Sistemul de Indicatori de Performanta Utilizati in Managementul Financiar

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Cap. I. Modalitati de analiza a situatiei 
financiar - patrimoniale a firmei 5
1.1. Bilantul - instrument de baza al analizei financiare 5
1.2. Ratele structurale de activ bilantier 8
1.3. Ratele structurale de pasiv bilantier 14
1.4. Analiza echilibrului financiar pe termen scurt, mediu si lung 16
1.4.1. Fondul de rulment 16
1.4.2. Necesarul de fond de rulment 23
1.4.3. Trezoreria 24
1.4.4. Situatia neta 27
Cap. II. Principalii indicatori de performanta ai firmei 28
2.1. Profitul - preocupare primordiala a manageriatului 28
2.2. Ratele rentabilitatii 30
2.3. Analiza lichiditatii si solvabilitatii 33
2.4. Ratele de finantare 38
Cap. III. Analiza activitatii S.C. METAXIM RUL S.R.L. 
pe baza principalilor indicatori de performanta 40
3.1. Prezentarea firmei 40
3.2. Analiza ratelor structurale de activ bilantier ale firmei 41
3.3. Analiza ratelor structurale de pasiv bilantier ale firmei 46
3.4. Analiza echilibrului financiar pe baza fondului de rulment,
necesarul de fond de rulment si trezoreria 49
3.5. Analiza ratelor rentabilitatii firmei 51
3.6. Analiza lichiditatii si solvabilitatii firmei 53
3.7. Analiza ratelor de finantare 55
Cap. IV. Concluzii si propuneri 59
Bibliografie 61
Anexe 63


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Transformarile economice si sociale la nivel global au determinat schimbarea modului de gandire si de desfasurare a afacerilor companiilor. La nivel international au loc dezbateri publice tot mai aprinse si mai frecvente pe tema responsabilitatii intreprinderilor, comportament care ar trebui sa respecte fundamentele conceptului de ,,dezvoltare durabila". 
Performanta continua reprezinta obiectivul oricarei organizatii deoarece numai prin performanta organizatiile au posibilitatea de a creste si de a progresa. 
Se poate afirma ca performanta organizationala este cea mai importanta modalitate de masurare a succesului unei companii, prin intermediul unui set de indicatori care reflecta rezultatele diferitelor componente ale acesteia. Scopul este acela de a explica rolul si necesitatea activitatilor de monitorizare si evaluare in vederea cresterii performantelor si imbunatatirii eficientei in sectorul economic, oferind in acelasi timp si un suport metodologic pentru desfasurarea acestor activitati.
In perioadele mai putin stabile, cel mai mare atuu pe care trebuie sa-l posede o companie este capacitatea de a gasi solutii intr-o perioada scurta de timp si cu putine date la dispozitie, dar neaparat structurate; de a avea puterea sa masoare in continuare toate miscarile organizatiei si mai ales ale pietei - clienti, furnizori si competitori; de a concepe sistemul astfel incat sa permita verificarea solutiilor inainte de a fi puse in practica, deoarece riscul unei decizii gresite este foarte mare si de cele mai multe ori decizia este ireversibila. 
Rentabilitatea este un criteriu al performantei, ea exprimand capacitatea intreprinderii de a obtine profit. Informatiile despre performanta unei intreprinderi, in special despre rentabilitatea acesteia, sunt utile pentru aprecierea modificarilor potentiale ale resurselor economice pe care intreprinderea le va putea controla in viitor si pentru anticiparea capacitatii de a genera fluxuri de trezorerie cu resursele existente. De asemenea, pe baza performantei se formuleaza rationamente vizand eficienta cu care intreprinderea poate utiliza noi resurse. 
In elaborarea acestei lucrari s-a tinut seama si de faptul ca, legislatia actuala in domeniul contabilitatii prevede drept obiective ale situatiilor financiare prezentate de agentii economici, reflectarea performantei economice si a pozitiei financiare a acestora. 
Indicatorii de performanta au un rol deosebit de important pentru o pozitionare corecta pe piata fata de concurenta, precum si pentru luarea unor decizii in scopul imbunatatirii componentelor care influenteaza direct nivelul lichiditatilor din companii. Aspectele prezentate in lucrare ne permit sa afirmam ca analiza si evaluarea performantei, ca scop si mijloc al managementului intreprinderii, sunt componente esentiale in vederea obtinerii de rezultate economice superioare de catre intreprinderile care isi desfasoara activitatea in mediul actual.
Desi performanta economica are acceptiuni diferite, cum ar fi crestere, rentabilitate, productivitate, randament, am dorit sa indreptam atentia spre directii de cercetare viitoare care sa vizeze faptul ca: performanta financiara, ca dimensiune a managementului financiar, este o notiune complexa si reprezinta un proces strategic si integrat al asigurarii succesului de durata in activitatea organizatiei, care presupune un rezultat economic masurabil, obtinut prin responsabilitate, inovatie, creativitate, calitatea proceselor organizationale, calitatea deciziei, fiind influentat de factori interni si externi, cu efect asupra competitivitatii economice, profitabilitatii, lichiditatii si riscurilor financiare.
Indicatorii sunt instrumente analitice de baza pentru evaluarea unei anumite politici sau pentru compararea unor activitati similare sau a aceleiasi activitati in perioade de timp diferite. Lucrarea realizeaza o "radiografie" a sistemului de indicatori consacrati si a surselor acestora pentru evaluarea performantei, felul in care ei trebuie abordati, ce anume ofera in scopul unei cat mai bune intelegeri a cerintelor utilizatorilor, in vederea imbunatatirii activitatii pornindu-se de la semnificatia si rolul bilantului contabil, ca baza a furnizarii informatiilor detaliindu-se ratele de structura ale activului si pasivului bilantului societatii.
Aceste informatii au rolul de a caracteriza pozitia firmei, iar pentru a surprinde performanta acesteia se enumera si analizeaza cateva grupe de indicatori precum: indicatori privind profitabilitatea, indicatori privind lichiditatea si solvabilitatea firmei, indicatori ai echilibrului financiar etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Indicatori de Performanta Utilizati in Managementul Financiar.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!