Sistemul de Impozitare si Evolutia Lui

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL 1: Impozitele- Notiuni generale, functii, principii 
si teorii 
1.1. Notiuni generale
1.2. Trasaturile si functiile sistemului fiscale
1.3. Elementele tehnice ale impozitului
1.4. Teorii privind impozitul
CAPITOLUL 2: Rolul si locul impozitelor in economie
2.1. Efectele economice ale fiscalitatii
CAPITOLUL 3: Impozitele directe percepute in prezent, in tara
noastra
3.1. Caracterizarea generala a impozitelor directe
3.2. Cadrul juridic si gradul de armonizare a legislatiei
romanesti cu cea comunitara 
CAPITOLUL 4: Impozitele indirecte percepute in prezent, in 
tara noastra
4.1. Caracterizarea generala a impozitelor indirecte
4.2. Cadrul juridic si gradul de armonizare a legislatiei
romanesti cu cea comunitara
CAPITOLUL 5: Analiza comparativa a impozitelor directe si a
impozitelor indirecte, la nivelul bugetului de
stat, in perioada de tranzitie
CONCLUZII SI PROPUNERI


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Tema lucrarii mele de licenta se intituleaza:"Contabilitatea impozitelor directe si indirecte in tara noastra". Am ales aceasta tema deoarece am vrut sa-mi insusesc mai multe cunostinte in domeniul contabilitatii in special cu privire la impozite(impozite directe si impozite indirecte).
In primul capitol, intitulat ,,Impozitele- Notiuni generale, functii, principii si teorii. In cadrul acestui capitol am incercat sa ma familiarizez cu notiunea de ,,impozit", de rolurile pe care acestea le indeplinesc in economie. De asemenea, am prezentat si am caracterizat trasaturile si functiile sistemului fiscal, iar cea mai importanta trasatura a impozitelor mi s-a parut cea a echitatii impunerii, prin care fiecare platitor, prin plata impozitelor si taxelor, participa la realizarea resurselor bugetare in functie de veniturile sale. Am prezentat, in continuare elementele tehnice ce stau la baza impozitului, principiile impunerii, dar si teoriile privind impozitele.
In cel de-al doilea capitol, cu titlul: ,,Rolul si locul impozitului in economie", am prezentat efectele economice ale fiscalitatii, simtindu-se nevoia de ase institui impozite inca din anul 1789, unde in Declaratia Drepturilor se preciza explicit: "pentru intretinerea fortei publice si pentru cheltuielile administratiei, o contributie comuna este indispensabila". 
Cel de-al treilea capitol, denumit: ,,Impozitele directe percepute in prezent in tara noastra", cuprinde caracterizarea generala a impozitelor directe, cadrul juridic si gradul de armonizare a legislatiei romanesti cu cea comunitara, bazate pe definitii, clasificari si caracteristici ale acestora, in contextul aderarii tarii noastre in Uniunea Europeana. Aici sunt caracterizate cele mai importante impozite directe, si anume: impozitul pe venitul persoanelor fizice si impozitul pe venitul persoanelor juridice (impozitul pe profit).
In penultimul capitol, cu titlul: ,,Impozitele indirecte percepute in prezent in tara noastra", am urmat aceeasi pasi pe care i-am facut si in capitolul precedent, cu mentiune ca am caracterizat impozitele indirecte: taxa pe valoare adaugata, taxe vamale si accize, in contextul aderarii tarii noastre in Uniunea Europeana.
Ultimul capitol al lucrarii este structurat pe ,,Analiza comparativa a impozitelor directe si a impozitelor indirecte, la nivelul bugetului de stat, in perioada de tranzitie". In cadrul acestui ultim capitol am prezentat pe baza documentatiei, grafice si tabele, indicand structura si evolutia impozitelor directe si a impozitelor indirecte.
CAPITOLUL 1
Impozitele - Notiuni generale, functii, principii si teorii
1.1. Notiuni generale
In Romania, taxele au fost introduse in vremuri stravechi, cand acest teritoriu a fost cucerit de Imperiul Roman condus de imparatul Traian. Existau mai multe impozite : censul, un impozit asupra pamantului, platit de toti cei care aveau loturi ; capitatia, un impozit personal, pe cap de locuitor. Asupra mostenirilor se punea o dare in valoare de 5% ; la eliberarea sclavilor se platea, de asemenea, o dare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Impozitare si Evolutia Lui.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!