Sistemul Metodologico Managerial - Managementul Resurselor Umane la Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului

Cuprins licenta Cum descarc?

Cap.I Prezentarea Exploatarii de Preparare a Carbunelui Valea Jiului 
1.1. Prezentare generala, istoric, perspective economice 4
1.2. Structura organizatorica 7
Cap.II Sistemul metodologico-managerial la Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului 
2.1. Delimitari conceptuale; proiectarea si diagnosticarea managementului organizatiei 
2.2. Teorii moderne privind managementul organizatiei 
2.2.1. Tabloul de bord 20
2.2.2. Reengineering-ul - un model de reinventare a intreprinderii 24
2.3. Promovarea managementului profesionist 27
2.4. Directii de perfectionare a managerilor 29
Cap.III Managementul resurselor umane la Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului Vulcan 
3.1. Previzionarea necesarului de personal, politici si strategii de personal 
3.2. Dezvoltarea carierelor 44
3.3. Trasaturi de personalitate si reusita profesionala 47
3.4. Implicatiile motivarii resurselor umane in procesul muncii, aspecte intrinseci si extrinseci 
Cap.IV Concluzii 53
Bibliografie 59


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
PREZENTAREA EXPLOATARII DE PREPARARE A CARBUNELUI VALEA JIULUI
1.1.Prezentare generala, istoric, perspective economice
Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului are sediul in Vulcan, str. Preparatiei nr.1. fiind o subunitate fara personalitate juridica in subordinea Companiei Nationale a Huilei S.A. Petrosani dar cu delegari de competenta in ce priveste derularea operatiunilor bancare, reprezentarea juridica in instante si partial incheierea de contracte comerciale.
Compania Nationala a Huilei SA extrage si prelucreaza huila din bazinul carbonifer Valea Jiului si valorifica acest carbune in scopul producerii de energie electrica in termocentrale, precum si pentru producerea energiei termice pentru populatie si diverse institutii. Produsele oferite spre vanzare sunt procesate la Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului care are relatia directa cu toti beneficiarii.
Produsele Exploatarii de Preparare a Carbunelui Valea Jiului oferite spre vanzare sunt diferite sorturi de carbune rezultate in urma prepararii, dupa cum urmeaza: huila sortata (in cantitate de cca. 1 milion tone/an), huila energetica preparata (in cantitate de cca. 400 mii tone/an), huila energetica mixta (in cantitate de cca. 1,7 milioane tone/an), huila energetica spalata (in cantitate de cca.130 mii tone/an).
Cea mai mare pondere a produselor oferite oferite spre valorificare de catre Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului o detine carbunele energetic pentru centralele termoelectrice din judet: Mintia si Paroseni apartinand de SC Termoelectrica SA. O alta parte din carbunele energetic este utilizat la producerea de energie termica pentru populatie si institutiile din Valea Jiului, precum si pentru consumul propriu al exploatarilor miniere apartinand C.N.H. SA.
Sustinerea industriei miniere din Valea Jiului are ca principal argument faptul ca ofera cel mai bun carbune energetic pe plan intern, are desfacerea asigurata si ca realizarile ultimilor ani au dovedit ca este posibila o evolutie catre o stare de normalitate din punct de vedere economico-financiar cel putin pentru patru dintre exploatarile miniere precum si pentru cele doua unitati de prestari servicii, E.P.C.V.J. Vulcan si SCSM-SALVAMIN..
In anul 2000 a fost declansata retehnologizarea minelor Paroseni si Vulcan, precum si a Uzinei de Preparare Coroesti, aceasta fiind componenta miniera a Proiectului integrat ,,Paroseni'', care vizeaza modernizarea Termocentralei Paroseni. Acest proiect integrat a fost initiat de Consortiul Itochu-Kopex, iar in data de 26 aprilie 2000 au fost semnate contractele intre partenerii implicati in acest proiect si anume: Consortiul Itochu-Kopex, C.N.H. SA si CONEL.
Prin reabilitarea CET Paroseni au fost solutionate probleme legate de producerea energiei electrice si termice in Valea Jiului la costuri reduse, acoperind intregul necesar.
Uzina de Preparare Coroesti - principalul sector de activitate al Exploatarii de Preparare a Carbunelui Valea Jiului (Sectia de preparare si epurare ape si Sectorul Electro-Mecanic)- a inceput sa functioneze in anul 1970. Instalatia a fost conceputa pe doua linii de uscare-brichetare, fiecare cu o capacitate de 50t/h brichete. La un regim de functionare de 20 ore pe zi se prevedea producerea a 2000 tone brichete, respectiv 600.000 tone/an. Carbunele supus uscarii a fost prevazut cu o umiditate de 17% si un continut de cenusa de 18%, bricheta urmand a avea forma de pernita cu o greutate de 30 gr, o rezistenta la compresiune de 90 kg, o coeziune la toba de 85% si o putere calorifica inferioara de 5800 kcal/kg.
La 30 de ani de la infiintare Uzina de Preparare Coroesti a fost complet modernizata prin finalizarea proiectului ITOCHU putand prepara zilnic cca. 8000 tone la putere calorifica mare cu grad de recuperare de 72%. Prin incetarea activitatii la Uzina de Preparare Lupeni cu incepere de la 1 aprilie 2004, Uzina de Preparare Coroesti a ramas singura unitate de preparare din Valea Jiului (Uzinele de Preparare Petrila, Livezeni si Uricani au fost inchise esalonat dupa 1990).
Elaborarea strategiei privind evolutia C.N.H. SA pana in 2020 este fundamentata pe o usoara tendinta de scadere a capacitatilor de productie a unitatilor miniere avand in vedere posibilitatea inchiderii a trei unitati miniere pana in 2018.
Astfel, fata de o productie de 2.434 to huila bruta programata pe anul 2011, in anul 2020 cantitatea prognozata a fi extrasa este de 2.260 to. Din aceasta cantitate, doar 176 to sunt programate a fi supuse spalarii fata de 298 to in anul 2011. Cu toate acestea, cifrele ultimilor ani arata ca intotdeauna cantitatea de huila supusa spalarii a depasit cu cca 20% cantitatea programata.
Cheltuielile la 1000 lei productie marfa inregistrate anual de E.P.C.V.J. depasesc prevederile bugetare (in medie cu 10 lei pe ultimii 5 ani) cauza principala fiind negocierea unor preturi cu principalii beneficiari (CONEL) sub egida Ministerului Finantelor Publice precum si stabilirea pretului de achizitie a materiei prime (carbunele) de catre C.N.H. SA. O alta cauza importanta o constituie livrarea de huila pentru spalare in cantitati variabile functie de calitatea huilei extrase fiind de preferat vanzarea huilei direct ca produs sortat, acesta ne mai implicand costuri de preparare. Tototdata, carbunele supus spalarii rareori intruneste indicatorii de calitate programati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Metodologico Managerial - Managementul Resurselor Umane la Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!