Sistem Informatic Pentru Evidenta Clientilor la o Firma

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 5
CAP. I SISTEME INFORMATIONALE
1.1. Sisteme informationale si sisteme informatice in gestiunea organizatiilor 7 
1.1.1. Definitie, rol, structura, obiective 7
1.1.2 Categorii de sisteme informationale in organizatii 11
1.1.3. Clasificarea sistemelor informationale 12
1.2. Proiectarea si realizarea sistemelor informatice 15
1.2.1. Selectarea strategiei de proiectare a sistemelor informatice 18
1.2.2. Consideratii generale privind strategia de proiectare 19 
1.2.3. Selectarea alternativelor privind aria de intindere si nivelul de informatizare 22
1.2.4. Definirea mediului de dezvoltare al aplicatiilor 24
1.2.5. Alternativa sistem centralizat-sistem distribuit 25
1.2.6. Modelul client/server 29
1.2.7. Proiectarea de ansamblu a sistemelor informatice 32
1.2.8. Proiectarea de detaliu a sistemelor informatice 39
CAP. II PREZENTAREA GENERALA A S.C. ARTIS S.R.L.
2.1. Profil SC ARTIS SRL 42
2.2. Structura organizatorica a firmei 43
2.3. Mediul extern al firmei 49
CAP. III PROIECTAREA BAZELOR DE DATE
3.1. Proiectarea logica a bazei de date 50
3.1.1. Aplicarea principiului abstractizarii in modelarea datelor 50
3.1.2. Demersul proiectarii bazelor de date 53
3.2. Proiectarea logica de detaliu a fisierelor 56
3.3. Realizarea sistemelor informatice - elaborarea programelor 58
CAP. IV SISTEME DE GESTIUNE
4.1. Despre SGBD-uri 61
4.2. Despre SQL 64
4.3. Prezentare Microsoft Access 65
CAP. V IMPLEMENTAREA SISTEMULUI INFORMATIC
5.1. Obiectivele sistemului 73 
5.2 Scurta prezentare a mediului de lucru - MS Access 74 
5.3. Prezentarea aplicatiei Gestiune Incasari 75
5.4. Rezultate obtinute 78
CAP. VI CONCLUZII 84
Bibliografie
Anexe


Extras din licenta Cum descarc?

Astazi omenirea se gaseste in faza societatii informationale ca efect al celei de-a doua revolutii industriale, in care informatia si calculatoarele electronice joaca un rol esential. Daca prima revolutie industriala a insemnat transferul indemanarii omului catre masina, cea de-a doua revolutie industriala implica transferul inteligentei umane catre masina (calculator).
"Calculatoarele electronice nu sunt supraomenesti. Ele se strica. Fac greseli -periculoase uneori. Nu au nimic magic si cu siguranta nu sunt spirite sau suflete din mediul inconjurator. Cu aceste rezerve ele raman insa una din cele mai uimitoare si tulburatoare realizari ale omului, pentru ca ne amplifica capacitatea intelectuala, si nu stim unde ne vor duce pana la urma propriile noastre minti." Toffler, A., Al treilea val, Ed. Politica, Bucuresti, 1983, p. 236.
Informatia, ca notiune, este foarte veche. Este utilizata cu diferite semnificatii: suport al cunostintelor umane, unitate de masura in informatica, stire, noutate etc. Sensurile notiunii de informatie sunt mult discutate si interpretate de catre o disciplina sau alta. Asistam astazi, in lume, la afirmarea unei noi revolutii industriale bazata pe evolutia extrem de rapida si spectaculoasa a componentelor electronice, calculatoarelor si comunicatiilor.
Pentru a fi perceputa informatia trebuie exprimata intr-o forma concreta. Prin data intelegem un numar, o marime, o relatie etc. care serveste la rezolvarea unei probleme sau care este obtinuta in urma unei cercetari urmand a fi supusa unor prelucrari.
Data poate fi considerata materia prima pentru informatie. Ea este o informatie potentiala, intrucat prin prelucrare conduce la obtinerea informatiilor. In informatica prin data intelegem "un model de prezentare a informatiei accesibil unui anumit procesor (om, unitate centrala, program etc.), model cu care se poate opera pentru a obtine noi informatii despre fenomenele, procesele si obiectele lumii reale''.
Datele sunt utilizate pentru:
- transmiterea informatiilor intre oameni;
- pastrarea informatiilor pentru o utilizare viitoare;
- obtinerea de noi informatii prin prelucrari.
In literatura de specialitate, de cele mai multe ori, se considera ca sistemele de calcul opereaza cu date, care constituie forma fizica, efectiva, a informatiei si numai prin asociere cu realitatea, putem spune ca sistemele de calcul prelucreaza informatii. In astfel de conditii datele furnizate la iesire pot reprezenta o anumita informatie pentru un utilizator si o alta pentru alt utilizator. Daca data are o existenta fizica, tangibila, informatia exista numai in receptor, fiind intangibila. Se poate spune ca informatia este produsul inteligentei omenesti1
In ultimul timp, ca urmare a progreselor realizate in tehnologiile hardware si sofware, materializate in cea de-a cincea generatie de calculatoare electronice se apreciaza ca ne aflam in etapa in care se face trecerea de la prelucrarea datelor la prelucrarea cunostintelor. S-a facut trecerea de la calculatoare care calculeaza si memoreaza date la calculatoare care rationeaza si informeaza. Denumirea de "calculator" devine improprie intrucat se prelucreaza cunostinte. Termenul adecvat ar fi sisteme de prelucrare a cunostintelor (KIPS - Knowledge Information Processing System).
Dupa DEX, cunostintele cuprind totalitatea notiunilor, ideilor, informatiilor pe care le are cineva intr-un domeniu oarecare. Desi nu intotdeauna se face distinctie intre notiunile de date, informatii, cunostinte, consideram ca in domeniul gestiunii intreprinderilor delimitarile sunt absolut necesare. In acest context abordarile se orienteaza astfel2:
Datele se refera la numere, fapte, diferite documente etc. Intreprinderile pastreaza datele care nu sunt prin ele insele valoroase;
Informatiile se refera la date organizate, date care au fost filtrate si ordonate dupa anumite criterii. Ele constituie baza deciziilor manageriale;
Cunostintele sunt utilizate in luarea deciziilor. Cunoasterea bazata pe insusirea informatiei produce decizii. Managerul care studiaza un raport si il poate interpreta utilizeaza cunostinte.
Interpretari asemanatoare intalnim des in literatura de specialitate. Dupa Beyon3 nivelul data - informatie este considerat primul nivel in informatica de gestiune. La aceasta se adauga al doilea nivel, acela al informatiilor derivate din alte informatii pe baza de rationament, nivel considerat a fi nivelul cunostintelor.


Fisiere in arhiva (10):

 • Sistem Informatic Pentru Evidenta Clientilor la o FirmaSistem Informatic Pentru Evidenta Clientilor la o Firma
  • 0 CUPRINS.doc
  • 1 INTRODUCERE.doc
  • 2 CAPITOLUL UNU SIST INFORMATIONALE.doc
  • 3 CAPITOLUL DOI PREZENTARE FIRMA.doc
  • 4 CAPITOLUL TREI BAZE DE DATE.doc
  • 5 CAPITOLUL PATRU SIST DE GEST.doc
  • 6 CAPITOLUL CINCI IMPLEMENTARE PROGRAM.doc
  • 7 CAPITOLUL SASE CONCLUZII.doc
  • 8 BIBLIOGRAFIE.doc
  • PAGINA 1.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!