Sistem de securitate cu barieră optică, pe infraroșu

Cuprins licență

Cap.1. Generalități ..6
1.1 Introducere ..6
1.2 Scopul realizării lucrării .. 7
1.3 Caracteristici sistemului de securitate cu barieră optică pe infraroșu . ...7
1.4 Principiul de funcționare al sistemului de securitate cu barieră optică pe infraroșu 10
1.5 Rolul sistemului de securitate cu barieră optică pe infraroșu . . 11
Cap. 2. SISTEM DE SECURITATE .13
2.1 Definiție .. .. . ...13
2.2 Clasificare . .14
2.3 Parametrii . ...14
2.4. Principii de funcționare a schemei Bloc . 15
CAP. 3. COMPONENTE FOLOSITE ÎN REALIZAREA LUCRĂRII PRACTICE 16
3.1. Rezistorul ..16
3.2. Conectori ...16
3.3. Condensatorul ...16
3.4. Dioda .. . . 16
3.5. Releu ... .. 17
Cap. 4 Masuri de protectie a muncii . 18
Concluzii . 20
Bibliografie .. ..21
Anexe ..22


Extras din licență

CAP. 1 GENERALITĂȚI
1.1. Introducere
Știința și tehnologia în domeniul infraroșu a fost, de la primele aplicații, dedicată în principal securității și supravegherii, în special în domeniul militar, pe lângă tehnicile specializate în domeniul imagisticilor termice pentru diagnosticarea și construcția clădirilor și, recent, în economiile de energie și contexte aerospațiale.
Până în prezent, aplicațiile de securitate s-au bazat în principal pe imagistica termică ca sisteme militare de supraveghere și avertizare.
În cele din urmă, apariția surselor de încredere cu laser în infraroșu, care funcționează până la lungimea de undă cu infraroșu și noile tehnici emergente în benzile Terahertz, au deschis zone noi pentru dezvoltarea unor sisteme de securitate avansate.
Din punct de vedere constructiv aceste bariere, sunt formate din emițător și receptor, care emit între cele două, fascicule de infraroșu. Barierele vor declanșa evenimete de efracție, atunci când toate fascicolele sunt întrerupte. Acest lucru poate să devină un dezavantaj, din cauza că pe acest tip de detecție orice interpunere, indiferent de natura obiectului va declanșa alarma.
Acest tip de detectori se pot utiliza în zone înguste (pe lângă pereții clădirilor, pe garduri, în interiorul/exteriorul clădirilor pentru a asigura ușile și geamurile evitând astfel încercările de intrare prin efracție deoarece sistemul declanșează alarma înaintea pătrunderii în clădire). Barierele IR se găsesc în multe variante constructive de la 1 până la 8 spoturi IR. Cu cât numărul de spoturi este mai mare cu atât înălțimea barierei IR este mai mare. 
Spoturile IR se pot alinia liniar sau încrucișat. Tehnologiile noi de fabricare au redus din problemele cauzate de soare, ceață, ploaie prin dublarea în fiecare corp al bariei cu spoturi de emițător-receptor și reglaj dinamic al semnalului IR emis.
Sistemele de protecție perimetrală asigură limitarea accesului neautorizat într-o zonă protejată. Spre deosebire de sistemele de securitate de interior, sistemele de detecție perimetrală sunt proiectate să opereze în orice tip de mediu extern (variații de temperatură, umiditate, radiații solare, curenți de aer) cât și factori perturbatori. 
- Alegerea schemei de principiu
Alegerea schemei de principiu s-a făcut astfel încât aceasta să fie funcționabilă, fiabilă și să se asigure realizarea cerințelor lucrării. Pentru aceasta am folosit diverse surse biografice a căror listă este prezentată la sfârșitul lucrării.
Componentele pentru realizarea acestei scheme au fost procurate de la EPSICOM. Tabelul cu materialele folosite în realizarea lucrării este prezentat la finalul lucrării. Pentru o funcționare cât mai corectă este necesară verificarea amănunțită a componentelor. Am procurat datele necesare despre componentele incluse și am verficat parametrii tehnici ai fiecărei componente , precum și compatibilitatea lor de a lucra împreună.
1.2 Scopul realizării lucrării
Lucrarea de maistru reprezintă o etapă deosibită în definitivarea pregătirii profesionale realizată în această instituție de învățământ.
Scopul acestei lucrări este verificarea generală a deprinderilor practice și a capacităților intelectuale pe care mi le-am format pe parcursul celor 2 ani de școlarizare.
Macheta poate fi utilizată de către un pasionat de electrotehnică care dorește să testeze și să înțeleagă cum funcționează ,schema este destul de simplă, iar componentele au costuri mici. 
1.3 Caracteristici sistemului de securitate cu barieră optică pe infraroșu
- Modulare 4.5KHz
- Alimentare 9-12Vcc
Frecvența (FO)- frecvența de oscilație liberă a oscilatorului controlat în curent (CCO) în absența unui semnal de intrare.
Lățimea benzii de detectare (BW) - Gama de frecvență,centrală în jurul valorii Fo,în care în semnalul de intrare peste teniunea de prag (de obicei 20m VRMS) va genera un semnal 0 logic la ieșire. Lățimea domeniului de detectare corespunde gamei de captare în buclă. 
Domeniul de blocare - Domeniul maxim de frecvențe de la care un semnal de intrare, peste nivelul de prag de tensiune , va genera nivelul logic 0 la ieșire


Fisiere în arhivă (1):

  • Sistem de securitate cu bariera optica, pe infrarosu.docx

Imagini din acest licență

Bibliografie

1. https://www.a2t.ro/blog/sisteme-de-alarma-cu-bariere-de-infrarosu-pentru-perimetrare-exterioara.html (accesat 22.06.2019)
2. https://www.hindawi.com/journals/aot/2012/838752/ (22.06.2019)
3.https://shopdelta.eu/bariera-ir-an900-15-1-linie_l19_p9162.html(accesat 2.07.2019)
4.https://www.baumer.com/fr/en/service-support/know-how/function-principle/functionality-and-technology-of-light-barriers-and-diffuse-sensors/a/know-how_function_lichtschranken-lichttaster (accesat 3.07.2019 )
5.https://www.scribd.com/doc/37569306/Curs-II-Sisteme-de-Securitate-Antiefractie-Si-Pr (accesat 2.07.2019)
6. https://www.deltasensor.eu/en/Products/Optical-Barriers-CMD-/VFT1 (accesat 2.07.2019)
7. www.wikipedia.org
8. www.epsicom.com
9. https://www.electroschematics.com/782/infrared-light-barrier/


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!