Sistem informațional pentru promovarea potențialului turistic românesc

Cuprins licență Cum descarc?

CUPRINS. 1
PREFATA. 3
CAPITOLUL I
ANALIZA SISTEMULUI EXISTENT IN CADRUL S.C. TRAVEL TIME S.R.L. 4
1.1 Prezentarea firmei . 4
1.2 Indicatorii economici. 5
1.3 Organigrama societatii. 6
1.3.1. Sistemul de conducere. 7
1.3.2 Sistemul condus. 8
1.4 Dotarea tehnica. 10 
1.5 Mediul de marketing al societatii. 11 
CAPITOLUL II
PLATFORMA TEHNOLOGICA UTILIZATA. 15
2.1 Introducere. 15
2.2 Limbajul HTML. 16
2.3 Joomla ! . 18
2.4 Macromedia Dreamweaver . 20
2.5 Internetul . 21
2.5.1 Conectarea la Internet . 23
2.5.2 Marketingul pe Internet. 24
CAPITOLUL III
PROIECTAREA SISTEMULUI INFORMATIC. 28
3.1 Realizarea sistemului informatic. 28
3.2 Proiectarea de detaliu a intrarilor . 39
3.3 Implementarea Aplicatiei. 40
CAPITOLUL IV
PREZENTAREA SISTEMULUI INFORMATIC SI EXPLOATAREA APLICATIEI . 43
4.1 Descrierea generala a functiilor oferite de aplicatie . 43
Bibliografie. 53
Anexa . 54


Extras din licență Cum descarc?

Prefata
Turismul reprezinta pentru Romania sectorul economic care dispune de un valoros potential care trebuie dezvoltat, neexploatat inca suficient si care poate deveni o sursa de atractie atat a investitorilor cat si a turistilor straini, insa acest lucru este ingreunat de concurenta puternica din partea tarilor vecine si de amploarea problemelor legate de competivitate. Astfel, promovarea turistica a Romaniei trebuie sa se alinieze tendintei internationale de crestere a rolului institutiei nationale de promovare a turismului in activitatea intensiva de promovare, aceasta activitate fiind in prezent subdimensionata, cantitatea de materiale promotionale editate este insuficienta si nu acopera cererea.
Situatia este determinata de lipsa unei retele nationale de centre judetene si birouri locale de promovare si informare turistica, a unor brand-uri pe zone si regiuni turistice, de deficientele in acoperirea cu fonduri de la buget a activitatii de promovare interna si internationala, de lipsa asigurarii continuitatii institutionale in domeniul promovarii. O problema de importanta majora a economiei romanesti este reprezentata de gradul diferit de valorificare a potentialului turistic, avand in vedere rolul care trebuie acordat respectarii capacitatii de suport, dar si eliminarii diferentelor economice regionale.
Spre exemplu, in timp ce zone precum Valea Prahovei, Brasov, Constanta si litoralul Marii Negre exista un turism de masa la limita superioara si peste capacitatea de suport in sezonul de varf in restul zonelor turistice circulatia turistilor este la jumatatea capacitatii de suport sau poate chiar mai mica, principalul motiv constituind-ul complexul de conditii de exploatare neadecvate, dar si accesibilitatea dificila, serviciile turistice si utilitatile generale de slaba calitate, programe de agreement insuficiente, retele de structuri turistice de cazare, alimentatie si agreement neacoperitoare sau forta de munca in structura ocupationala turistica neadecvata cererii pietei si insuficienta cantitativa.
In raport cu potentialul turistic, dar si comparative cu statele vecine, ponderea turismului romanesc in PIB este mica, la fel si profitul obtinut de intreprinzatorii de turism, aceasta problema datorandu-se in principal lipsei produselor turistice complexe, existentei capacitatilor turistice vechi si nemodernizate, privatizate in anii 2001-2002, si lipsei facilitatilor pentru realizarea de capacitate turistice complexe, modern echipate si dotate, la acestea adaugandu-se si lipsa capacitatilor de cazare in zonele turistice care ofera oportunitati deosebite pentru practicarea turismului de nisa si a ecoturismului.
CAPITOLUL I 
ANALIZA SISTEMULUI EXISTENT IN CADRUL S.C. TRAVEL TIME S.R.L.
1.1 Prezentarea firmei
Societatea se numeste S.C. Travel Time SRL, are sediul in Bucuresti, str. Vasile Conta, nr.1, bl.42, sc. A, ap.8, sector 2, este infiintata la inceputul anului 2001 avand licenta de turism nr. 4896/2001 registrata la Registrul Comertului Bucuresti sub nr.J08/427/2001, cod de inregistrare fiscala RO 3553030
In economia de piata societatea a fost supusa examenului riguros, exigent, dar drept al pietei, avand la baza raportul cerere-oferta, care opereaza dupa criteriul eficientei, al concordantei activitatilor economice cu nevoile reale ale consumatorilor. In aceste conditii, administratorul trebuie sa aiba o inalta capacitate de adaptare la cerintele si legitatile pietei, ale concurentei loiale. Pe langa initiativa libera si aportul material, financiar, uman – fizic si inteligenta – capacitatea de a genera profit sunt factorii care au condus la obtinerea maxima a eficientei si la crestere economica.
Exista trei tipuri de vacante :
Primul tip Circuit care consta in faptul ca agentia pune la dispozitie un autocar care se plimba prin diferite orase pentru a vizita diferite obiecte turistice;
Al doilea tip este Sejur care consta din oferte de cazare la un hotel pentru un anumit timp , 3 sau 4 sau 7 zile depinde de oferta valabila la momentul respectiv 
Al treilea tip este Cazare unde se alege un numar exact de zile pentru a fi cazat la un hotel 
In cursul celor 8 ani de la infintare, firma a cunoscut o dezvoltare, ajungand sa detina in prezent 6 filiale situate in diferite orase in Romania, fiecare tinand legatura cu sediul central. 
1.2 Indicatori economici 
Cifra de afaceri a crescut an de an, astfel ea se prezinta pe ultimii 7 ani astfel:
Figura 1.1 Veniturile Firmei 
Datorita numarului de angajati acela fiind un total de 91 firma se situeaza in randul firmelor mici, pentru a intra in randul intreprinderilor mijlocii ar fi fost nevoie de un numar de angajati mai mare sau egal cu 101.
Scopul firmei este acela de a produce profit, prin satisfacerea nevoilor oamenilor de a se relaxa si plimba. Travel time se adreseaza tuturor claselor sociale, ofertele fiind diverse si din punct de vedere financiar, dar si din punctul de vedere al obiectivelor turistice. Metoda adoptata nu este de a suprapopula statiunile arhicunoscute in plin sezon, ci acela de a promova acele zone mai putin cunoscute ale lumii, concomitent cu relaxarea turistilor. Ofertele includ si tururi la punctele istorice si de interes, pentru ca vacantele clientilor sa fie cu adevarat de neuitat.


Fisiere în arhivă (1):

  • Sistem Informational pentru Promovarea Potentialului Turistic Romanesc.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!