Sistem de Transport Pentru o Linie Tehnologica de Prelucrat Fasolea

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Metode de conservare a produselor horticole
1.2. Conservarea produselor horticole prin pasteurizare si termosterilizare 5
1.3. Conservarea produselor horticole prin concentrare 6
1.4. Conservarea produselor horticole prin uscare si deshidratare 7
1.5. Conservarea produselor horticole prin congelare 8
1.6. Conservarea chimica a produselor horticole 8
1.7. Conservarea produselor horticole cu ajutorul radiatiilor ionizante 9
1.8. Conservarea produselor horticole prin fermentatie 9
2. Operatii tehnologice generale pentru conservele obtinute prin sterilizare
2.2. Operatii tehnologice generale 11
2.3. Procese tehnologice generale de conservare a produselor horticole 18
3. Prezentarea principalelor utilaje ale liniilor tehnologice de prelucrare a produselor horticole
3.2. Masini de spalat 25
3.3. Masini de sortat si calibrat 27
3.4. Masini de taiat 31
3.5. Instalatii pentru oparire 34
3.6. Masini de spalat ambalaje 37
3.7. Masini de dozat 39
3.8. Masini de inchis 42
3.9. Instalatii de sterilizare 45
4. Prezentarea principalelor tipuri de sisteme de transport utilizate in cadrul liniilor de conserve de fasole
4.2. Transportoare cu banda 49
4.3. Transportoare elicoidale 56
4.4. Transportoare suspendate 60
4.5. Transportoare cu raclete 64
4.6. Elevatoare cu cupe 68
5. Alegerea utilajelor liniei tehnologice pentru obtinerea conservelor de fasole sterilizata
5.2. Masina de spalat cu ventilator 73
5.3. Masina de taiat varfuri la pastai 74
5.4. Masina de taiat fasolea in bucati 76
5.5. Oparitor tambur 78
5.6. Dozator automat pentru solide 79
5.7. Masina automata de inchis borcane Omnia 80
5.8. Autoclava verticala 80
5.9. Prezentarea elevatorului EL-37-00 84
6. Notiuni generale de exploatare si intretinere a utilajelor utilizate in cadrul liniei de obtinere a conservelor de fasole sterilizate
6.2. Uzura fizica si morala 88
6.3. Demontarea masinilor, controlul si sortarea pieselor 90
6.4. Particularitatile reconditionarii pieselor specifice utilajului tehnologic alimentar 91
6.5. Notiuni generale de exploatare si intretinere 95
7. Calculul elevatorului cu cupe
7.2. Constructia carcasei superioare a elevatorului cu cupe 97
7.3. Determinarea dimensiunilor si pasul cupelor 100
7.4. Calculul puterii necesare actionarii elevatorului cu cupe 101
7.5. Calculul elevatorului EL-37-00 105
- Bibliografie 107


Extras din licenta Cum descarc?

