Sistemul Informational in Cadrul Primariei Aninoasa

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Lista de abrevieri 5
Capitolul 1
1.1 Componentele sistemului informational 6
1.2 Functiile sistemului informational 8
1.3 Deficiente ale sistemului informational 9
1.4 Principii de concepere, functionare si rationalizare ale sistemului informational 9
1.5 Etapele si fazele metodologice de perfectionare ale sistemului informational 10
Capitolul 2
Prezentarea Primariei Aninoasa 11
Capitolul 3
3.1 Dezvoltareaa sistemului informational al administratiei publice 16
3.2 Sistemul informatic in Primaria Aninoasa 17
3.3 Subsistemul informational in cadrul serviciului administratie publica locala, relatii cu clientii 18
3.4 Subsistemul informational in cadrul Consiliului Local 20
3.5 Subsistemul informational in cadrul serviciului buget-contabilitate 21
3.6 Subsistemul informational in cadrul comartimentului impozite si taxe 26
3.7 Subsistemul informational in cadrul biroului public comunitar local de evidenta a persoanei 28
3.8 Subsistemul informational in cadrul compartimentului resurse umane, salarizare 35
3.9 Subsistemul informational in cadrul compartimenului audit intern 36
3.10 Subsistemul informational in cadrul compartimentului administratie publica locala 39
Capitolul 4
Analiza critica a sistemului informational
4.1 Analiza critica a componenetelor si compartimentelor sistemului informational 43
4.2 Analiza critica conform principiilor sistemului informational 48
Capitolul 5
Propuneri, recomandari si concluzii 51
Bibliografie 53


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Administratia publica parcurge un proces de reforma prin care isi propune ca aceasta sa se afle permanent in slujba fiecarui cetatean. Reforma pe care doreste Guvernul Romaniei sa o realizeze se numeste reforma la ghiseu si a inceput in anul 2004. Prin intermediul ei doreste sa promoveze transparenta, sa eficientizeze administratia prin reducerea costurilor si birocratiei, sa asigure accesibilitatea larga la informatiile si serviciile publice, indiferent de timp si loc, sa previna si sa combata coruptia prin mijloace electronice. Aceasta reforma se aplica asupra tuturor sistemelor care compun o instituite si asupra tuturor componenetelor acesteia.
Am ales aceasta tema Sistemul informational - prezentare si rationalizare deoarece sistemul informational dintr-o primarie din Romania nu este analizat in materialele despre Administratia publica si deoarece sistemul informational detine un rol foarte important in realizarea reformei din Administratia publica locala si centrala.
Prin aceasta lucrare doresc de asemenea sa prezint care este nivelul birocratiei in acest tip de institutie, care este atitudinea functionarilor fata de reforma initiata, care sunt schimbarile care au avut loc odata cu aderarea Romaniei la UE.
Aceasta lucrare este o lucrare practica care contine in primul capitol o scurta prezentare teoretica a sistemului informational, o prezentare a componentelor sistemului informational, a functiilor sale, a deficientelor cu care aceasta se poate confrunta precum si a principiilor dupa care se ghideaza.
In al doilea capitol am realizat o prezentare a Primariei Aninoasa, a modului in care este organizata, compartimentata, o prezentare a rolului acesteia, precum si o prezentare a functionarului roman si a celui European.
In capitolul al treilea am realizat o prezentare si analiza a tuturor compartimentelor aflate in componenta Primariei Aninoasa, am realizat de asemenea o prezentare a documentelor, caracteristicilor lor si a circuitului parcurs de aceastea.
In capitolul al patrulea am analizat critic pentru inceput componentele sistemului informational din Primaria Aninoasa, avand la baza observatiile directe si informatiile obtinute de la functionarii care isi desfasoara activitatea in cadrul institutiei, am prezentat tipurile de circuite si fluxuri informationale ale sistemului informational. Dupa aceea am realizat o analiza critica conform principiilor de concepere, functionare si rationalizare a sistemului informational, iar in ultima parte a capitolului am realizat o analiza critica a compartimentelor Primariei Aninoasa.
In ultimul capitol al lucrarii am formulat propuneri si recomandari pentru imbunatatirea sistemului informational al Primariei Aninoasa din dorinta de a simplifica si de a asigura un sistem informational cat mai transparent, eficient, cu un grad scazut al birocratiei si cu un grad ridicat al accesibilitatii cetateanului la informatii de interes public precum si cu un grad ridicat de respecare a drepturilor cetatenilor.
Sursele folosite in realizarea acestei lucrari au avut un rol important pentru corectitudinea si intelegerea rolului si importantei sistemului informational, iar faptul ca acesta se afla intr-o continua schimbare si reforma inseamna ca s-au creat premisele alinierii sale la standardele europene.
Lista de abrevieri
SI Sistemul informational
CL Consiliul Local
CJ Consiliul Judetean
HG Hotarare de Guvern
PG Ordonanata de Guvern
UE Uniunea Europeana
RM Reprezentatnul managementului 
SMC Sistemul de management al calitatii 
RNAC Raport de neconformitate si actiune corectiva 
CAPITOLUL 1
1.1 COMPONENTELE SISTEMULUI INFORMATIONAL
Scheletul organizatiei este articulat si pus in miscare prin energia pe care o ofera informatia. Optimizarea consumului de energie -in forma- ofera celor care doresc, pot si stiu sa faca putere si bogatie. Caci, dincolo de mesajele pe care le vehiculeaza, informatia inseamna timp, efort intelectual si bani castigati sau pierduti.
Conceptual integrator al organizatiei informationale il reprezinta sistemul informational definit ca ansamblul datelor, informatiilor, circuitelor si fluxurilor informationale, procedurilor si mijloacelor de tratare a informatiilor menite sa contribuie la fundamentarea, stabilirea si realizarea sistemului de obiective ale organizatiei. 1.
Principalele componente ale sistemului informational sunt: 2
DATA care reprezinta descrierea cifrica sau letrica a unor actiuni, fapte, procese, fenomene care privesc mediul intern sau extern al organizatiei.
Data reprezinta componeneta elementara a sistemului informational, se obtine direct din mediu in urma procesului de constatare sau de comensurare desfasurat ca urmare a observatiei sau masurarii cu anumite aparate


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Informational in Cadrul Primariei Aninoasa.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!