specifica tuturor serviciilor si activitatilor unei banci. In comparatie cu serviciile bancare clasice, cele electronice sunt expuse unor riscuri sporite de acces neautorizat in sistemul bancii sau modificari frauduloase ale informatiilor vehiculate prin intermediul serviciilor electronice. Astfel de riscuri rezida din faptul ca serviciile bancare electronice presupun transferul de informatii intre clienti si banca prin canale neconventionale - reteaua Internet, retelele de telefonie mobila, conectari la serverele bancii etc. 
Informatiile vehiculate prin intermediul serviciilor bancare electronice pot fi interceptate de catre persoane rau intentionate care le pot utiliza in scopul deturnarii de fonduri din conturile clientilor sau in alte moduri frauduloase. Impotriva unor astfel de riscuri, bancile isi iau masuri de securitate. 
Capitolul al IV-lea al lucrarii este rezervat analizei aplicatiei de tip Internet Banking pe baza datelor furnizate de institutiile de credit din sistemul bancar.
In finalul lucrarii sunt prezentate concluziile si propunerile precum si ideile esentiale ale lucrarii.
CAPITOLUL I
MANAGEMENTUL SERVICIILOR BANCARE
1.1. Delimitari notionale privind serviciile bancare
Serviciile sunt produse nascute din operatiunile pe care banca le efectueaza in contul clientilor sai. Situatia patrimoniala a bancii nu este in mod obligatoriu afectata imediat prin oferirea acestor servicii. Executarea unui ordin de virament, remiterea unui cec spre incasare, introducerea unui titlu de bursa sunt servicii ale caror costuri afecteaza costurile de prelucrare si nu costurile capitalurilor (costul unui virament este independent de suma viramentului). 
Bancile fac parte din sectorul tertiar, fiind considerate prestatori de servicii bancare. Ele se plaseaza pe o pozitie de intermediari intre posesorii de disponibilitati banesti si solicitantii acestora. Oferta bancara reprezinta totalitatea serviciilor pe care banca le pune la dispozitia clientilor sai. Desi activitatea bancara este incadrata in sfera serviciilor, in practica "produsul bancar" este o realitate incontestabila.
Distinctia produs - serviciu bancar
Unii specialisti structureaza oferta bancara in functie de modul de solicitare a acesteia, in:
Produse bancare - oferite de banca clientelei sale si in cadrul lor se include:
- acordarea de credite;
- plasamente de obligatiuni emise de stat sau societati particulare pentru procurarea de fonduri;


Fisiere in arhiva (1):

  • Servicii Bancare Electronice.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!