- Materiale grafice
1.1 Conservarea produselor horticole prin pasteurizare si termos-terilizare
Pasteurizarea si termosterilizarea sunt tratamente termice aplicate conservelor de legume si fructe ambalate sau neambalate cu scopul distru-gerii florei microbiene existente sub forma vegetativa sau sporulata. Durata tratamentelor termice este influentata de o serie de factori, din care mai importanti sunt:
- compozitia chimica, si in special pH-ul afecteaza termorezistenta diferitelor microorganisme. Produsele cu pH > 4,6 necesita aplicarea unor temperaturi de peste 100?C, regimul termic fiind mai moderat in cazul legumelor si fructelor cu aciditate ridicata (pH < 4,6);
- incarcatura microbiana, scade exponential cu durata tratamentului termic si pentru o eficienta corespunzatoare a procesului, se impune necesitatea operatiei de spalare a produselor;
- temperatura initiala a continutului recipientului, cand un produs cu vascozitate ridicata are temperatura de 80?C durata de realizare a temperaturii de sterilizare in centrul ambalajului este cu 15-20% mai mica fata de cazul cand aceasta este de 40?C;
- termopenetratia (transferul de caldura de la peretele exterior al am-balajului pana in centrul acestuia);
- raportul produs lichid.
Pasteurizarea consta in incalzirea produsului, de regula la temperaturi intre +63 si +85oC, pentru distrugerea microorganismelor psihrofile si criofile, mezofile si a formelor vegetative de bacterii. In functie de nivelul termic, pasteurizarea poate fi joasa, medie, inalta si suprainalta. Pasteurizarea este utilizata la conservarea laptelui, a sucurilor, a gemurilor, a berii etc.
Diferitele variante ale pasteurizarii inalte si suprainalte constituie cele mai bune procedee aplicate frecvent in practica. Acestea se realizeaza in flux continuu, iar durata scurta a tratamentului termic asigura in cea mai mare masura mentinerea proprietatilor organoleptice si a valorii nutritive initiale, inactivarea enzimelor din produs si creeaza in recipient un mediu aseptic si lipsit de aer.
Ultrapasteurizarea sau uperizarea este o varianta a pasteurizarii ultrainalte, caracterizata prin soc termic, adica prin incalzirea lichidelor cu vapori de apa supraincalziti la temperatura de cca. 150?C, timp de cca. 1 secunda, urmata de ambalarea aseptica. Uperizarea se aplica cu mult succes la pasteurizarea produselor lichide (lapte, sucuri de legume si fructe etc).
Sterilizarea consta in tratamentul termic al produselor (inchise in recipiente ermetice) la temperaturi de +115 +125?C, un timp determinat (20 50 minute). Prin sterilizare se urmareste nu numai distrugerea for-melor vegetative ale microorganismelor, dar si a sporilor acestora, asigu-radu-se o inalta stabilitate a produselor alimentare la pastrare. In timpul sterilizarii au loc diferite modificari in produs: substantele proteice coagu-leaza, se distrug enzimele si intr-o proportie mare si vitaminele, se modifica structura produselor si unele proprietati psihosenzoriale.
Conservele sterilizate pot suferi diferite feluri de alterari chimice si microbiologice, care se manifesta uneori prin bombaj. Conservele alterate chimic si microbiologic, cu sau fara bombaj, sunt improprii pentru consum, deoarece contin substante toxice. Exista si o forma de bombaj fizic, ca urmare a regimului de sterilizare incorect. Desi conservele cu bombaj fizic nu sunt toxice, totusi nu sunt admise in comertul de detaliu, ci numai in alimentatia colectivitatilor, dupa un control riguros de laborator.
1.2 Conservarea produselor horticole prin concentrare
Conservarea legumelor si fructelor prin concentrare este un procedeu aplicat pe o scara extrem de larga si consta in eliminarea unei importante cantitati de apa din produse, ceea ce asigura stabilitatea microbiologica si reducerea costurilor de ambalare, transport si depozitare.
Concentrarea trebuie realizata astfel incat sa se mentina valoarea nutritiva a produsului, sa nu se modifice proprietatile senzoriale, sa nu se ajunga la denaturarea proteinelor si depunerea lor sub forma de precipitate.
Produse fabricate prin concentrare: bulion, pasta de tomate, gem, marmelada, jeleu, dulceata, sirop concentrat de fructe, fructe confiate.
In functie de gradul de concentrare deosebim:
- semiconcentrate, cu 30 - 50% substanta uscata (cazul pastei de tomate, al concentratelor de citrice, al laptelui concentrat). Aceste produse au o stabilitate redusa si ca urmare, substanta uscata nu le asigura conservabilitatea, fiind necesar un procedeu suplimentar de conservare. Pentru sucurile de fructe semiconcentrate se aplica con-gelarea sau pasteurizarea iar pentru pasta de tomate si laptele concentrate se aplica sterilizarea.
- concentrate propriu-zise, cu un continut minim de 65% substanta uscata, astfel ca sunt stabile in timp si se pot conserva fara alt procedeu auxiliar. Concentratele se obtin din produse care au o ter-mostabilitate mai mare, dar trebuie avut in vedere necesitatea racirii rapide pana la 20?C. Pentru a se evita transformarile senzoriale si reducerea valorii alimentare se recomanda ca pastrarea sa se faca la temperaturi mai mici de 10?C, de preferat la 2?C.
Concentratele alimentare, in special cele de fructe, sunt foarte higro-scopice, absorb foarte usor umiditatea din aer sau din lemn, daca sunt am-balate in butoaie si, ca urmare, se pot dezvolta microorganismele osmofile. Deci se va urmari sa se asigure conditii perfect sterile, prin spalarea si dezinfectarea aparaturii, recipientelor si conductelor.
Activitatea apei de 0,7 nu asigura inactivarea enzimelor, din care cauza se vor lua masuri ca inainte de concentrare sa se asigure inactivarea enzimelor prin tratare termica.
Concentrarea produselor alimentare fluide se poate realiza prin mai multe metode: evaporare, congelare, uscare, centrifugare, ultrafiltrare etc.


Fisiere in arhiva (11):

 • Sistem de Transport Pentru o Linie Tehnologica de Prelucrat Fasolea
  • Bibliografie.docx
  • Capitolul I.docx
  • Capitolul II.docx
  • Capitolul III.docx
  • Capitolul IV.docx
  • Capitolul V.docx
  • Capitolul VI.docx
  • Capitolul VII.docx
  • CUPRINS.docx
  • Introducere.docx
  • pag. 86.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!